Jump to content

Sony, Vaio Bilgisayar Bölümünü Satıyor


tenekecezve
 Share

Recommended Posts

Son günlerde Sony 'nin PC bölümünün satışa çıkarılacağına dair söylentiler geliyordu. Hatta yine son dönemde adını sıklıkla duyduğumuz Lenovo 'nun, Motorola 'nın ardından Sony'nin Vaio PC bölümünü de satın alacağına dair dedikodular gelmişti. Sony ise, birçok seçenek üzerinde çalıştıklarını, ancak Lenovo ile bir satış anlaşması üzerine görüştüklerinin doğru olmadığını dile getirmişti.

125032321-1-sony_vaio_sve1511p1e_beyaz_n

Nikkei sitesinin belirttiğine göre Sony, satış işlemleri için ortak bir çalışmaya girdi ve Vaio PC bölümünü en kısa zamanda elden çıkarmayı planlıyor. Satışın da 391 ile 489 milyon dolar arasında bir fiyata gerçekleşebileceği tahmin ediliyor.

Sony'nin Vaio markası, 1996 yılından beri hayatımızda ve yıllardır en dikkat çekici bilgisayar markalarından bir tanesi. Ancak özellikle akıllı telefonların da gelişmesiyle birlikte son yıllarda satışlarda yaşanan düşüşler, Sony'yi de etkiledi.

Amerikalı araştırma firması IDC 'nin verilerine göre Sony, arasındaki dönemde, dünya çapında %1.9'luk PC pazar payıyla dokuzuncu sırada yer alıyor.

Sony'nin PC tarafında şu an bin kadar personel bulunuyor ve satış gerçekleşirse personele ne olacağı merak konusu. Peki Sony, PC bölümünü neden mi satıyor? Çünkü giderek azalan pazar payıyla meşgul olmak yerine, buradan gelecek parayla mobil tarafa daha fazla odaklanmak ve akıllı telefon pazarında daha iyi işler yapmak istiyor.


Teknokulis

Link to comment
Share on other sites

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...