Jump to content

CuMHuR01

Üye
  • Posts

    428
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by CuMHuR01

  1. Kendi uploadım, crack & serials içerisinde.   AutoCAD 2007 http://yadi.sk/d/1GEQ1wLd5nfjI
  2. 3 haftada 1.6 TB -sonrada hdd doldu :)
  3. http://www.tnctr.com/topic/213965-usb-den-win-8-nasl-kurulur/?p=1277660
  4. kırmızı kutu içerisindeki buton, iyi sabır varmış :)
  5. Umarım oylama "hangi işletim sistemini kullanıyorsunuz?" şeklinde algılamaz. Çünkü, evde Windows 8 kullansam da şirkette kullandığımız web arayüzlü program Internet Explorer 6 ile uyumlu olduğundan XP'nin üzerine çıkamıyorum.. Nerden bakılsa şirkette de en az 100 PC vardır..
  6. "ESET Smart Security 2013" işağretledim ama Eset Endpoint Security 5 kullanıyorum..
  7. Merhabalar,   Özel bi firmada çalışıyorum kullandığımız program internet üzerinden online kullanılıyor ve en uyumlu olduğu tarayıcı Internet Explorer 6 sürümü, elimde bi sürü Windows CD'si var ama ya SP3 olanlar IE7'den başlıyor, yada sp2'li.. SP2'li windowsları SP3'e yükselttim, bu seferde stabil çalışmadılar..   Orjinal içerisinde SP3'lü Internet Explorer 6'lı bir Windows XP arıyorum.. (Hatta katılımsız olsa süper olurdu :) )   Yardımcı olan, olmaya çalışan herkez şimdiden saolsun.. İyi günler
  8. HDD'den kurulumu araştır, başıma gelmişti. "D" sürücüsüne windows7 diye bi klasör açıp, içerisine kopyalayıp, açılışta bu klasörden boot olması için biraz ince ayar ile format atmıştım. Bende bilgisayar açıldığı için ince ayar yapabilmiştim.. İnce ayar dediğim de "cmd" üzerinden bi kaç komut girmiştim. Geçmiş olsun..
  9. İndirdim kurdum, sorunsuz çalışıyor -şirkette süper işime yaradı.. Saolun..
  10. Üstteki programı daha çok kullanıyorum ama her ikiside işini görür.. Üstteki ile Windows 7 ve 8 sürümlerini rahatlıkla USB üzerinden kurulum yapabilirsin.. FlashBoot ile türlü iso dosyasını boot haline getirebilirsin..   Windows 7 USB DVD Download Tool http://yadi.sk/d/kFa5NX352Gjhk   FlashBoot http://yadi.sk/d/CY2kvCEC2GkVc
  11. Sniper Ghost Warrior Update 2 [SKIDROW] - Zamunda Torrent http://yadi.sk/d/WGsRWvDP2B4EU
  12. Daha haberi okurken mesaj geldi, hız alanını doldudunuz, hızınız 3MBit diye.. Hayırlısı
  13.   Arkadaştan kelepir düşmüştü, malum bedava sirke :)       "sere" arkadaşa katılıyorum, sıcaklık durumu sorunu açklar..
  14. Everest gibi programlar ile işlemci ısısına bi baksan öncelikle daha iyi olur.. İşlemci ısınıp kendini korumaya almak amacıyla kapatıyorda olabilir.. 85-105 arası anakart güvenlik derecesine göre değişebilir kapanma.. Yakın zaman da donanım değişikliği yaptın mı?? Zamanında 400MHz RAM'im varken 333MHz ile takviye yapıp güzel güzel kullanıyordum ama bilgisayar performansa binince donardı.. Her sey normal ise tüm parçaları çıkarıp güzelce temizlemeni öneririm..
  15. Merhabalar arkadaşlar, EasyBoot ile multiboot hazırladım ama işletim sistemi kurulumuna başladığımda disk seçme bölümünde windows 8, 7 ve XP de HDD görülmüyor.. run win8.iso şeklinde hep iso dosyalarını gösterme ile hazırladım.. Tüm dosyalar iso şeklinde ve baştaki gibi hangi dosyanın açılacağı çeklinde gösterim yaptım.. USB'ye direk yazıdırarak usb üzerinden kullanıyorum (daha doğrusu kullanamıyorum).. Menüde, Windows 8, 7, XP ve bundanların lite versiyonları var, haricen acronis hiren ve şifre kırıcı da ekledim ve bunlar normal çalışmakta, tek sorun işletim sistemleri tıklandığndan düzgünce açılıyor ama hdd seçimi bölümünde aşağıdaki hatayı veriyor.. Sorun sata driver diye düşündüm ama ayrı ayrı kullandığımda normal kurulum yapılabilir ve masa üstü pc'de de aynı sorun ile karşılaştım.. Yardımcı olan, olmaya çalışan herkez şimdiden sağolun..
  16. Son ilk ilgili ayrıntılı açıklama; http://www.tnctr.com/topic/213011-nvda-gt-630m-ekran-kartn-kullanamyorum/?p=1271176
