Jump to content

Backtrack 5 R3 Editlemek


Beyfendi
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar üstadlar bilindiği üzere BT5 R3 yayınlandı ben bu sürümünü kde olanını indirdim fakat içinde baktımki feedingbootle yok ben bu kurulum cd içerisine yani iso içerisine feedingbootle kurulum dosyasını koymak istiyorum yani entegre etmek istiyorum bilgisayarıma veya herhangi taşınabilir harddiske bt5r3 kurmak istediğimde feedingbootleninde otomatik kurulmasını istiyorum. yada flash veya cd çalıştırdığımda feedingbootleninde kuruluymuş gibi kullanmak istiyorum, aynı şekilde bt5r3 için türkçeleştirme dosyalarınıda indirdim kurulum ve update dosyalarını yani bunlarıda entegre edicem. bu işlemi nasıl yapıcağım konusunda bana üstadlarım yardımcı olabilirse çok memmun olurum. Şimdiden teşekkür ederim.
Link to comment
Share on other sites

Şu anki sürümlerin ubuntu tabanlı olduğunu hatırlıyorum.Ubuntu customization kit veya remastersys programı ile mevcut kurulu sistemi olduğu gibi cd'den çalışan hale getirtebiliyorsunuz.İlk denemede başarılı olamayabilirsiniz.Elinizdeki isodan kurulum yapın.sadece kurmak isteğiniz programı kurun,güncellemeler genelde sıkıntıya sebep olabiliyor özellikle kernel güncellemeleri,peşine türkçe dil desteğini yükleyin daha sonra uck veya remastersys ile kendi cd iso dosyanızı oluşturun.Bazı dosyaları internetten indirdiği için bağlantınızın olması gereklidir.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

[quote name='F_s_M' timestamp='1346481066' post='1236526']
Şu anki sürümlerin ubuntu tabanlı olduğunu hatırlıyorum.Ubuntu customization kit veya remastersys programı ile [b]mevcut kurulu sistemi[/b] olduğu gibi cd'den çalışan hale getirtebiliyorsunuz.İlk denemede başarılı olamayabilirsiniz.Elinizdeki isodan kurulum yapın.sadece kurmak isteğiniz programı kurun,güncellemeler genelde sıkıntıya sebep olabiliyor özellikle kernel güncellemeleri,peşine türkçe dil desteğini yükleyin daha sonra uck veya remastersys ile kendi cd iso dosyanızı oluşturun.Bazı dosyaları internetten indirdiği için bağlantınızın olması gereklidir.
[/quote]

Üstadlar ben eklemek istediklerimi ekleyebiliyorum tükçeleştirme işlemini, remastersys programı, feedingbootleyi ve inflator 1.0 yüklüyorum yanlız ben bu yüklemeleri cd den çalıştırdığım sisteme yapıyorum ve oradan remastersys ile Live CD oluşturmaya çalışıyorum ama iso boş gözüküyor. Bunun nedeni CD'den çalıştırdığım içinmi yada ben program kullanımında mı yanlışlık yapıyorum, Linux Live Cd oluşturmak için sistemin kurulu olması şartmı. Bir diğer sorumda diyelimki ben CD'den çalıştırdığım için Live CD oluşturamıyorum bu yüzden ben bt5'i taşınabilir boş 80 Gb HDD'me kurdum ve oradan çalıştırdım ve Live Cd oluşturmaya başladım bilgisayarımdaki windowsun kurulu olduğu sabit HDD'yi de Live CD içine dahil edermi yoksa sadece BT5 kurulu olduğu HDD bilgilerimi alıp live Cd oluşturur ? İlgilenen üstadlara şimdiden teşekkürler.

Edited by Beyfendi
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...