Jump to content

Dizüstünde Hırsızlığa çözüm


trendmark

Recommended Posts

Dizüstünde hırsızlığa çözüm

2226161.jpg

Dünyada her 10 dizüstü bilgisayardan 8 tanesi bilgi hırsızlığı için çalınıyor. Geçtiğimiz seneye yönelik yapılan araştırmalarda dünyada 60 milyon dizüstü bilgisayar çalındığı SafeBoot tarafından açıklandı. Yine bu hafta Amerika Ticaret departmanı tarafından yayınlanan bir raporda Amerika Ticaret Departmanı’nın bünyesinden geçen 5 sene içinde 1137 laptop'ın kaybolduğunu belirtti. Bu haber bugüne kadar raporlara geçmiş tüm laptop hırsızlıklarını gölgeledi.

Intellect’in Türkiye dağıtıcısı olduğu SafeBoot, yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl dünyada 60 milyon cihaz çalındı. Bunların yüzde 9’unun bilgi çalmak amacını taşıyan profesyonel hırsızlar tarafından gerçekleştirildiği anlaşıldı” yorumunu yaptı. SafeBoot; araştırma şirketlerinin verdikleri bilgilere göre çalınan her dizüstü bilgisayarın şirketlere uğrattığı zararın 61 bin 881 dolar olduğu vurguladı. Safeboot’un yaptığı açıklamada artık pek çok şirket bilgisinin mobil cihazlarda taşındığı düşünüldüğünde şirketlerin ne denli büyük bir risk altında olduklarının üzerinde durulması ve önlem alınması gereken bir konu olduğunun altı çizildi.

Yine bu konu ile ilgili olarak çok çarpıcı bir rapor geçtiğimiz günlerde açıklandı. 25 Eylül 2005 tarihinde IT-Harvest Baş Araştırma Analisti Richard Stiennon imzalı yazıda; Hükümet reform komitesi tarafından yapılan bir soruşturma üzerine, Amerika Ticaret Bakanlığı tarafından bu hafta yayınlanan rapor için “Amerika Ticaret Departmanı geçen 5 sene içinde bünyelerinden 1137 laptop'ın kaybolduğunu belirtti. Bu haber bugüne kadar raporlara geçmiş tüm laptop hırsızlıklarını gölgeledi. Amerika Ticaret Departmanı’nın toplam 30 bin dizüstü bilgisayar bulunuyor. Yıllık kayıp laptop oranı ise binde 3. Departmandan yapılan açıklamaya göre kayıp laptopların büyük çoğunluğu Nüfus Bürosuna ait ve bu laptopların içlerindeki güvenlik kalkanları sayesinde erişilebilecek çok az bilgi bulunuyor.”açıklaması yapıldı.

Intellect’in ana dağıtıcısı olduğu SafeBoot, kurumları bu gibi tehlikelerden korumak için çözümler geliştiriyor. Güvenlik alanında özel çözümler sunan şirket ağ güvenliğinden e-posta güvenliğine, dizüstü bilgisayarlardan USB cihazlara kadar her türlü ortam için güvenlik çözümleri sağlıyor.

Bilgi güvenliği sektöründe 10. senesini kutlayan Intellect’in bilgi güvenliği pazarına yönelik diğer ürünleri; Aladdin, Airdefense,AlgoSec, ArcSight, BlueCoat, Check Point, Firemon, Imperva, MetaInfo, Mcafee, Nokia, Qualys, Radware, Safeboot, Skybox, SurfControl, Watchfire, Websense ve Vasco’dan oluşuyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...