Jump to content

Spoon Studio İle Tanışalım


YAGMURADAM
 Share

Recommended Posts

 Spoon Studio İle Tanışalım

Program hakkında bilgiler:
Bu programı yeni gördüm.Programı anlamam biraz zaman aldı ama sonuçta bana gerektiği kadarını anladım.Sizlere de anlatmak istedim.
wolfman.tr ve extented adlı üyelerimize yardımlarından dolayı teşekkür ederim.
Bu program thinapp gibi programlarınızı taşınabilir yapar.Ama her program taşınabilir yapılamaz.Denemek gerekiyor.Hazırsanız başlayalım.

1.Hazırlık aşaması:
1. Taşınabilir program yapacağınız sistem temiz ve yeni kurulmuş olmalı.Güncellemeler dışında başka bir program yüklemeyiniz.
2. İnternet bağlantınızı kesiniz.İnternete bağlanan bir program çalışır durumda olmasın.Hatta hiçbir program çalışır durumda olmasın.
3.Sisteminizde java ve netframework serisi yüklü olsun.Bu bazı programların ihtiyaç duyduğu dll dosyalarını sistemde hazır tutar.

2. Spoon Studio nun Kurulumu ve Lisanslanması
Önce aşağıdaki linkten dosyayı inidiriniz. Spoon Virtual Application Studio 10.4.2380.0.msi dosyasına çift tıklayıp kurulumu başlatın.

http://www.mediafire.com/?qz6z9eb92ebntbi

2.Kurulumdan sonra programı açmayınız.
3.Keygen dosyasını C:\Program Files\Spoon\Studio 2012 klasörü içine kopyalıp çalıştırınız.
4.Keygen ekranında seçilmiş halde lisans görünecek onu sağ tıklayıp kopyalayınız.
MI62gAi.png
5.Şimdi Keygeni kapatmadan Studio.exe dosyasını seçin ve Keygende altta yer alan Drop Studio.exe here patch yazan yere sürükleyip bırakın.Biraz bekeleyin işlem tamamlandığında
keygeni kapatıp bak uzantılı dosyayı silin
6.Şimdi programı açınız. Sol üst köşede Options sekmesini açıp Install License Sertifcate butonuna tıklayın.Gelen ekranda boş ekran kısmına keygenden aldığınız lisansı yapıştırın.
ic0Qsla.png

OK butonuna bastığınız anda tam sürüm olur.

x6RkVY2.png

3.Şimdi esas işimize geçelim.
1.Taşınabilir yapacağınız programın kurulum dosyasını sistemde hazır edin.
2.Spoon studio ekrannında sol üst köşedeki Capture Before butonuna tıklayınız.Bu sisteminizin kurulumdan önceki durumunu kaydeder.Biraz bekleyiniz.

lpLIRXG.png

hW7Bxd7.png


İşlem bittiğinde ekran kendiliğinden kapanır.

3. Şimdi spoonu görev çubuğuna küçültün.Ve taşınabilir yapacağımız programı kuralım.Ve çalıştıralım.Gerekli ayarlamaları yapalım.Bu işlemler bittikten sonra
Taşınabilir yapacağınız programı kapatın.Ve kapattığınızdan emin olun.

4.Şimdi Spoonu geri açalım ve Sol üst köşedeki Capture and diff butonuna tıklayalım.Bir ekran gelecek.Orada bir klasör oluşturun ve adını Türkçe karakter kullanmadan koyun.
001 klasörü gibi. Bu kurulumdan sonra sistemde değişen durumu kaydedeceği klasördür.Tamam butonuna basınız. Ve biraz bekleyelim....

f9mQjVy.png

IQOVpzy.png

Sistemdeki değişiklikler otomatik kaydedilir ve bu ekran kapanır.

5. Şimdi Spoon ekranında Settings butonuna basın ve gelen ekranda Process Configuration sekmesini açınız.

8MKV93c.png

6.Şimdi bu ekranda bazı yerleri işaretleyip değiştireceğiz.
1.Önce Use specified path işaretleyin.Yanında @APPDIR@ yazınını kopyalayıp hemen üstünde yer alan @APPDATALOCAL@\Spoon\Sandbox\@TITLE@\@VERSION@ yazısını silip
bunu yapıştırın.Böylece taşınabilir programınız nerede çalşıtırılırsa oluşacak birkaç dosyada aynen o dizin içinde yer alır.Devam edelim.
Delete sandbox on appilication shutdown seçeneğini (Taşınabilir program kapatıldığında oluşan dosyaları kendidiliğinden silinmesi için.İsterseniz kalabilir.Size kalmış.Eğer taşınabilir programınızın ayarları kişiden kişiye değişecekse bu seçeneği işaretlemeyin.Zira bu durumda program kapatıldığı anda bütün ayarlar taşınabilir yapılırken düzenlenen ayarlara döner.Sizn sonradan yaptığınız tüm ayarlar silinir.

UYARI:Eğer Delete sandbox on appilication shutdown seçeneği işaretlerseniz oluşacak taşınabilir programı boş bir klasör oluşturup öyle çalıştırın.Aksi halde bulunduğu klasörde ne varsa siliyor.Bizzat denenmiştir)
Shutdown process tree on root process exit seçeneğini (Taşınabilir programınızı kapattığınızda tam kapanır.Görev yöneticisinde çalışıyor görünmez.)
Compress payload seçeneğini (Taşınabilir programı yaparken sıkıştırma işlemini devreye sokar.Böylece taşınabilir prgramınız daha az yer kaplar.)
işaretleyiniz.İşaretli kısımlara karışmayınız.Öylece bırakın.

upTMJ3r.png

7.Bu işaretlemeden sonra Spoon ekranında Build yazan butona tıklayalım.Şimdi bir ekran gelecek. Bu ekranda kurduğunuz programın ana exe dosyasının adıyla başlayan bir seçenek sunar.
Sizden şunu istiyor.Taşınabilir programınızı hangi adla nereye kaydedeyim?

w3h0ypg.png

Programınıza bir ad verin kaydedilecek yeri seçiniz.Biraz bekleyiniz.Finished yazdığında OK butonuna basınız. Taşınabilir programınız hazır olacaktır.
 

Link to comment
Share on other sites

startupfile

output file nedir nasıl kullanılır

onlar otomatik doluyor.

Program 2. imajı aldığında kurulan programın genelde ana exe dosyasını buraya alıyor.Output fileyi bilmiyorum.Onunla ilgili Birşey de yapmadım zaten.

Tek dosyalı derken neyi kastediyorsun?Kurulum dosyası mı kurulmuş haliyle mi?

Her iki durumda da çalıştırmak gerekir.Bazı programlar çalıştırıldıkları zaman kendilerine göre bazı klasörler oluştururlar.Bu nedenle çalıştırmalısınız.Tabii 1. imajdan sonra.2 imajdan önce.Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Spoon Studio ile hazırlanan portablelerde VMware ThinApp'da olduğu gibi splash ekranı çıkmaz, ama isterseniz siz bir splash ekleyebilirsiniz. Sıkıştırma yapma özelliği vardır, bu şekilde hazırlanan portablelerin boyutu daha küçük olur. CPU seçme özelliği vardır. Bu özelliği kullanırken "Target Architecture kısmı" Any CPU'yü seçmeniz durumunda hazırlanan portable x86 ve x64 bit sistemlerde sorunsuz çalışır. Tabi bu durumda portable olarak hazırlanack programın x64 bit uyumlu olması gerekir. Java, net.framework, flash entegre özelliği vardır.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 ay sonra...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...