Jump to content

266$'a 4 çekirdekli işlemci almaya hazır mısınız?


C@NgO

Recommended Posts

266$'a 4 çekirdekli işlemci almaya hazır mısınız?

Dünyanın en büyük işlemci üreticisi olan "ChipZilla" Intel, kapalı kapılar ardında kısa ve uzun vadeli ciddi planlar yapmakta. Bu planlardan çok önemli 2 tanesine ait detaylar da gün yüzüne çıkmaya başladı, gelin birlikte bakalım.

266$'a 4 Çekirdekli İşlemci Alabilmek Mümkün Olacak Mı?

Çift çekirdekli işlemci arenasında Core 2 Duo "Conroe" serisi işlemciler ile açık ara hükümdarlığını sürdüren Intel, 4 çekirdekli işlemci konusunda da piyasaya giren ilk ve şu an için en önemli oyuncu konumunda. Daha önce yaptığımız haberleri takip edenler bilirler, anakart üreticilerinin de onayladığı son bilgilere göre, işlemci devinin 22 Nisan ile birlikte oranları %40'ı bulan ciddi fiyat indirimlerine gideceği zaten biliniyordu. Fakat firma AMD'nin yılın 2. yarısı ile birlikte piyasaya sürmeye hazırlandığı ve an itibariyle çalışmaları devam eden yeni nesil mikroişlemci mimarisine dayanan işlemcilerine yönelik olarak çift koldan stratejik bir operasyona başlayacak. İlk olarak 1333MHz fsb'ye sahip olan yeni E6050 serisi Core 2 işlemcileri piyasaya sürecek olan Intel artan saat hızlarına paralel gelecek performans artışının yanı sıra 1333MHz'lik yeni dönemi başlatması ile birlikte özellikle 4 çekirdekli mevcut işlemcileri için belirlediği yeni fiyat politikasını da devreye sokacağı belirtiliyor.

intellowpq.jpg

Intel'in yeni fiyat politikası gerçekten etkileyici. Tayvanlı anakart üreticilerinden gelen bilgilere göre, yılın 2. yarısı ile birlikte Intel'in 4 çekirdekli 2.66GHz saat hızına sahip olan Core 2 Quad 6600 işlemcisi 266$'lık fiyat etiketi ile satılmaya başlanacak ki bu durum henüz birçok kişinin kullanmaya başlayamadığı çift çekirdeki işlemcilerinin devrinin sona ermesine yönelik ilk önemli gelişme olacak gözüyle de değerlendiriliyor. Zira 22 Nisan'dan sonra Intel kısa aralıklar ile yaptığı bu önemli indirim ile Q6600'ün fiyatını %49.8 oranında düşürmüş olacak. Ayrıca Q6600 ile birlikte daha yüksek saat hızına sahip 4 çekirdekli Q6700 modeli de fiyat indiriminden nasibini alacak ve 530$'a satılmaya başlanacak. Aradaki fiyat farkını da düşündüğümüzde Core Quad 6600 yılın işlemcisi olmaya yönelik en önemli aday olacak gibi. 4 çekirdekli işlemciler ile birlike firma E6050 serisinde çıkacak 1333MHz fsb'ye sahip 4MB ön bellekli işlemcilerini de 163$'dan başlayan fiyatlar ile piyasaya sürecek ki bu fiyatlar gerçekten rakip AMD'nin işini daha da zorlaştırabilir. Bu arada belirtmekte fayda var bahsi geçen fiyatlar 1000'lik alımlarda verilen ünite fiyatlarıdır.

Donanımhaber

Detail: http://www.hkepc.com/bbs/hwdb.php?tid=753250

Link to comment
Share on other sites

aslında topkapı piyasasında arada 300-400 milyona çif çekirdek bilgisayar dü$ebiliyor,ihtiyaçtan satılık oalyları filan,ama 266 dolar ne ucuz ne pahalı,almak lazım,ama bence beklemekte yarar var,çift çekirdek alanların bir bölümü elinde kaldığından yakınıyor

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...
şu anda bile Q6600 900$ civarında 4 sene sonra ancak alabiliriz

kardeş haklısın.

böyle fiyatlarla 4 çekirdekli işlemciyi zor alırız. biz en iyisi bir torba kabak çekirdeği alalım çıkır çıtır yiyelim.

Link to comment
Share on other sites

Intel iyi bi atılım gerçekleştiriyor gerçekten 2005 yılında AMD Intel'in önüne geçmişti ama Intel bunun acısını fazlasıyla çıkardı ve anlaşılan durmaya da niyetleri yok... çift çekirdek mimarisinden sonra gittiğim bi seminerde IBM yetkilileri ve Intel yetkilileri ile görüşmüştüm 5 yıl sonra belki de desktop pc lerde 16 çekirdekli işlemciler kullanılmaya başlanıcak gibisinden bi vaadte bulunmuşlardı ama şu da bi gerçek silikon teknolojisinde işlemci içerisindeki transistör sayısı her yeni nesil işlemcide olağan dışı şekilde arttığından transistörler arasında boşluk neredeyse maddenin en küçük yapı taşı olan bi atom seviyesine düştü işte olay bu noktadan sonra başlıyor yeni nesil işlemcilerde en azından bundan 5 yıl sonrasında silikon teknolojisinin yerine başka teknolojilerin kullanılacağı kanaatindeyim, Quantum bilgisayarları masa üstünde kullanabiliriz belki, belki de cebimizde taşırız ne dersiniz ? :unsure:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...