Jump to content

Ram Alıcam Yardımcı Olurmusunuz


ihsan43
 Share

Recommended Posts

Selam arkadaşlar ben 2 gb ddr2 800 mhz ram alıcam 1 kaç yere sordum fiyatları 80 90 arası değişiyor.Anakartım foxonn. Ama adam ramin oem olmadığını kingston olduğunu söyledi.oem olmasa sorun yaratırmı ?
Link to comment
Share on other sites

[code]Fiyat listelerinde veya bir bilgisayarcının sitesiNe baktığınızda OEM RAM, OEM VGA gibi ifadeler görürsünüz. OEM kelimesinin anlamı kullanıcılara öyle empoze edilmiştir ki, büyük bir kesim OEM deyince aklına hemen markasız ve kalitesiz ürün gElir.

Halbuki işin aslı farklı. Birincisi, OEM RAM, OEM VGA gibi ifadelerin yanlış olduğunu belirtelim. İkincisi, bir ürün kalitesiz veya markasız denecekse No-Name ifadesi kullanılmalı.

OEM, Original Equipment Manufacturer, yani "orjinal ürün üreticisi" anlamındadır. Bilgisayar ürünleri kutulu satılır. Bu ürünlere BOX (Kutulu) ürün denir. Toplu halde parça alımı yapan sistem entegratörleri, ürünleri kutulu almazlar. Çünkü kutu, hacmi artırıp sevkiyat masraflarını yükseltir ve sistem entegratörleri için bu kutular manasızdır. Dolayısı ile kutusuz halde alırlar. Genelde yanında ufak bir kitapçık ile verilir ürün. Bu ürünün kutulu versiyonunda hiçbir farkı yoktur. İşte bu kutusuz ürünlere OEM ürün adı verilir. Hiç bir şekilde kalite göstergesi değildir.

Örneğin, CD yazıcılarda OEM ifadfesine çok rastlarız. LG BOX CD-RW ve LG OEM CD-RW gibi. Peki fark nedir? Kalite olarak ürünlerin farkı yoktur. BOX olan versiyonda hoş bir kutu içerisinde ekstra boş CD'ler, kitapçıklar verilirken, OEM versiyondaki ürünü jelatin içinde ve bir CD ile verilir.

Alıntıdır[/code]

[size="3"]bu bilgi sizi aydınlatır umarım ancak 2gb bi ram'a 80-90 lira çok 55-60 liradan fazla vermeyin derim hatta ben 4-5 ay önce vatandan 2gb rami 55 liraya aldim[/size]

Link to comment
Share on other sites

[quote name='ihsan43' date='19 May 2012 - 13:05 ' timestamp='1337421954' post='1202629']
yani oem alsamda kingston alsamda bişi fark etmezmi
[/quote]
arkadaşım oem kelimesinin ne anlama geldiğini anlamamışın oem bi marka değil bi ürünün kutulu yada kutusuz satılma olayı arkadaş yukarda açıklamış sen kingston alda nasıl alırsan al garantisi şunu bunu işde onlara dikkat ederek al

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...