Jump to content

Mp3 Ses Dosyalarının Kalitesi Arttırılabilir Mi ?


8506furkan
 Share

Recommended Posts

arkadaslar yotubemp3 dönusturucuden indirdigimiz ses dosyaları bildiginiz gibi 128 kBit/s kalitesinde iniyor benim sürekli dinledigim 50 yada 60 parça var bunların kalitesini programla arttırabilirmiyim eger attırabiliyorsak bildiginiz iyi bir program önerebilirmisiniz ?  :dj:  :dj: 

Link to comment
Share on other sites

 

benim aklıma şöylebirsey geldi ama diyelim bir videoyu 720p kalitesinde indirdik bu video dosyasını programla pc den cevirsek mp3 formatına kalite yine de dusermi. ?

 

 

Youtube da Vevo gibi kaliteli video yayını olan medyaların bile ses kalitesi max 192kbit/sn olduğunu okumuştum Yinede bir 320kbit/sn etmez. Ama bunun kararını sen indirip araştırarak vereceksin.  Dediğin gibi çevirip bir bak bakalım ses medyası detaylı özellikleri nasıl olacak?

Link to comment
Share on other sites

http://youtubemp3.in/ boyle bir siteye denk geldim az öncede bir müzik indirdim mustafaceceli hüsran özelliklere bakınca 221 kb/s diyor.

 

Evet bende denedim linkteki parçayı 220kb/sn olarak indirdi. Seni tatmin eder umarım  :D

https://www.youtube.com/watch?v=8C6xDjQ66wM
Edited by yasak_ask
Link to comment
Share on other sites

;) Merhaba Furkan,

 

 yasak_ask 'ın dediği gibi az da olsa ses seviyesini arttırabilirsin fakat ses kalitesini arttıramazsın!! :mellow:

 

  Bir orijinal albümdeki bir şarkının maksimum bit değeri 1411kbps'dir. :ph34r: Ve bu standarttır! Senin istediğini özetlemek gerekirse 1411'den 128'e indirgenmiş (diğer bir değişle kırpılmış!!) bir şarkıyı tekrar üst seviyeye çıkarmak. Bu şu an için imkansız! Şöyle ki: Tıpkı RAR daki gibi bir dosyanın boyutunu sıkıştırıp az seviyeye indirdikten sonra tekrar RAR dan çıkardığımızda orijinal boyutuna döndürülebilinse idi o zaman olurdu! Ama maalesef böyle bir şey yok!!  :D

 

 Gelelim youtube'a: Youtube'a elimizde bulunan bir videoyu yüklerken Youtube video ve içinde bulunan ses kalitesini biraz düşürerek server'ına yükler! Mesela 1080p resim slaytı yaptık ve fon müziğinin kalitesi 1411kbps. Bunu youtube'a yükledik ve daha sonra youtube'tan yüklediğimiz gibi ham şekilde indirmeyi başardığımızda göreceğiniz sonuç ses kalitesinin 1411kbps'den çok çok daha aşağı olduğudur. ;)

 

 Ayrıca youtube dönüştürücülerinden indirdiğin videonun mp3 formatı ne kadar yüksek olursa olsun örneğin maksimum bir mp3 = 320kbps'dir ki video yükleyen kişi kaç kbps ile yüklediği bilinmediği için sana gerçek 320 kbps kalitesini vermeyeceğini göz önünde bulundurmalısın. -_-

 

Bunun da en güzel örneği youtube a 5+1 7+1 v.b. adı altında test videoları (sesleri youtube'a 5+1 7+1 yükler ama youtube convert eder) yüklenmiştir fakat sesleri youtube tan stereo olarak dinlersiniz 5+1 , 7+1 olarak değil!! ^_^

 

Umarım açıklayıcı bir cevap olmuştur. :)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...