Jump to content

Kpss Başvuruları Başladı


Smartsis
 Share

Recommended Posts

kpss_basvurulari_basladi_h37788.jpg

 

ÖSYM tarafından lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da yapılacak KPSS başvuruları bugün başlıyor.

Kamu Personel Seçme  Sınavı  (KPSS), lisans düzeyinde 5-6 Temmuz'da, KPSS  kapsamındaÖğretmenlik   Alan   Bilgisi  Testi (ÖABT) 20 Temmuz'da, Din  Hizmetleri   Alan   Bilgisi  Testi Lisans Düzeyi (DHBT-Lisans) ise 18 Ekim'de gerçekleştirilecek.

KPSS'ye, lisans mezunları ile bir lisans programından mezun olabilecek durumda olan adaylar başvurabilecek . Bu adaylardan, Milli Eğitim  Bakanlığının  öğretmenlik   kadrolarına atanmak isteyenler ile Diyanet İşleri Başkanlığında din  hizmetlerinde  görev  almak  isteyenlerin de KPSS'ye  başvurması  gerekiyor. Tüm adayların KPSS'nin " cumartesi   sabah  oturumu"na katılması  zorunlu olacak.

ÖABT ve DHBT dahil KPSS'ye başvuru  işlemleri  bugün başlayacak ve 14 Mayıs'ta sona erecek. Müracaatlar,  başvuru   merkezlerince  yürütülecek.  Başvuru   merkezleri ÖSYM'nin "www.osym.gov.tr"  internet   adresinde  ilan edilecek.  Başvuru   süresi  uzatılmayacak.  Süresiiçinde  başvurusunu  tamamlamayan adayların, KPSS'ye, ÖABT'ye ve DHBT'ye  katılmasımümkün olmayacak.

Sadece   cumartesi   sabah  oturumuna girecek adaylar 40  TL  cumartesi   sabah  oturumu ile birlikte diğer üç oturumdan herhangi birine de girecek adaylar 80  TL ; tüm oturumlara girecek adaylar 160  TL   ödeme  yapacak.

Sınava   katılmak  isteyen adaylar, kılavuz ile aday  başvuru  formuna  başvurma   süresi  içinde ÖSYM'nin  internet   adresinden   ulaşabilecek . Kılavuz dağıtımı ve satışı  yapılmayacak . Kılavuzda,  başvurma  sınav  değerlendirme  ve yerleştirme ile ilgili  ayrıntılı   bilgiler  yeralacak . Adayların bu kılavuzu dikkatle  incelemesi  ve  başvurularını  tamamladıktan sonrasüresi  içinde ÖSYM'nin "http://ais.osym.gov.tr"  internet   adresinden   bilgilerini  kontrol etmesi gerekiyor.

Yurt dışındaki  yükseköğretim  kurumlarından   alınmış   diplomaların  denklik  işlemlerindeuyulacak usul ve esasları belirleyen " Yurtdışı  Yükseköğretim  Diplomaları  Denklik Yönetmeliği" ile Yükseköğretim Genel Kurulu'nun 1 Nisan 2013  tarihli   kararı uyarınca  yurt dışında   alınan  diplomaların  denkliğinin kabul edilebilmesi için Yükseköğretim  Kurulu  Başkanlığına Öğretmenlik  Meslek  Bilgisi   alanında   başvuran adaylardan, Yükseköğretim  Kurulu Başkanlığınca haklarında  sınava  girme  kararı alınanların , KPSS  Eğitim  Bilimleri Sınavı'na girme zorunluluğu bulunuyor. Bu durumdaki adayların da KPSS'ye, kılavuzdaki kurallara  uygun  olarak  başvurması  gerekiyor.

Sınav  sonuçları  sınav   tarihinden  itibaren iki yıl; ancak  öğretmen  adayları için KPSS'de elde edilecek  puanın   geçerlilik   süresi  bir yıl olacak. Bu  süreler  içinde  yeni  bir  sınavınyapılamaması  durumunda,  sınav  sonuçları, bir sonraki  sınava  kadar  geçerli  olmaya  devam edecek . 14  Mayıs  2014  tarihinden  sonra lisans düzeyinden mezun olan ve lisans düzeyinden KPSS'ye girmeyip KPSS'ye  ortaöğretim  veya önlisans düzeyinden giren adayların takip  eden KPSS B grubu lisans  sınavına  girmeleri halinde, KPSS  ortaöğretim  veya önlisans sınav  sonuçları sona erecek;  takip eden KPSS A grubu  sınavına  girmeleri KPSS  ortaöğretim veya önlisans  sınav  sonuçlarını etkilemeyecek .

Kaynak

[spoiler]http://www.akicihaber.com/egitim/kpss-basvurulari-basladi-h37788.html[/spoiler]

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...