Jump to content

Peygamberimizle ilgili siteler


kkubat

Recommended Posts

Peygamberimizle ilgili siteler

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed Sallallahu Aleyhi Vesellem'i sevenler O'na kalplerini açtıkları gibi internette de sayfalar, siteler kurup O'nu ve güzel ahlakını hayatını anlatmaya çalışıyor. İşte Efendimiz'i anlatan birbirinden güzel siteler:

28646.jpg

Başta semavi dinler olmak üzere birçok dinin kendini sunma imkanı bulduğu internette İslam ve Peygamberimiz hakkında birçok bilgi bulmak mümkün.

Efendimiz'i anlatan birbirinden güzel siteler olduğu gibi kendi dönemindekini aratmayan iftira ve hakaretlerle dolu olanları da var. Bunun için internette özellikli dini bilgi ararken çok dikkatli olmak gerekiyor. Çünkü 'dilin kemiği yok' sözünü bugünlerde en iyi internet anlatıyor. Birkaç milyona satın aldığınız, hatta bazen para bile vermediğiniz bir isim altında sevmediğiniz kişi veya düşünce hakkında istediğinizi yazmak çok kolay. Bunun için yazılan içerik ile ilgili belirtilen kaynağı dikkate almak belli bir yere kadar güven sağlıyor.

İnternete güzel tarafından baktığımızda Alemlerin Sultanı Efendimiz (sas) sanal alemin de Sultan'ı diyebiliriz. Birkaç yıl önce çok az bir içerikle karşılaştığımız Peygamberimiz (sas) adına artık yüzlerce site bulmak mümkün. O'nu sevenler adına müstakil siteler yaptıkları gibi İslam ile ilgili bir site gördüğünüzde mutlaka Peygamberimiz'e de bir bölüm ayrılmış oluyor. İsmini bir arama motoruna yazdığımız zaman yüz binlerce siteden O'nun ismiyle karşılaşıyoruz. Adına yapılan farklı dillerde yüzlerce web sitesi hayatı başta olmak üzere O'nu anlatıyor.

İnternet siteleri arasında ismini Peygamberimiz'den alanlarla karışmasın diye Türkçede Hz. Muhammed, İngilizcede ise Prophet Muhammad kelimeleriyle arama yaptığımızda karşımıza 3 milyona yakın sayfa çıktı. Bu sayfalardan bazılarında Peygamberimiz'in yalnızca ismi geçiyor. Prophet Muhammad kelimeleri ile aradığımızda karşımıza 1 milyon 280 bin, Hz. Muhammed ismini arattığımızda ise 1 milyon 530 bin sayfa ile karşılaşıyoruz.

Siteler içerisinde dikkati çeken konu ise bazı sitelerin editörleri sitelerine aldıkları isme yakışır biçimde hassas bir şekilde içerik hazırlarken, bir kısmı da hazırcılığa kaçıp başka sitelerden olduğu gibi kopyalama yoluna gittiği anlaşılıyor. Konunun uzmanı denilebilecek kişi ve kurumların internete yansıması ise beklenen düzeyde değil. Adına her Kutlu Doğum Haftası'nda web siteleri yarışmaları yaptırarak bu alanda teşvik etmesi beklenen en tabii müesseselerden biri Diyanet İşleri Başkanlığı. Başkanlığın sitesinde Efendimiz'e ait, 80 sayfalık bir çocuk kitabının PDF formatındaki yayınından başka bir şey göremiyorsunuz.

