Jump to content

Okula Dava Açacağım Sizce Şansım Nedir ?


crysis_88
 Share

Recommended Posts

selamlar ..

 

arkadaşlar aranızda hukukçu var mı bilmiyorum , okuduğum üniversiteye dava açmak istiyorum . Ama  kazanma şansım nedir bilmiyorum olayı kısaca anlatayım . 

 

ben şimdi bir vakıf üniversitesinde okuyorum . bu okul yıllardan beri kafasına göre düzenlemeler yapıp bizi dersler konusunda mağdur etti hep . diğerleri çok fazla etkilemese de en son ki yaptığı düzenleme de tam mağdur oldum . şimdi en geç yarına kadar bütün notlarım açıklanmış olacak . ben 4. sınıf öğrencisiyim mezun olmak üzereyim . bu okul sistemi bu sene başında değiştirdi bütün ders programı sil baştan . AKTS  e  geçti . ama biz hali hazırda okuduğumuz için eski kredi sistemine göre mezun oluyoruz bu seneden itibaren gelenler 240 AKTS doldurmak zorunda . ben 117 kredi de mezun oluyorum . eskiden almış olduğum seçmeli bir ders vardı . bu ders bu program değişimi sonrası zorunlu oldu ve ben almak zorunda kaldım .bu dönem ki dersleri büyük ihtimalle geçiyorum ve yeterli krediyi sağladım büyük ihtimalle .hatta 1 kredi fazladan aldım bile . ben hocalarla görüşeceğim . bu dersten muaf  olmak istediğimi söyleyeceğim . hocalar bana tek ders sınavına gir diyecekler bu sınav ücretli mi değil mi henüz onuda bilmiyorum ama büyük ihtimalle ücretli . bu okula çok para gitti ve bir kuruş daha fazla vermem . zaten çok paragöz bir okul .   şöyle bir şey de var yeni yönetmeliğe göre atıyorum x dersin den iki tane var  X 1 X 2 diye böyle iki tane olan dersleri birleştirip tek ders yaptılar ve ikisinden herhangi birinde yani x1  ya da x2 den geçtiysen o birleştirilimiş dersi almıyorsun . bu şekilde baya bir ders birleştirildi . eski sistem olsaydı eğer  kalacağım birden fazla olabilirdi .  eski sistem de sadece kredi vardı .  bir ders atıyorum 6 kredi . o 6 kredi akts oldu ve krediler 2 e düştü en fazla 3 oldu . bu yüzden ben  çok fazla ders almak zorunda kaldım 11 tane normal 2 tane staj  13 tane ..  ama 1. dönem ki dersi göz önün de bulundurarak ona göre ders aldım ki böyle bir durumla karşılaşırsam hazırlıklı olayım diye - ki karşılaştım da zaten . 

 

durum kısaca bu ...şimdi sormak istediğim ben okula gidip bütün itirazlarımı yapacağım eğer hiç biri tutmaz da bana tek ders sınavına gir derlerse   dava açarsam ... 

 

1. Dava nasıl açılıyor ? tüketici mahkemelerine başvursam da olur mu ? 

 

2. Bu durum da tazminat veya bu dersten muaf tutulma gibi bir durumum olur mu ? bazı okullardan bazı öğrencilerden  dava açan olmuş buna benzer kazanmışlar fakat okulda sonradan dava açmış ve okulda kazanmış ?  okulun bana dava açınca kazanmasını sağlayacak tek şey eski sistem de  olsaydık eğer fazladan ders almış olacaktım bu sefer de diyecekler sistem değişmeseydi zaten mezun olamazdın en azından şimdi 1 derse indi ? diye derlerse .. başıma gelme şansı ne kadar ? 136 krediydi ve 117 e düşürdüler kredi sayısını azalttıkları için  ama yine de çok ders almak zorunda kaldım . 

 

3. maddi ve manevi tazminat davası açarsam kazanma şansım sizce nedir ? vakıf üniversitesi olduğu için yüklü miktarda kazanma şansım varmıdır ?  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...