Jump to content

Php Kodları Ödev [Yardım]


orionthor
 Share

Recommended Posts

arkadaslar perşembe günü sınavım var hoca çalışmamız için örnek sorular verdi fakat yapamıyorum biri bu soruların cevabını verebilirse ben onlar üzerinden çalışabilirim

sorular bunlar;


[center]PHP ÇALIŞMA SORULARI[/center][list=1]
[*]1) Genişliği ve yüksekliği belli olan bir üçgenin alanını hesaplayan programı
[*]***Üçgenin alanı formülü = Taban genişliği*Yükseklik/2
[*]“İnternet” ve “Programcılığı”sözcüklerini iki farklı değişkene atayınız Bu iki sözcüğü birleştirip tek bir değişkene atayınız ve ekrana yazdırınız Alt alta yazdırmak için <BR> tagını kullanınız.
[*]“pi” adında ve değeri 3.14 olan bir sabit tanımlayınız Yarıçapı 3 cm olan bir çemberin alanını***Çemberin alan formülü=Pi sayısı * çemberin yarıçapının karesi
[*]İnteger tipinde bir değişken tanımlayıp10 değerini atayınız.10 sayısını birer birer azaltıp her azaltmada ekrana değerini alt alta yazdırınız.
[*]Bir kenarı 9 cm olan karenin çevresini hesaplayan ve çıktısı “bu karenin çevresi 36 cm’dir” şeklinde olan programı *** Aritmetiksel operatörleri ve string birleştirme operatörlerini kullanınız.
[*]Vize notunun %40 ‘ı ile final notunun %60 ını toplayan programı yazınız.
[*]Ekrana ÖZGÜRLÜK İÇİN PARDUS yazdıran PHP kodunu yazınız.
[*]Kendi adınız ve soyadınız için iki ayrı değişken tanımlayınız. Bu değişkenleri kullanarak adınızı ve soyadınızı arada boşluk olacak şekilde ekrana yazdırınız.
[*]Kendi adınız ve soyadınız için iki ayrı değişken tanımlayınız. Bu değişkenleri kullanarak adınızı ve soyadınızı arada boşluk olacak şekilde ekrana yazdırınız.
[*]İki değişken tanımlayıp 12 ve 9 sayılarını atayınız. Bu değişkenleri kullanarak toplamını ekrana TOPLAM=21 şeklinde yazdırınız.
[*]İki değişken tanımlayıp 8 ve 6 sayılarını atayınız. Bu değişkenleri kullanarak ortalamasını ekrana ORTALAMA=7 şeklinde yazdırınız.
[/list]
[list=1]
[*]a, b ve c değişkenlerinin tanımlı olduğunu kabul ederek [img]http://imgim.com/4922incix7905654.jpg[/img] işlemini hesaplayıp ekrana SONUÇ=... şeklinde yazdırınız.
[/list]
[list=1]
[*]a, b ve c değişkenlerinin tanımlı olduğunu kabul ederek [img]http://imgim.com/8622incix9626781.jpg[/img] işlemini hesaplayıp ekrana SONUÇ=... şeklinde yazdırınız.
[*]agac.jpg resminin adını bir değişkene atayınız. Bu resmi ekranda PHP kodu ile ekranda gösteriniz.
[*]10 ile 100 arasında rastgele bir sayı üretiniz. Bu sayının birler basamağını BİRLER=... şeklinde ekrana yazdırınız.
[*]10 ile 100 arasında rastgele bir sayı üretiniz. Bu sayının onlar basamağını ONLAR=... şeklinde ekrana yazdırınız.
[*]array fonksiyonunu kullanarak 3 arkadaşınızın adını bir dizi olarak tanımlayınız.
[*]BİR, İKİ ve ÜÇ değerlerini bir dizi olarak tanımlayınız.ON, YİRMİ ve OTUZ değerlerini de ayrı bir dizi olarak tanımlayınız.Tanımladığınız bu dizileri kullanarak ekrana YİRMİÜÇ yazdırınız.
[*]BİR, İKİ ve ÜÇ değerlerini bir dizi olarak tanımlayınız.ON, YİRMİ ve OTUZ değerlerini de ayrı bir dizi olarak tanımlayınız Tanımladığınız bu dizileri kullanarak ekrana OTUZİKİ yazdırınız.
[*]Öğrencinin notu için bir değişken tanımlayıp bir not atayınız. Bu nota göre ekrana GEÇTİ ya da KALDI yazdırınız.
[*]Kişinin kilosu için bir değişken tanımlayıp bir değer atayınız. Ekrana, eğer kilosu 60 dan az ize ZAYIF, 60 ile 80 arasında ise NORMAL, 80'den büyük ise ŞİŞMAN yazdırınız.
[/list]
Link to comment
Share on other sites

35 Dakikada 3 mesaj atmışsınız, 35 dakikada 21 sorunun cevabını istemişsiniz, burada kimse kimseye yardım etmeye mecbur değil, burada herşey gönül rızası ile isteğe bağlı yapılır, zorlama yoktur. ama siz sanki maaşlı eleman çalıştırıyor gibi birde fırça atıyorsunuz. Flood yüzünden 1 seviye uyarı, iyi niyeti suistimalden de 1 gün mesaj yasağı veriyorum. Bu bir gün içerisinde nerede olduğunuzun farkı varırsınız belki.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...