Jump to content

tnc bana bî akil :)


dr.hardware

Recommended Posts

arkadaslar slm ya belki aranizda bilen vardir

dukkan acmakla ugrasiyorum bu aralar karsima bi suru yasal prosedur çikti

bi cogunu hallediyorum yalniz bî konuda danismak istedim :

ihalelere girerken yasal is bitirebilirlik belgesi hakkinda bilginiz varsa paylasirsaniz sevinirim..

bî kaç fîrmaya sordum onlarinda pek bîlgîsî yokmuş ?

cvplarinizi beklîyorum saygilarimla

TekNîk!!

Link to comment
Share on other sites

girdiğin her hangi bir ihaleyi zamanında ve eksiksiz teslim ettiğin zaman iş veren firmadan alabileceğin ve maliyeden onaylatman gereken bir belge.bu belge için en azından ltd.şti olman lazım (limited şirket) daha sonra küçük ihalelerle yoluna devam edeceksin.yada bu belgeye sahip bir ortak bulmak zorundasın.

Link to comment
Share on other sites

Sn Dr.Hardware,

Eğer kasdettiğiniz belge İş Deneyim Belgesi ise,

Daha önce ihale ya da doğrudan temin yolu ile iş yaptığınız özel ya da resmi kurumlardan, tamamladığınız işi gösterir belgedir. Bazen ihale açan kuruluşlar, benzer işleri yaptığınıza dair bu belgeyi ister. Yanına da örneğin % 25 yazar. Bu şu demektir.: Eğer teklifiniz 1000 YTL ise iş deneyim belgeniz en az 250 YTL lik olmalıdır. İş deneyim belgesi alabilmeniz için illa da tek olmanız gerekmez. Eğer yeni bir firma iseniz yeterli iş deneyimi olan "Pilot" bir ortak bulmalısınız. Ortaklık sonucu oluşan iş bitirmeden faydalanabilirsiniz. Bu şekilde siz de bir iş deneyim belgesi elde etmiş olursunuz.

Diyelim bir medikal firmanız var. A hastanesinin sarf malzemesi ihalesine girmek istiyorsunuz. % 25 iş deneyim isteniyor. Elinizdeki iş deneyim belgesi 250 YTL. O zaman siz en fazla 1000 YTL için teklif verebilirsiniz. İş deneyim belgeleri her bitirilen iş için verildiğinden birden fazla işdeneyimi alabilirsiniz. Sözleşme imzalanıp mal teslimi yapıldıktan sonra kati teminatınızı alırken bu begeyi de kurumdan isteyebilirsiniz. Resmi kurumun iş deneyimi olduktan sonra da maliye onayı istenmez. (En azından biz istemiyoruz)

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...