Jump to content

Kişisel Web Sitesi / Blog Açmak İçin ?


Recommended Posts

Arkadaşlar hepinize merhaba ; 

Uzun zamandır aklımda olan fikri şeytanın da dürtmesiyle hayata geçirmek istiyorum. Amacım zaman zaman gezdiğim gördüğüm yerler hakkında  uzun/kısa yazılar yazmak, yeri geldiğinde de gezdiğim gördüğüm yerllerde profesyonel fotoğraf makinem ile çektiğim fotoğrafları yayınlamak. 

Aklımda birkaç soru var 

1 - ) Benim fikrime en uygun altyapı hangisidir ? Bazı arkadaşlar Wordpress önerdiler , şu anda fotoblog olarak tumblrda olan halihazırda bir blogum var ve takip sistemi aslında çok da güzel. Eğer altyapıyı değiştireceksem bir şekilde tumblr ile bağlantıyabilir miyim ya da buna benzer sistem var mıdır ? 

2 - ) Sadece domain alıp , host almadan tumblr altyapısında mı devam et dersiniz yoksa ?

3 - ) Eğer domain ve host almamı önerirseniz hangi firma/site'lerden bu alışverişi yapmam mantıklı ve fiyat olarak makul olur. 

4 - ) Çektiğim fotoğraflar benim için değerli. Çalınma ihtimaline karşı buna bir önlem alabilir miyim ve de yüklediğim fotoğrafları aldığım host'a yüklemem mi mantıklı olur yoksa photobucket gibi bir sitede kişisel bir hesap alıp oradan url ile çekmek mi ?. Çünkü host firmalarının paketlerine baktım ve açıkçası kafam biraz karıştı , aklıma ilk gelen şey ise zamanla fotoğraf sayısının artması bana verilen alanın büyük kısmını işgal eder mi ? 

Birazcık karışık ve çok oldular fakat ilk defa yapacagım bir iş , yardım eder & beni aydınlatırsanız sevinirim bu konularda.

Link to comment
Share on other sites

Kişisel blog açacaksan benim fikrim kendi domain + hostunu al oradan yayın yap tumblr gibi yerlerde pek dikkat çekici olmuyor. Kullanacağın sistem olarakda Wordpress şiddetle tavsiyem olur. Benimde sitem var fakat blog değilde portal istediğim programları hoşuma giden şarkıları paylaşıyorum daha yeni açmama rağmen Google'da üstlerde çıkıyorum hitide iyi sayılır. Kullanacağın Hosting'e gelecek olursak ben Turhost şirketinden aldım. Aldığım paket sınırsız disk alanı + sınırsız veri transferi. Hal böyle oluncada kafası rahat oluyor insanın. Yıllık 83 lira benim kullandığım paket link veriyorum aşağıda incele kendin karar ver ne yapacağına.

http://www.turhost.com/cpanel-hosting.html

Edited by yakuprap
Link to comment
Share on other sites

@Fishbate90 

Öncelikle ilginize teşekkürler , domain ve hostu aldıktan sonra sizinle iletişime geçebilirim eğer yardıma ihtiyaç duydugum bir konu olursa.

@galetis

evet tumblr'ın takip sistemi güzel ama kendi alan adının olması insanların daha çok ilgisini çekiyor açıkçası ve reklamının yapılması da daha kolay oluyor. Kurulumda pek de sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum , az da olsa kodlama , web tasarım ile tanışıklıgım var.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...