Jump to content

Nokia’nın Yeni Mücevheri: N95


trendmark

Recommended Posts

Nokia’nın yeni mücevheri: N95

2221417.jpg

Finlandiya tabanlı dünyanın en büyük cep telefonu üreticisi Nokia, lüks N-series ürün ailesinin yeni üyesi olan N95’i tanıttı. Nokia için pek çok ilki barındıran N95, bir GPS alıcısı olmasının yanı sıra aynı zamanda 5 megapiksellik bir kamera görevi görüyor. ‘Hepsi-bir-arada’ ürünün 2007 başlarında piyasaya çıkması bekleniyor.

Cep telefonu piyasasın en büyük isimlerinden birisi olan Nokia, sadece bu yıl 10 milyon adet satan N-series ürün ailesinin yeni üyesi N95’in tanıtımını yaptı. ‘Hepsi-bir-arada’ olarak tanımlanan ürünlerden birisi olan N95, Nokia için pek çok ilki barındıran özelliklere sahip.

Nokia, N95 telefonuyla birlikte ilk defa GPS (Küresel Konumlama Sistemi) teknolojisini tüketicilerine sunuyor. Ürün ayrıca Nokia için gene bir ilk olarak değerlendirilen 5 megapiksellik bir kamera görevi görüyor.

N95, Tele Atlas isimli Coğrafi Bilgi Sistemleri (GIS) için dijital haritalar sağlayan bir şirketten ücretsiz haritalar ile birlikte gelecek. Ürün bununla birlikte, 100’den fazla ülkedeki tüketicileri kapsayacak olan konum verileri de içerecek.

N95’in Carl Zeiss objektifli kamerası 5 megapiksel değerinde yüksek çözünürlüklü fotoğraflar sunacak. Ürünün kamera özelliği sayesinde ayrıca 30 kare/saniye oranında videolar kaydedilebilecek. Üründe 2.6 inçlik QVGA bir TFT ekran bulunacak.

N95’de ayrıca Wlan, HSDPA 3.5 G, Bluetooth, USB ve Wifi gibi daha pek çok özellik barınacak.

Nokia N95’in yanı sıra; N70, N73 ve N91 telefonlarının müzik odaklı sürümlerini de tanıttı. Bu telefonlar arasından öne çıkan yeni N91, 8GB depolama kapasitesiyle hafızasından 6 bin şarkı tutabilecek.

Nokia bu sene 80 milyon müzik telefonu satarak Apple’ın iPod’unu geçmeyi hedefliyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Nokia‘nın son bombaları beklediğim üzere Nokia Open Studio‘da duyuruldu.

Nokia N75, Nokia N95, N93‘ün tüm özelliklerine GPS ve HSDPA(megabit seviyesinde çok hızlı data, yılarca Türkiye’de göremeyeceğimiz bir teknoloji yani) eklenmiş bir versiyon diyebilirim. Daha önce Nokia N83 olarak kulağımıza çalınan bu multimedia computer(Nokia çalışanları çok kızıyor cep telefonu denmesine)’ın dahili hafızası 160MB, yani hard disk yok. Bunun dışında bir yenilik de tabii ki kamera alanında, adındaki 5′in manası muhtemelen 5 megapixel dijital fotoğraf makinasını simgeliyor.

Kısaca: GPS destekli harita uygulaması ve yol yardımı, Carl Zeiss lensli 5 megapixel kamerası, üstün multimedia özellikleri, yüksek dahili hafızası ve şık tasarımıyla herkesin sahip olmak isteyeceği bir ürün Nokia N95. Muhtemelen de Nokia N93‘ün pabucunu dama atacak. 2007 yılı ilk çeyrekte çıkacağı söylense de ben Mayıs 2007 civarına kadar bekleyeceğimizi tahmin ediyorum.

Nokia N95

alıntıdır

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...