Jump to content

Firefox 2 Yolda, Birinci Rc Çıktı


trendmark

Recommended Posts

Firefox 2 yolda, birinci RC çıktı

Açık kaynak kökenli Mozilla Vakfı, alternatif tarayıcı Firefox’un yeni versiyonunun ilk sürüme hazır betasını yayınladı. Firefox 2’nin ikinci betası RC 2, Ekim başı, nihai sürümü ise Ekim sonu çıkacak.

İnternet tarayıcıları pazarının devi Microsoft Internet Explorer’ın alternatifi olarak yola çıkan ve büyük ilgi gören açık kaynak kodlu Firefox’un yeni kuşak sürümü yolda. Firefox’un geliştiricisi Mozilla Vakfı, yeni kuşak Firefox2’nin sürüme hazır versiyonu Release Candidate 1’i kullanıcıların denemesi için kamuya açtı. Ancak betanın içinde bazı açıkların olabileceği bu nedenle de kendi bilgisine güvenen kullanıların denemesi gerektiği vurgulandı.

Kasım 2004’te yayınlandığından bu yana Firefox, Microsoft’un internet tarayıcısı Internet Explorer’dan önemli oranda pazar payı kemirdi. Tahminlere göre Firefox’un pazar payı yüzde 30’a ulaşmış durumda. IE’nin pazar payı yüzde 58, Apple’ın Safari tarayıcısı ise yüzde 9 pazar payına sahip.

YENİ ÖZELLİKLER VE YENİ GRAFİKLER

Mozilla Vakfı, Firefox2’nin lik versiyona göre daha güvenli olacağını savunuyor. ABD’li teknoloji haber sitesi CNET’in ürünü inceleme merkezine göre, yeni kuşak Firefox2, saldırıları veya açıkları kullanıcıya direkt bildirecek. Yeni versiyonda ayrıca grafikler yenilendi, bookmark opsiyonu güçlendirildi ve ziyaret edilen sitelerin yeniden çağrılması özelliği geliştirildi.

ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...