Jump to content

Nasa.gov Kapalı, Cıa.gov Açık!


mucit41
 Share

Recommended Posts

ABD’de kamu hizmetlerinin zorunlu olarak askıya alınmasına neden olan bütçe krizi, Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi’ni de vurdu.


Her gün onlarca uydusundan gelen bilgilerle güncelleme yapan ve Uluslararası Uzay İstasyonu’ndaki (UUİ) görevleri aktaran NASA’nın web sayfası geçici olarak kapandı. Merkezi İstihbarat Teşkilatı (CIA) web sayfası ise krizden etkilenmedi. 

ABD’de 800 bin kamu çalışanının zorunlu izne çıkmasına neden olan ve günlük 300 milyon dolar zarar getiren bütçe krizi, NASA’yı da etkiledi. NASA, Mars’ta keşifler yapan Curiosity robotundan, Uzay’ın derinliklerini gözlemleyen Hubble teleskobuna kadar sayısız uzay aracından gelen bilgileri aktardığı web sayfasını geçici olarak kapattı.


nasa.gov adresinde kısa bir açıklama sunan NASA, ‘bütçe krizinden dolayı kapalı olduklarını ve bu sıkıntıdan dolayı özür dilediklerini’ belirtti.


13 bin çalışanının neredeyse tamamı paydos diyen NASA, buna rağmen Uzay'daki astronotlarını unutmuş değil. UUİ'de görev yapan Karen Nyberg ve Mike Hopkins, uzay istasyonundan yeri aradıklarında kendilerine yardım edecek yetkilileri bulabilecek. 

ABD hükümeti, bu yıl 55 yaşına giren NASA’nın bütçe krizinden etkileneceğini ancak UUİ’deki astronotların görev süreleri ve operasyonlarında değişme yaşanmayacağını belirtmişti. 
nasa-web.jpg
'çOK öNEMLİ İŞLEMLER'
çöplerin bile toplanmadığı bütçe krizi sürecinde, Federal Ticaret Komisyonu gibi kurumların da siteleri kapanırken, dünyanın en büyük mikrobloğu Twitter’ın halk arzı da ertelenmek zorunda kaldı.


Nasa’nın aksine, CIA ve Sağlık Bakanlığı gibi bazı devlet kurumlarının sitesi ise ‘istisnai faaliyetlerin sürdürülmesini sağlamak’ amacıyla devam ediyor.

http://www.teknoloji-haberi.com/haber-NASAgov-kapali-CIAgov-acik-13202/

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...