Jump to content

İnternet 2 Kat Hızlanacak :)


kayseri204
 Share

Recommended Posts

İnternet iki kat hızlanacak

Türk Telekom, internete erişim hızını artırmak için Amerika merkezli bulut teknoloji şirketi Akamai ile anlaşma imzaladı. Şirketin genel müdürü Tahsin Yılmaz, bağlantı ve dosya indirme sürelerinin kısalacağını, maliyetlerin azalacağını söyledi.

internet.jpg
 
 

Türkiye’nin en büyük servis sağlayıcısı Türk Telekom (TT), internete erişim hızını iki kat artırmak için bulut teknolojisi konusunda dünyanın önemli şirketlerinden Akamai ile işbirliği anlaşması imzaladı. 1 yıldır devam eden çalışma 2014’ün 1. çeyreğinden itibaren hayata geçecek. İmza töreninde çalışmanın detayları hakkında bilgi veren TT Genel Müdürü Tahsin Yılmaz, internet kullanıcılarının artık yurtiçi ve yurtdışı kaynaklara daha hızlı ulaşacağının altını çizerek “Bu anlaşmayla diğer ülkelere ödenen meblağlar azalacak. Böylece ülke ekonomisine katkı da sağlanmış olacak.” dedi. Bağlantı ve dosya indirme sürelerinin kısalacağını vurgulayan Yılmaz, internet hizmeti işlemi yapan şirketlerin de ek sunucu merkezi yatırımı yapmak zorunda olmadığından maliyetlerinin azalacağını kaydetti. Özellikle video yükleme işlemi yapan medya, eğitim ve server kuran şirketler için önemli bir atılım olduğunu aktaran üst yönetici, ayrıca Türk şirketlerinin dünyaya kolay erişim yaparak dünya markası olma konusunda yollarının açıldığını anlattı. Yılbaşına kadar şirketlere verilecek hizmet paketlerinin fiyatları belirlenirken son kullanıcı faturalarına ilave herhangi bir ücret yansıtılmayacak. Yılın ilk 9 ayında 1,4 milyar lira yatırım yaptıklarının bilgisini veren genel müdür, yıl sonuna kadar bu rakamın 2,2 milyar liraya çıkacağını belirtti. Şirketin 174 bin kilometresi Türkiye içinde olmak üzere 214 bin kilometre fiber ağı bulunuyor. Yatırımlarının büyük bölümü fiber modernizasyonunu içeriyor.

    Akamai Dünya Başkanı Tom Leighton ise dünyadaki veri akışının yüzde 15-30 civarının kendi sunucuları üzerinden yapıldığı bilgisini verdi. Bu rakamlara göre şirket, en yakın rakibinin 3 katı büyüklüğe sahip. Leighton, her 10 uluslararası bankadan 9’unun, her 15 otomobil üreticisinden 13’ünün kendilerini tercih ettiğini ifade etti. Akamai üst yöneticisi çalışma şekillerini şu şekilde anlattı: “Akamai şirketinin dünyanın 90 ülkesindeki 650’den fazla şehirde 141 bin sunucusu bulunuyor. İnternetteki bilgiler buralarda depolanıyor. Son kullanıcı bilgiye ulaşmak istediğinde en yakın şirketin en yakın sunucusundan aktarma gerçekleşiyor. Bu sayede uzun bir protokolü takip etmek yerine kısa yoldan kaynağa ulaşan kullanıcıya hem maliyet hem de vakit avantajı sağlıyoruz.”

Kaynak:http://www.zaman.com.tr/ekonomi_internet-iki-kat-hizlanacak_2164558.html

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...