Jump to content

Mytolocia

Üye
  • Posts

    764
  • Joined

  • Last visited

4 Followers

İletişim Bilgileri

  • Twitter
    buzlubira

Profile Information

  • Male
  • Bar Taburesi
  • Katılımsız Programlama , Elektronik

Recent Profile Visitors

3445 profile views

Mytolocia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Öyle bir setin olduğunu düşünmüyorum. Hangi dersleri alıyorsun onları söylersen ders ders kaynak vs şeklinde sana yardımcı olmaya çalışabilirim.
  2. Kaan_karbey çok teşekkür ederim, yazdıkların işe yaradı. Anladığım kadarıyla temp dosyasının yolunu belirten isim çok uzun ya da türkçe karakter içeriyor bu de kaydetmesini engelliyor. Benzer programlarda da olmasının sebebi bu sanırım. Benzer bir sorunu ISIS-Proteus 8 SP1de de yaşamıştım aşmam kolay oldu.
  3. Dediğini yaptım, 2005 dışındakiler patır patır yüklenirken 2005'de hala aynı hatayı alıyorum.
  4. Merhaba arkadaşlar; Yakın zamanda yeni bir bilgisayar aldım. Haliyle birkaç oyun yüklemek istedim fakat bazılarında şöyle bir hata ile karşılaşıyorum ; Ne yaptıysam çözemedim. Microsoftun sitesine gidip Microsoft Visual C++ 2005 x64 olanını indirip, kurmayı denedim fakat hala aynı hatayı almaktayım. Denetim Masasına baktığımda ise sonuç şu ; 2005 ve üstü versiyonların hepsi yüklü. Programın birisinde "2005 SP1"in gerekli olduğunu ve yüklenemediği için kapandığını söylüyordu. İşin içinden çıkamadım bir türlü arkadaşlar yardım edersiniz sevinirim. İşletim Sistemi : Windows 8 x64
  5. Arkadaşlar öncelikle hepinize verdiğiniz cevaplardan dolayı teşekkür ederim.  Sorunu sadece chrome'da yaşıyorum ve torrent dan indirme yaparken 2.7mb/s  çok rahat görüyorum. Biraz düşününce farkına vardım ki her chrome yüklediğimde google hesabımla ilişkilendirip tüm ön ayarlarımı, tarama geçmişi vs çekiyor serverından ve önbellekde bunlar yer alıyor. Sanırım sorunun kaynağı buradan doğuyor.Dediğim gibi IE de denediğimde hiçbir sıkıntı yok. Ccleaner ile genel bir temizlik yaptım ve sorun çözüldü. Hepinize teşekkür ederim tekrar.
  6. Aldığımdan beri aynı kullanıyorum zaten laptop'ı herhangi bir değişiklik yapmadım ki. Olduğu gibi kullanıyorum zaten.
  7. Arkadaşlar Merhaba; Yaklaşık 2 ay önce Samsgun marka laptop aldım (http://www.teknosa.com/urunler/125032506/samsung-ativ-book-3-np350v5c-s0jtr-notebook) . Yakın zamanda karşılaştığım sorun, internette herhangi bir siteye bağlanmaya çalışırken bir anda internet kesilmiş gibi sayfayı yüklemeyi kesiyor ve öylece kalıyor. Çok sık olmasa da rahatsız edecek derecede ortaya çıkmaya başladı. Resim olarak şöyle gösterebilirim ; Aldığımdan beri aynı kullanıyorum laptop'ı sadece bir anakart güncellemesi geldi onu yaptım. Ne işletim sistemini değiştirdim ne ayarlarla oynadım. TTNET fiber kullanıyorum ve modem dibimde. İnternetten kaynaklandıgını da düşünmüyorum çünkü aynı marka model laptop arkadaşımda da mevcut yan odada gayet güzel sıkıntı yaşamadan kullanıyor. Sizce bu sorunun sebebi ne olabilir ?