  17. Sisteminde sorun yok, normal durumda bilgisayarın işlemci üzerinden grafik desteği vererek "Intel HD 4000" dediğin gibi ekran kartını çalıştırarak bilgisayarın daha az enerji tüketerek daha uzun süre pil süresine olanak sağlamaktadır.. Çoğu durumda oyun vs gibi harici ekran kartına gerksinim duyan uygulamalarda otomatikmen harici ekran kartına geçiş yaparak performansını arttırıyor.. Eğer sürekli olarak yüksek performansda olsun dersen Masa üstünde boş bir yere tıkladığın Nvidia Denetim Masasına girerek bu sorunu çözebilirsin.. Masa üstü sağ klik >> Nvidia Denetim Masası >> 3D Ayarlar Yöneticisi | bölümüne gelerek ilk resimdeki gibi Yüksek Prformanslı Nvidia İşlemci'yi seçerek sornu ortadan kaldırabilirsin.. Tabi önerilen bi yöntem değil, çünkü pil süresini kısaltır, bilgisayarın gereksiz ısınmasına sebep olur ve sürekli performanslı çalıştığından fanlarda fazla çalışmadan laptop gürültüsünü arttırır.. Önerim tabiki ikinci resimdeki gibi harici ekran kartından çalışmasını istediğimiz uygulamaların hangi işlemci üzerinen çalışmasına karar verilebilir ve listede olmayan uygulamları da ekliyebiliriz. Program Ayarları sekmesinden, örneğin eklemek istediğimiz oyun vs için ekle deyip, masa üzerindeki kısa yolu değilde direk kurulu olduğu dizini gösterip Yüksek Performanslı Nvidia İşlemci seçeneğini seçerek, uygulamaya göre performans atamasıdır.. Üçüncü resimde tek seferlik atama yöntemi gösterilmekte, bu sayede uygulamanın hangi grafik işlemci üzerindne çalışması istenildiği direk seçilebilmektedir. Uygulama üzerine sağ klik >> Grafik işlemciyle çalıştır >> İstenilen işlemci
  18. Bende de siyah oluyordu, kabloları değiştirdim, ekran kartını çıkardım VGA'dan denedim sorun devam ediyordu -farklı monitör denedim ve acı gerçeği öğrendim, monitör iptaldi.. Garantisi devam ettiğinden 2 hafta pc kullanamadım ama sorunu çözdüler, şimdi sorun yok.. Aynı yöntemleri uygulaya biliyorsan sorunun kablodan mı, ekran kartındna mı, monitörden mi olduğunu anlıyabilirisin..
  19. valla bilgisayarımdan soğudum :( en düşük sisdem gereksinimlerini anca karşıyo
  20. Windows 8 kurduktan sonra internetten messenger'ı indirim dedim direk site Skype'ye yönlendirdi, şimdiden teşviklere başlamışlar (",)
  21. Kaynak kodalarını derleyici üzerinden incelediğinde görebilirsin.. Visual Studio 2010 kullanıyorum ve kodların haricinde nesne tabanlıda olduğundan takibi daha kolay olacaktır ama işin içerisine event girdiğinde bunun için biraz daha zaman geçmesi gerekir diye düşünüyorum..   İşin mantığı algoritmaya dayandığı için bunu sadece kendin çözebilirsin. Bir programın nasıl çalıştığını kod dizilimine bakılarak yorumlanır, bunun yorumunuda kimse sana yapamaz.. Ufaktan başlasan kısa sürede mantığı oluşturabilirsin, sonradan devamının ne kadar hızlı geldiğini ve üzerine ne kadar kattığına kendin bile inanamazsın..   Yerinde olsam Visual Studio'yu kurup güzel bi görsele eğitimle sorunu kendim çözerdim..
  22. InFormEnter https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/informenter/?src=search Artık uzun uzun kullanıcı adı, şifre mail gibi bilgileri girmeye gerek yok eklentilerden bir kere yaz, istediğini istediğin kadar kullan..
  23. Fast Dial https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/fast-dial-5721/?src=search İstediğiniz ölçüde kareler ile firefox açılışında veya yeni sayfa oluşturulduğunda kısa yollar oluşturabilirsiniz.. (örn bende 7x4) Tile Tabs https://addons.mozilla.org/en-US/firefox/addon/tile-tabs/?src=search Aynı sayfa içerisinde birden çok sayfaya olanak vermektedir.. Örnekte Sayfayı ikiye böldüm fakat daha fazla ve daha farklı şekillerde de sayfa bölünmesine olanak sağlamaktadır.. Büyük ekranlı kullanıcılar için biçilmik kaptan diye düşünüyorum..
×
×
  • Create New...