Jump to content

Tek Bilgisayarda İki Kullanıcı Artık Mümkün


CriminaL

Recommended Posts

0805_iki.jpg

Microsof'un Hindistan'da bulunan araştırma birimi, tek bilgisayarın iki kişi tarafından aynı anda kullanılmasını sağlayan bir yazılım geliştirdi. Bilgisayar verimliliğini artıran yazılım, bilgisayara iki klavye ve iki mouse bağlanarak farklı iki kişi için aynı anda kullanım imkanı sağlıyor.

Geliştirilen yazılım, ekranı iki bölüme ayırarak, aynı anda farklı kişiler tarafından kontrol edilebilen iki fare imlecini çalıştırıyor. Bu şekilde aynı bilgisayar üzerinde iki kişinin birbirinden bağımsız çalışmasına olanak sağlayan yazılım, kullanıcılardan her birinin, diğeri için ayrılmış ekran alanına geçerek dosya paylaşmasını da mümkün hale getiriyor.

Tek bilgisayardan iki kullanıcının yararlanma fikrinde, gelişmiş bilgisayar donanımlarının ve çok çekirdekli işlemcilere sahip bilgisayarların etkili olduğu belirtiliyor. Bu uygulama ile birden çok bilgisayar almanınmaddi olarak zor olduğu yerlerde faydalı olması bekleniyor.

Yazılımın, bilgisayara erişimi nispeten daha az olan az gelişmiş ve gelişmemiş ülkelerde, daha çok kullanıcının bilgisayar kullanmasını sağlaması hedefleniyor.

GençBilim

Link to comment
Share on other sites

Hindistandan başka da sadece Çin çıkartır. bu iki ülkede kişi başına bir bilgisayar düştüğünü varsayarsak toplam 2,5 milyar bilgisayar eder. ikiye böl; 1.25 milyar. yine fazla beee. hindistanlılar en iyisi 4 e bölsünler bilgisayarı. :D

Link to comment
Share on other sites

merak ettiğim aynı monitörmü kullanıldığı :)

eğer tek mönitör kulanılıyorsa pek sağlıklı olmaz yahu :)

yinede helal olsun

bende sadece türklerin bir şeyin coklu altarnatifini aradığını sanardım. :unsure: ama kesin 4 kullanıcı türkiyeden cıkacak görün hehe :unsure::):blush:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...