Jump to content

Tnctr (N)In Faydalarımı Desem Ne Desem Bilemedim?


tnc_tr
 Share

Recommended Posts

İşini layıkıyla yapanları tenzih ediyorum ama teknik servis mantığı bu işte. Kenara çekilin ben doktorum, herşeyi ben bilirim, işleri güçleri para. Forumdan yardım olayına gelince ben mümkün olduğunca herkesin yine bilgisini paylaşması taraftarıyım. Bu cahil servisler ancak tnctr yi takip ettikçe kendini geliştirecek çünkü.

 

Misal dün bürodaki bilgisayarlara temzilik atalım dedik, işimin arasında bir laptopu söküp temizleme+format+programlar cart curt 1 saat temiz. Ancak yoğunluktan diğer makineleri devrettiğim bilgisayar mezunu+teknik serviste çalışmış elamanın 1 gün boyunca yapabildiği iş ise şu;

1. laptopa windows7 : Can damarı Netcad kurulmamış + en basitinden lisansı bulunabilecek Winrar demo + hiç yüzünü bile açıp bakmadığı publisher, onenote full office + antivürüs programı yüklenmemiş.

2. laptopa benim güncel XP Cd sini beğenmeyip internet kafeden aldığı eski bir modifiye XP : 2008 güncel + hiç kullanılmayacağı halde hasarlı yüklenmiş çalışmayan rocketdock + bi tanesi yetmiyormuş gibi nero 7 ve nero 8 lite (bizim bayan çalışan tüm gün CD kopyalayacak herhalde)  + yine lisanssız winrar + k-lite codec 3... küsür sürümü nerdeyse 5 yıllık + yine Netcad yok + yine hiç kullanılmayacak elemanlarıyla office + antivürüs programı yüklememiş + ve en kötüsü gücelleştirmeler açık halde bir modifiye. İlk güncelleştirmede kimbilir neresi patlayacak...

 

Sabah memurlar geliyor laptoplarda netcad yok, abi sen kurarmısın? Sinirden gofret gibi yiyesim geldi laptopları....

Link to comment
Share on other sites

Sakşn tugrul kardeş bu yine iyi.

Sana nacizane tavsiyem işdeki bilgisayarlarda sysprep ile imaj alman 1 xp 1 windows 7 imajın  olsun butun makinelere kurabilrsin.

Zaten iş yerindek pclerde modifiye sistem kullanılmaz gelişi güzel servis iptalleri özellik .net  kullanan programlarda hata alırsın şirketine özel imaj hazırlarsan hiç bilmeyen biri bile imaj atma olayını yapabilir.

Link to comment
Share on other sites

 ayrıca şirket pclerinde eger orjinal lisansınız yok ise hiç bir programı lisanlı kullanamazsınız. ( Eger sizin şirket kucuk ltd şti ise başka ) (Kanuna gore yasak denetlemede yakalnırsanız yuksek miktarda tazmşnat odersiniz)

 

Kanunlar küçük şirketlere işlemiyor mu? :D Şirket aynı anda 3 ihale kapacak kadar büyük. Yıllardır bu sektördeyim bı sıkıntısını görmedim. Sadece bir kere baskın oldu onuda ibişin birisi şikayet etmiştir kesin. Tazminat falan ödedi şirket ama halen tüm bürolarımızdaki pc lerin %90 ı kırık yazılımlar kullanıyor. Senin kanun dediğin bizde

 

http://www.youtube.com/watch?v=JUAQKk8t_Yk

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...