Jump to content

Telefon Garanti Dışı Mı Yoksa Dolandırıldım Mı?


Bay_RC
 Share

Recommended Posts

Arkadaşlar discovery telefonumu 24.06.2014'te izmir çankayadaki telefoncudan aldım. Telefonun daha 8 taksiti var. Telefonun büyük sim kart yuvasına kardeşimin micro sim kartını kalıbıyla sokmaya çalıştım girerken girdi yalnız çıkmadı. Uğraştım durdum bir türlü çıkaramadım. Sonunda zorla da olsa çıkarttım ama sim kart girişindeki dişlerin iki tanesini kırmışım.

 

 

Telefonu daha ilk aldığım zamanda, aldığım yer bana telefona birşey olduğunda bizi getirceksiniz dedi. Biz telpaya gönderecez dediler. Dedikleri gibi yaptım bana daha servise göndermeden telefon garanti dışı kalmış dedi. Kullanıcı hatası dedi. (Telpaya göndermeden) Bunu göndeririz ama 100-150 tl gibi ücret ödersiniz dedi. Verdim telefonu aradan 4 gün geçti sordum telefonun durumuna telefonu biz telpaya gönderdik dedi. Dedim bana belge falan vermediniz internetten sorgulatacaktım bana o bizimle telpa arasında gizlidir veremeyiz dedi. Eve geldim internetten telpa cihaz takibi yaptım böyle bir kayıt yoktur diyorlar bugün ise tam bir hafta oluyor yine aynısını gösteriyorz sorgu ekranı.

 

Şimdi telpa sitesinden cihaz garantisi için imei sorgulattığımda(Telefonu ilk aldığımda cihaz telpa garantisi altındadır diyordu hatta böyle bir konuda açmıştım forumda) bu cihaz telpa garantisi güvencesinde görünmemektedir diyor.

 

 

Sizce dolandırıldım mı? Telefonu aldığım yer bana pazartesi bizi arayın diyor. İsterseniz hangi bayiden aldığımı da söyleyebilirim.

Şimdiden teşekkür ederim. İyi günler.

Edited by RoyalCrown_SeRCaN
Link to comment
Share on other sites

Hatayı Çankaya dan almakla etmişsin en başta.   :)  Şaka bir yana tanıdık-akraba olmadıktan sonra Çankaya dan telefon almak bildiğin kumar. Bana sorsalar caiz değil derim.  :)  (Dürüst satıcılar da var elbette. Onları tenzih ederim.)

 

Muhtemelen evet telefon garanti dışı kalırdı ama eğer gerçekten telefonun telpa garantisi olsaydı. Geçmiş olsun. Ama satıcıyı sıkıştırmakta fayda var. Hıncını onu sıkboğaz ederek alabilirsin belki birazcık. -Bana telpa dan garantili olduğuna dair bir belge göster diyerek-

Edited by PorcoRosso
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...