Jump to content

Bilgisayardan Ses Geliyor / Bilgisayar Donuyor


venom3535
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar benim emektar bilgisayarın gün geçmiyor ki bir problemi çıkmasın. neredeyse bütün parçalarını değiştirdim.

Ekran kartı - Ramler - Dvd rom - Ses kartı - Vs vs . Bir tek Hard diski değiştirmemiştim.

 

Bilgisayara 2012-Kasım ayından 2014 Kasım ayına kadar hiç format atmadan Çok sağlam bir şekilde 2 yıl, Kullandım.

Geçenlerde, Bilgisayar yavaşlamaya ve kasadan açılırken   "  tık - tık -tık "  tarzı sesler gelmeye başladı. Bu sesler geliyorken bilgisayar takılıyor idi. Bende Format attım, bayağıdır veri birikti ve artık dosyar yapıyordur diyerek . Ama Formattan daha bir hafta geçmeden. Bilgisayar olup olmadık yerde Bilgisayarınız başlatılamıyor. Sorunları tanılayın diye bir hata verdi açılırken ve Sistem geri yüklemesi yaptı. Ve O " tık - tık - tık ...... " Diye gelen ses gelmeye başladı. Fakat artık o ses sadece bilgisayar açılırken gelmiyor. MAsa üstündeyken geliyor ve Masa üstünde Başlat çubuğu hariç ,ZAAzZg.jpg

 

bu kırmızı ile taradığım alan beyazlaşıp, komple donarak, Belli bir süre yüklediğim videodaki sesler kasandan ( tahminen Hdd'den geliyor ) yaklaşık 5-15 dk sonra bilgisayar şu anlık kendine geliyor ama genel olarak Bu günde 3-4 defa başıma gelmeye başladı. Tahminimce Hdd'den yani eskidiğini de biliyorum zaten, " 2008'den kalma Samsung 500 Gb 7200 RPM Bir HDD " Sizce Hdd' bozulmaya mı başladı? Yoksa başka bir parçadan kaynaklanıyor olabilir mi ?

 

( Bu Sistem başlatılamıyor olayı Format attıkdan sonraki gün oluştu. Ve Hard diski kontrol edip 15 dk bu tık -tık- tık sesleri eşliğinde sorun bulunamadı ama bir sistem geri yüklemsi yapalım artık bari diyip sistem geri yükledi. Şu an bilgisayar açılırken gene oluşmaya başladı ama ekstradan internete girerken veya, masa üstündeyden Film izlerken de Bilgisayar donup, KAsadan bu sesler gelmeye başladı )

 

http://www.youtube.com/watch?v=_mxD6NZwbWU&feature=youtu.be


bu arada yazmayı unutuyordum , Bu ses gelirken Kasadaki Su bardağı Resmindeki kırmızı ışık sürekli olarak yanıyor ve görüdüğüm adarı ile bu ışık sadece kopyalama ve hdd kullanılırken yanıyor. )

 

Ek 2 : Bu gün 5. kez aynı sıkıntıyı yaptı. Biraz önce bilgisayarı kapatıp açtığımda, MAsa üstüne gelince bu hatayı verdi. Biraz bekleyince kendiliğinden düzeldi gene ... Seslere devam ayrıyetten.

 

5ooEnA.jpg

Edited by venom3535
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...