Jump to content

Ziinga.com'a Dikkat


soulless_body
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar bu gün başımıza gelen tabiri caizle kıl payı kurtulduğumuz dolandırıcı bir site hakkında bilgi vereceğim sitenin adı [color="#FF0000"]ziinga.com bi [/color]biz aşağıdaki gibi aynı duruma düştük bu makale sayesinde kıl payı atlattık

[quote]isterseniz anlatmaya başlayım. Genellikle herkesin kullandığı facebooku bende kullanıyorum oradaki reklamlardaki bir site dikkatimi çekti. Yanlış hatırlamıyorsam 30 tl verip ipad almış biri. Onun reklamını yapıyorlardı. Bende işte bu siteye girip inceledim başlangıçta sorun yok gibi düşündüm. O yüzden siteyi sık kullananlara ekledim daha sonra incelemek amacıyla neyse 4-5 gün sonra bu siteye girdim incelemeye başladım, site açık artırma usülu ile çalışan bir site gibi gözüküyor başlagıçta.

“https” yani güvenlikli site ile donatılmış. O yüzden siteyi pek araştırmak istemedim. Her neyse işte siteye kayıt oldum ve bana 1 adet teklif verme hakkı verildi. Bende bir telefona teklif verdim her ne hikmetse benden sonra artırma yapan olmadı ve telefonu kazandım SÖZDE. Neyse bizden ödemeyi yapabilmek için kredi kartı numarası gibi bilgiler istediler. Biz güveniyoruz ya siteye hemen girdik bilgileri ve göndere bastık. Daha sonra adres teslimat yerini istenen bölüme geldik her ne ise orayı da doldurduk. Biz işlemimiz bitti sanıyorduk artık telefonumuzu bekleyeceğiz diyorduk.
Neyse işte kazanılan ürünler kısmını açtık. Ve bizden 3 belge daha istediğini gördük. Ve şaşırdık ve donakaldık. Çünkü istenilen belgeler :

Kimlik fotokopisi
Kredi kartı ön ve arka yüzü fotokobisi
Varsa evimize ait su ve kira dekontları
Yukarıda belirttiğim belgeleri mail adreslerine göndermelerini istiyorlardı. Biz burada tabiî ki böyle bir şey isteyeceklerini bilmiyorduk. Ve siteyi araştırmaya koyulduk. Ve ne görelim ziinga.com sitesi tam anlamıyla dolandırıcılık yapan sitemiş. İnternetteki yorumları okudum ve aha biz bittik dedim. Çünkü herkes üye olduktan sonra 1 adet teklif verme hediyesi veriliyor , ve bu teklifi hangi ürüne verirseniz verin o ürünü kazanıyor gözüküyorsunuz. Asıl işlem burada başlıyor kredi kartı bilgilerinizi gönderdiğinizde kartınız kopyalanıyor.

Ve bir önemli konu daha içimizde kimse sitelerde kullanım şartlarını okumamıştır eminim. İşte bunu avantaja çevirmişler. Kullanım şartları ( üyelik sözleşmesi) ‘nde Herhangi bi ürün kazanıldığında 3 ay suretle ziinga.com sitesine 91$ vereceğimizi onaylıyoruz. Eğer üyeliğinizi iptal ettirmek isterseniz şimdi tam hatırlamıyorum ama 65 $ gibi bi ücret istiyorlar. Tabiki buda bir kandırmaca üyeliğiniz iptal etmiyorlar. Yine iptal ettirmek için ödeme yaptığınız kredi kartı kopyalanıyor.

Ve işte bu anlattıklarımı yaşayanlardan duydum ve üyelik sözleşmesini kredi kartı bilgilerini yolladıktan sonra tekrar okudum ve gerçektende internetteki yorumlarda yazılanlarin yazıldığını gördüm. Ve b*ku yedik dedim.

Neyse bizden 25 TL çıktı , 3 ay boyunca 160 tl alacaklarını duyunca biz ne yapalım gidelim bankaya söyleyelim dedik. Ve Hemen erkenden bankaya gittik ve durumu anlattık. Bankadan bir şey yapamacaklarını söylediler ve müşteri hizmetlerine yönlendirdiler.

Neyse eve geldik ve müşteri hizmetlerini aramaya karar verdik. Aradık müşteri hizmetlerini ve burada da durumu anlattık ve müşteri temsilcisi o verdiğimiz 16 haneli kredi kartı numarasının sahip olduğu kartı iptal edip yenisini adrese gönderileceğini söyledi ve bunu onayladık. Yani onların almış olduğu kopyalanan kredi kartını kapattık, müşteri temsilcisinin söylediğine göre artık izinsiz biçimde karta erişemeyeceklerini söyledi.

Ve bunu duyunca bi rahatlık geldi bize. Bu lanet olası ziinga.com sitesinden kurtulduk diyebilirim.

İşte arkadaşlar bunlar başıma geldi ve sizlerin karşısına çıkabilir bu site o yüzden bu yazıyı yazmak istedim. Kimsenin bu ve tarzı siteleri araştırmadan kullanmaya başlamasın..[/quote] Edited by Mcfalsi
Link to comment
Share on other sites

Bende üye olduktan sonra ufak bi araştırma yapayım dedim gerçek yüzlerini görmüş oldum ondan sonrada bir daha siteye girmedim .Herhangi kredi kartı ve ya başka bir bilgimi vermediğim için rahatım sadece üyeliğim var ister kapatsınlar ister açık kalsın o kadar da önemli değil .

Link to comment
Share on other sites

Geçtiğimiz hafta emniyetten tanıdık bir arkadaş beni bu siteye karşı uyarmıştı, yazışmalara cevap verilmediği(IP bilgileri için) ve olayların faili meçhul kaldığını söylüyordu. Ben de biraz araştırma yapmış çevremi de uyarmıştım, keşke buraya da bir konu açsaydım. Ucuz atlatmışsınız, geçmiş olsun. Ayrıca alttki bilgiler emniyet mensuplarının da işene yarayabilir, not almalarını tavsiye ederim.

[codebox]
WEB SİTESİ ADRESİ : www.ziinga.com
YAYIN YAPTIĞI IP NUMARASI : 94.236.106.223

IP NUMARASININ AİT OLDUĞU ŞİRKET
Company : Flamingo Intervest Ltd.
Name : Nikdar Masih
Adres : OMC Chambers, Road Town
City : Tortola
Country : VIRGIN ISLANDS, BRITISH
Postal Code : P.O. Box 3152

HOSTİNG FİRMASI
Domain Name : ZIINGA.COM
Registrar : EURODNS S.A
Whois Server : whois.eurodns.com

ALAN ADI TESCİL BİLGİLERİ
Adres : EuroDNS S.A
2, rue Léon Laval
L-3372 Leudelange
Luxembourg (Europe)
[/codebox]

Link to comment
Share on other sites

Bu tür tc no ve kredi kartı vs bilgi istenelen tehlikeli sitelerden uzak durunuz.Tehlikenin kenarından dönen ve fark edenlere geçmiş olsun demek lazım.Her ucuz pazarlamanın arkasında bir çok gizli tehlikeler vardır,ucuza kanıp böyle yerlerle diyolog ve işbirliği yapılmaması gerekir.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...