Jump to content

EVGA İşi İyice Sulandırmaya Hazırlanıyor


C@NgO

Recommended Posts

EVGA İşi İyice Sulandırmaya Hazırlanıyor

Özellikle anakart ve ekran kartı çözümlerinde son günlerin en hızlı firmalarından biri olan ve gösterdiği başarılı performans ile Nvidia'nın da dikkatini çeken EVGA su soğutmalı modellerine olan yatırımını her geçen gün arttırıyor. Firma bizimde haberini daha önce ana sayfamızdan verdiğimiz "Black Pearl" serisinden çıkan su sğutma sistemine sahip, fabrika çıkışı hız aşırtılmış olarak gelen GeForce 8800GTX modelinden sonra su soğutma teknolojisini anakartlarında da ciddi şekilde uygulamaya hazırlanıyor.

Su soğutma çözümlerinde konusunda uzman firmalardan biri olan Innovatek ile çalışan EVGA, Nvidia'nın an itibariyle en performanslı yonga seti olan nForce 680i SLI yonga setini kullanan ve hız aşırtma severler tarafından oldukça sevilen anakartını soğutma konusunda terfi ettirerek sulandırmaya hazırlanıyor. Firmanın CeBIT'te sergileyeceği su soğutma sistemine sahip anakartın yayınlananr resimlerinde de anlaşılacağı üzere anakart üzerinde işlemci, kuzey ve güney köprüleri ile birlikte voltaj düzenleyiciler de su soğutma sisteminin nimetlerinden faydalanmaya hazırlanıyor. Yeni alternatif ile yüksek başarım sağlayabilecek soğutma performansınn yanı sıra sessizlik açısından da ön plana çıkacak olan EVGA'nın yeni çözümü kasa içi operasyon yapmayı seven son kullanıcılar için de büyük kolay sağlamış olacak.

evgawc1.jpg

Şu an için fiyat konusunda net bir bilgi olmamak ile birlikte EVGA'nın su soğutmalı anakartını CeBIT'i atakiben satışa çıkarması beklenirken sadece anakartın fiyatının bile oldukça yüksek olduğunu düşündüğümüzde bu çözümün segmenti içinde hatırı sayılır bir fiyatla geleceğini söyleyebiliriz.

Bu arada yine daha önce ana sayfa haberlerimizde verdiğimiz üzere Nvidia'nın nForce 650 ve nForce 680 yonga setleri arasındaki boşluığu doldurmak için hazırladığı yeni yonga seti nForce 680i LT'yi kullanan EVGA'nın ilk dünyanın ise sayılı anakartlarından birinin örneği CeBIT'te gün yüzüne çıktı. Genel itibariyle nForce 680i SLI yonga seti üzerinde yer alan ve açıkçası kullanımına pekte gereksinim duyulmayan fazladan ağ ve usb bağlantılarının krıpılması sonucu oluşturulan yeni yonga setini kullanan anakartlar çok büyük bir ihtimalle aktif (fanlı) soğutma sistemi ile gelecekler.

Donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...