Jump to content

nForce 500 SLI Yonga Setini Kullanan İlk Anakart Asus'dan


C@NgO

Recommended Posts

nForce 500 SLI Yonga Setini Kullanan İlk Anakart Asus'dan

Nvidia'nın SLI teknolojisini de destekleyen en ekonomik yonga setlerinden biri olan nForce 500 SLI'ı kullanan ilk anakart modeli Asus'dan geldi. AMD işlemcilere yönelik olarak hazırlanan Asus'un yeni modeli M2N-E SLI, AMD'nin soket AM2 formundaki güncel tüm işlemcileri ile uyumlu. Aslına bakılırsa nForce 500 SLI olarak adlandırılan Nvidia'nın yeni yonga seti, firmanın AMD işlemciler için hazırlanan ve yonga seti konusunda Nvidia'ya ciddi başarılar kazandıran nForce 4 SLI yonga setinin elden geçirilmiş ve revize edilmiş versiyonundan öte bir çözüm değil.

asusnfprce500sli.jpg

Tek çip olarak tasarlanan nForce 500 SLI yonga setinin üzerinde Asus oldukça uzun bir pasif soğutma kullanmış. Kullanılan bu çözüm özellikle geniş ve iri soğutmaya sahip ekran kartlarının anakart üzerindeki kullanımlarına yönelik sıkıntı yaramta potasniyeline desahip. Sahip olduğu 2 adet PCIe X16 slotu ile çift ekran kartı desteğini kullanıcılarına veren Asus M2N-E SLI, malesef SLI yapılmak istenildiğinde kullanıcılarına 2x 8x alternatifini sunabiliyor. 2 adet PCIe slotunun yanı sıra 2 adet PCI ve 2 tane de PCIe X1 slotuna sahip olan M2N-E SLI, 4 adet bellek yuvası üzerinden de 8GB'a kadar DDR2 (800/667/533MHz) bellek kullandırabiliyor.

Asus M2N-E SLI'ın ek özellikleri arasında 8 kanal ses, gigabit ethernet, IEEE1394, 4 adet SATA-2 (RAID 0/1/0+1/5 ) desteği de yer alıyor. Yurt dışında ortalama 100$ seviyesinden satışa sunulan anakartın ülkemize gelip gelmeyeceği konusunda şu an için bir bilgi bulunmuyor. SLI desteğinin yanı sıra genel özellikleri ile de tatminkar olan anakart uygun fiyata Asus kalitesine sahip olmak isteyen AMD kullanıcılarının karşısına yeni bir alternatif olarak çıkıyor.

Donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...