  8. iPhone 4 sahibi olan arkadaşlar biraz sıkıntı çekecekler benim gibi. Telefonun tepki süresinde farkedilir derecede yavaşlama oluyor.
  9. @Fishbate90  Öncelikle ilginize teşekkürler , domain ve hostu aldıktan sonra sizinle iletişime geçebilirim eğer yardıma ihtiyaç duydugum bir konu olursa. @galetis evet tumblr'ın takip sistemi güzel ama kendi alan adının olması insanların daha çok ilgisini çekiyor açıkçası ve reklamının yapılması da daha kolay oluyor. Kurulumda pek de sıkıntı yaşayacağımı düşünmüyorum , az da olsa kodlama , web tasarım ile tanışıklıgım var.
  10. Peki kendi sitenize dair bir link verebilir misiniz incelemek adına. 
  11. Arkadaşlar hepinize merhaba ;  Uzun zamandır aklımda olan fikri şeytanın da dürtmesiyle hayata geçirmek istiyorum. Amacım zaman zaman gezdiğim gördüğüm yerler hakkında  uzun/kısa yazılar yazmak, yeri geldiğinde de gezdiğim gördüğüm yerllerde profesyonel fotoğraf makinem ile çektiğim fotoğrafları yayınlamak.  Aklımda birkaç soru var  1 - ) Benim fikrime en uygun altyapı hangisidir ? Bazı arkadaşlar Wordpress önerdiler , şu anda fotoblog olarak tumblrda olan halihazırda bir blogum var ve takip sistemi aslında çok da güzel. Eğer altyapıyı değiştireceksem bir şekilde tumblr ile bağlantıyabilir miyim ya da buna benzer sistem var mıdır ?  2 - ) Sadece domain alıp , host almadan tumblr altyapısında mı devam et dersiniz yoksa ? 3 - ) Eğer domain ve host almamı önerirseniz hangi firma/site'lerden bu alışverişi yapmam mantıklı ve fiyat olarak makul olur.  4 - ) Çektiğim fotoğraflar benim için değerli. Çalınma ihtimaline karşı buna bir önlem alabilir miyim ve de yüklediğim fotoğrafları aldığım host'a yüklemem mi mantıklı olur yoksa photobucket gibi bir sitede kişisel bir hesap alıp oradan url ile çekmek mi ?. Çünkü host firmalarının paketlerine baktım ve açıkçası kafam biraz karıştı , aklıma ilk gelen şey ise zamanla fotoğraf sayısının artması bana verilen alanın büyük kısmını işgal eder mi ?  Birazcık karışık ve çok oldular fakat ilk defa yapacagım bir iş , yardım eder & beni aydınlatırsanız sevinirim bu konularda.
  12. Uygulama sizin yerinize UDID kayıdını ipa'nın içine gömüp imzalıyo sanırım rastgele bir ID ile . iTunes'a takmayın demelerinin sebebi o karşılaştırınca hesaplar tutmuyor ve silmeye kalkıyor :) . Güzel çalışma olmuş eline sağlık .  Burada bahsedilen uygulamanın OS X için olanı var daha gelişmiş ve ingilizce . Fakat UDID kayıdınızı  önce bir siteden alıyorsunuz sonra herşeyi kendi adınıza imzalıyorsunuz program ile. Yani iTunes'a gönül rahatlıgı ile takabiliyorsunuz ondan sonra . Ayrınıtılı bilgi almak isteyen arkadaşlar için  http://www.appaddict.org/tools.php
  13. Hocam sakın yanlış anlama fakat alıcının gözünden bakarsan adamın düşüncesi şu yönde olur. O kadar parayı vereceğim nasılsa , 100 lira daha vereyim kafam rahat olsun sıfır alayım .Bu yüzden satacağın ürün çok ilgi görmeyebilir . Sadece belirtmek istedim .
×
×
  • Create New...