Jump to content

Gm Discovery�Ye Rakip �Dark Evo X5″


Cyph3r
 Share

Recommended Posts

General Mobile Discovery’e Dark Türkiye’den rakip geldi. Dark’ın 5 Aralık’tan itibaren promo videolarla tanıtımını gerçekleştirdiği Evo X5 akıllı telefonu ön siparişe açıldı. İşte Dark Evo X5′in teknik özellikleri fiyatı ve diğer detaylar.

General Mobile Discovery modelinin ülkemizde Android telefon pazarındaki yakaladığı başarı Dark’ı harekete geçirdi. Ülkemizde özellikle fiyat-performans tabletleri ve bilgisayar çevre birimleriyle isim yapmış olan Dark firması Android telefon pazarına Evo X5 modeliyle giriş yapmaya hazırlanıyor. 5 Aralık‘ta ilk duyurusu yapılan Dark Evo X5 modeliyle alakalı detayları yaklaşık bir aydır Youtube kanalı üzerinden duyuran Dark sonunda telefonunun tüm teknik özelliklerini ve fiyatını açıkladı.

Dark Evo X5 modeli 5 inç Full HD OGS IPS Ekran paneli (1920 x 1080 piksel, 441 ppi), 1.5 GHz hızında çalışan Cortex A-7 tabanlı dört çekirdekli MTK6589T işlemci, PowerVR SGX544 GPU, 1 GB RAM, 16 GB dahili hafıza, 13 megapiksel arka kamera (4128 x 3096 piksel, otomatik odaklama, LED flaş, 1080p video kaydı, titreşim engelleme), 2 megapiksel ön kamera, Bluetooth 4.0, GPS/aGPS, Wi-Fi 802.11 b/g/n, çift SIM kart desteği, 2000 mAh batarya ve Android 4.2 Jelly Bean işletim sistemine sahip.

1.5 GHz Cortex A-7 tabanlı işlemci, Full HD ekran, PowerVR SGX544 GPU ve 1 GB RAM donanımına sahip olan telefonun oyun performansına aşağıdaki oynatma listesindeki videolardan göz atabilirsiniz.

144 x 72 mm ölçülerinde olan Dark Evo X5 modeli 9 mm kalınlığa ve 159 gram ağırlığa sahip. Rubber Coating tasarımının yer aldığı Evo X5 siyah renk seçeğiyle ön siparişe açıldı. 799 TL‘den ön siparişe açılan telefon 24 Ocak‘ta raflardaki yerini alacak.

Dark-Evo-X5-Kutu-Icerigi.jpg

Dark Evo X5 modelinin kutu içeriğine baktığımızda ise klasik Android telefon kutu içeriklerine ek olarak ekran koruyucunun kutu içeriğinde yer aldığını görüyoruz.

General Mobile Discovery modelinin 4 GB dahili depolamaya sahip olan modeli ilk olarak 599 TL‘den satışa sunulmuş piyasada gördüğü ilgiden sonra fiyatı 649 TL‘ye yükselmişti. Ekim ayı içerisinde 16 GB dahili depolamaya sahip  Discovery modelini 699 TL‘den piyasaya süren General Mobile telefona sunduğu güncellemelerle de telefonun arkasında durmuştu. Dark Evo X5 modelinin Full HD ekran ve 13 megapiksel arka kamera artılarıyla 799 TL‘den satışa sunulmuş olması General Mobile Discovery’nin rakibi olarak piyasada yer alacağını gösteriyor. Bakalım Dark Evo X5 modeli de GM Discovery modeli kadar piyasada söz sahibi olabilecek mi…

 

http://www.youtube.com/watch?v=k9XPXnqJpk8

 

Kaynak:http://www.androidcanavari.net

Link to comment
Share on other sites

Dark Evo X5 modeline ön sipariş vermek isteyen arkadaşlar

http://www.teknobiyotik.com/dark-evo-x5-5-1080p-ips-1-5ghz-dort-cekirdekli-13mp-kamera-1gb-16gb-ogs-android-akilli-telefon.html

 

Dark evo X5 Yakından 360 Derece Fiziksel Görünüm http://www.youtube.com/watch?v=k9XPXnqJpk8

 

http://www.youtube.com/watch?list=PLhVRVHvuetTN8fpOnx-t8ba3OKFjGgbyA&v=olFPGMb7Wrc

Edited by yasak_ask
Link to comment
Share on other sites

Bu tarz telefonların ülkemizde çoğalması demek Samsung gibi firmaların telefonlarına koyduğu fiyatın düşmesine sebep olacaktır. Ben böyle düşünüyorum. Vede bu çok harika olacaktır.

Bu tarzda birkaç marka daha olsun yeter. Bu cihaz alınırmı diyenlere ise bal gibi alınır arkadaşım :) Cihaz güzel

Link to comment
Share on other sites

Bu tarz telefonların ülkemizde çoğalması demek Samsung gibi firmaların telefonlarına koyduğu fiyatın düşmesine sebep olacaktır. Ben böyle düşünüyorum. Vede bu çok harika olacaktır.

Bu tarzda birkaç marka daha olsun yeter. Bu cihaz alınırmı diyenlere ise bal gibi alınır arkadaşım :) Cihaz güzel

 

Bende katılıyorum buna. Miletin çin malı diye kestirip attığı cihazların ne kadar güzel olduğunu kullanan bilir.. :)  Bir Xiaomi markasını kaç kişi biliyor mesela.. 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...