Jump to content

Tsk'da Hacker Olarak Çalışmak Ister Miydiniz?


Beyfendi
 Share

Recommended Posts

TSK Siber Savunma Merkezi Başkanlığı ile koordineli çalışan HAVELSAN’ın (Hava Elektronik Sanayii) genel müdürü Sadık Yamaç, siber güvenlik projelerini anlattı. Yamaç, “Amerika’dan kaçarak Ulusal Güvenlik Ajansı’(NSA)’nın küresel çapta dinleme faaliyetlerini ifşa eden Edward Snowden, Suriye’de yaşananlar ve İran nükleer santralinin çökertilmesinde yaşananlar önemli örnekler ve bize çok şeyler söylüyor. Türkiye de bu alanda bir girişim başlattı. Siber alanda stratejiler oluşturulmaya başlandı. Artık kendi yazılımınızı yapmazsanız bağımlılıktan kurtulma şansınız yok” diye konuştu.

Ulaşımın kitlenmesi, enerji sektörünün çökertilmesi, bankacılık sisteminin yok edilmesi, paraların çok farklı yerlere transfer edilmesi gibi çok kaos yaratacak durumlar olduğuna dikkat çeken Yamaç, buna karşı yeni projeler oluşturmaya başladıklarını anlattı.

1387281322_img20131217135612.jpg

BİLGİ ÇALMA NİYETİMİZ YOK’

Yamaç, şunları söyledi: “Gelecek kesinlikle bu alanda kendisini şekillendirmeye başlayacak. Ve biz bu alanda kendimizi şanslı görüyoruz. Kötü bir geçmişimiz yok. Herhangi bir ülkenin bilgilerini çalalım, yok edelim diye bir hedefimiz olmamış. Hala aynı şekilde. Bu güven diğer ülkelerin de bize bakışını farklılaştıracak, iş potansiyeli açacak. Yazılım sektöründe güvenilir firma olma ihtiyacı çok önemli. HAVELSAN da hem Türkiye için çok büyük bir firma hem de bölge için önemli bir rol üstlenecek bir firma.”

‘HACKER GEREKLİ’

“Hacker olması gerekiyor, bu vazgeçilmez şey. Onları zekalarından yararlanmak açısından da kullanılıyorlar. Her şeyi ‘hack’letmek gerekmiyor ama onların düşünce açısını yakalayıp, kendi sisteminizdeki açıkları kapatmak için de kullanılabilirler. Siber güvenlikle ilgili projelerimiz var önümüzdeki süreçte başlayacak. Projelerimizde hacker yani bizim açımızdan beyaz şapkalı hackerler kullanacağız. Bunlar sistem güvenliğinde uzmanlaşmış kişiler olacak. İstihdamları ise projelere göre şekillenecek.” diye açıklama yapıldı.

Kaynak : teknolojioku.com/haber/tskya-beyaz-hacker-aliniyor-15595.html

Link to comment
Share on other sites

''muam'' arkadaşa kısmen katılıyorum. Önce iyi bir iş diye başlar sonrası belirsiz... Hacker olmak çoğu bilgisayar kullanıcısının hayali olsa da bunu devlete bağlı olarak yapmak pek sağlıklı olmaz bence. Ancak devlet içinde politik sorunlardan etkilenmeyen bir birim oluşturulursa ve devletin tüm organları tarafından desteklenir ve ayrıca milletin de güveni ve onayı ile hareket esasına dayanırsa bir şeyler olabilir. Her ne kadar da bağımsız olsa da yine de dünya istihbarat kuruluşlarından daha başarılı olamayacak ayrıca onların denetimine girmeyi de yüksek bir ihtimal kabul etmek zorunda kalacaktır. Türkiye de böyle bir birim oluşturmak hem zaman alır hem de çoğu zaman siyasi kanallar üzerinden veyahut başka sebeplerden çıkar amaçlı kullanıma maruz kalır.

''muam'' arkadaşında yazdığı gibi yakın gelecekte yüksek bir ihtimal yapılan yolsuzluk ya da buna benzer olaylardan dolayı ihalelerin bu oluşturulan hacker gurubuna ve bunun yönetim kadrosunun üzerine yıkılıp adeta günah keçisi yapılıp halkın huzuruna sunarlar. Tabi sonrası malum... Tabi eğer işinizde çok iyi iseniz ve de yabancı dil sorununuz yok ise sizi diğer devletlerden yada bazı şahıs veya kurumlarca kendi bünyelerine katmak isteyenler olabileceği gibi yine bunların sizi tehdit ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin gelişmesine katkı sağlayacağınızı düşünen topluluklar sizin gibi bir tehdidi ortadan kaldırmak isteyebilirler. Tabi bunların hepsi benim şahsi görüşümdür... Kurumda çalışma isteği olanların arzularına ve fikirlerine engel olmak istemem.

Saygı ve selamlarımla...

Link to comment
Share on other sites

Bu işin içine giren adamı sağ bırakmazlar diye düşünüyorum buna cesaret edenin aklından zoru olmalı.

 

zaten o işe gönüllü olan insanlar genç ( hayat tecrübesi olmayan ) oldukları için sorun teşkil etmez bence  . yığınla adam bulurlar

 

Dünya sıralamasında en çok polisi olan 2. ülke durumundaki Türkiye de , bakalım daha ne meslekler icat edecekler

Edited by ayhankorkmaz
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...