Dinî içerikli sitelerden bir demet:

www.herkul.org[/CODE]

[CODE]www.resulullah.org[/CODE]

[CODE]www.altinsilsile.net[/CODE]

[CODE]asrisaadet.wordpress.com[/CODE]

[CODE]www.sorularlaislamiyet.com[/CODE]

[CODE]www.islamiyet.gen.tr[/CODE]

[CODE]muhammedsas.blogcu.com[/CODE]

[CODE]www.nurpenceresi.com[/CODE]

[CODE]gonullergulu.googlepages.com[/CODE]

[CODE]www.cevaplar.org[/CODE]

[CODE]www.namazzamani.net[/CODE]

[CODE]www.sonpeygamber.net[/CODE]

[CODE]www.yesilkubbe.com[/CODE]

[CODE]www.hzmuhammed.org[/CODE]

Efendimiz (sas) ile ilgili kısımların çoğunluğu Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Sonsuz Nur isimli eserinden alınmış olan site, sadeliğiyle dikkat çekiyor. Sitede, Efendimiz ile ilgili sorular sorular ve cevaplarını bulabilirsiniz.

[CODE]www.hzmuhammed.net[/CODE]

Peygamber Efendimiz'in ismiyle kurulan sitede, dini konuların yanı sıra Peygamber Efendimiz ile ilgili bölüm de yer alıyor. Efendimiz'in Güzel Hayatı, Beşeri Tavırları, Şemail-i Şerifi, İsimleri, Hadisleri, Sünnetleri, Hicreti ve Tebliği gibi başlıklar altında birbirinden güzel bilgiler yer alıyor.

[CODE]www.muhammedmustafa.net[/CODE]

Tasarımı amatör bir ruh taşıyan sitenin içeriğinin çoğunluğu akademisyenlerin eserlerinden oluşuyor. Sitenin bazı konu başlıkları şunlar: "Sevgililer Sevgilisisin Muhammed, Peygamber Efendimiz'in Bir Günü, Muhammed'i Çok Özledim, Makam-ı Mahmud nedir?, Nur-u Muhammed Olmadan Asla, Gül Medeniyetinin Müstesna Gülü, Canlara Cansın, Risale-i Nur'da Hazreti Muhammed, Ey Güzel, Bir Gül Cemresi bekliyoruz, Muhammed'i Çok Özledim ve Peygamber Bize Gelse."

[CODE]www.hz-muhammed.net[/CODE]

İçeriği zengin olan sitelerden biri hz-muhammed.net. Kur'an'da ve hadislerde Efendimiz'den Sonsuz Nur'a, hayatından rehber yazılara, sünnetlerine kadar geniş bir içeriğe sahip. Efendimiz'e Şiirler, videolar, klipler gibi multimedya içerik de bulmak mümkün. Kaynak kitaplar, duaları, nükteleri, gençlere nasihatleri, bilgisayarlar için duvar kağıtları bulabilirsiniz.

[CODE]www.enfal.de/sav.htm[/CODE]

Enfal sitesinin Efendimiz'e ayrılan bölümü uzunca bir metinden oluşuyor. Hz. İbrahim döneminden başlayıp Efendimiz'in dönemini de Mekke ve Medine olarak ikiye ayıran siteden aranan bilgilere ulaşmak oldukça kolay. Multimedya içerikli siteler gibi bir linke tıkladıktan sonra uzun bir süre beklemek zorunda kalmıyorsunuz.

[CODE]www.islammerkezi.com[/CODE]

İslam Merkezi web sitesinde tasarımdan daha çok içeriğe önem verilmiş. Özellikle site içerisinde yer alan Efendimiz'in hayatı başta olmak üzere bilgileri tasarımdan bağımsız uzun metinler olarak arıyorsanız bu site tam size göre.

[CODE]www.hzmuhammed.gen.tr.tc[/CODE]

İçeriği birkaç siteden alınmış olan sitede kaynak belirtilmiş. Başta Efendimiz olmak üzere sahabenin hayatı hakkında bilgi edinebilinecek bir site.

[CODE]www.sevdegul.net[/CODE]

İçerisinde yalnızca Efendimiz ile ilgili bilgilerin yer aldığı, şık bir tasarıma sahip, güzel bir site. Minik Dualar Grubu'nun Sevgili Peygamberim şiiri ile Dursun Ali Erzincanlı'nın okuduğu Gönlümün Gülü, Miraç, Uhud, Salavat ve Senin Gibi şiirlerini multimedya ortamında dinleyebilirsiniz.

Zaman

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...