Jump to content

2,5GHz'lik Barcelona 3GHz'lik Kentsfield'dan Daha Mı İyi?


alperen_69

Recommended Posts

barcelonaperformanceuj6.jpg

AMD'nin yeni nesil işlemcileri hakkında yeni haberler gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre, AMD'nin 2,5GHz'de çalışan Barcelona / Agena FX işlemcisi Intel'in 3GHz'de çalışan 4 çekirdekli işlemcilerinden daha iyi performans veriyor. Hatta bunun farkında olan işlemci devi Intel'in 4 çekirdekli işlemcilerinin saat hıznı arttırmak istediği fakat 65nm üretim teknolojisinin TDP'ye yönelik engellerinden dolayı 3GHz üstü saat hızlarına 45nm üretim teknolojisine sahip 4 çekirdekli işlemcileriyle geçmek istediği biliniyordu.

Şu an için en hızlı 4 çekirdekli işlemcisi olan ve 2,93GHz'de çalışan QX6800 ile rakipsiz yoluna devam Intel'in AMD'nin Barcelona atağına karşı yaz aylarında 1333MHz fsb'ye sahip 3GHz'de çalışan QX6850 ile yoluna devam edeceği de gelen bilgiler arasında. Tabii Intel'in QX6800 ile termal güç tasarımını zorladığı ve diğer 4 çekirdekli işlemcilerinde ortalama 120 watt olan TDP'nin QX6800 ile 150 watt civarına çıktığı da biliniyor.

AMD tarafında ise bilindiği gibi doğal 4 çekirdeğe sahip olan Agena FX işlemcisinin 95 watt güç tüketeceğine dair daha önce haberler çıkmıştı. Firma 65nm üretim teknolojisine sahip yeni nesil Barcelona işlemcileri ile büyük bir ihtimalle 2.7GHz'e kadar çıkacak ki yine bilindiği gibi AMD'nin 4 çekirdekli işlemcillerini saat hızlarının 1.9GHz'den başlaması bekleniyor. Tabii takip eden süreçte AMD de 45nm üretim teknolojisine geçiş yapacak.

kaynak :donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...