Jump to content

Lenovo Y580 Ssd Cache Yapmak Istiyorum


Kesici
 Share

Recommended Posts

Arkadaslar bilgisayarimda 750gb hdd ve 32 gb msata ssd var ve bu ssd yi cache olarak kullanmak istiyorum yani onbellek olarak kukkanilacak.
Bunu yapinca iki harddisk birlesiyor ve tek bi hdd olarak gozukmesi lazim normalde bilgisayarimda ama ben bi türlü yapamadim
Boyle bi islemi yapabilen arkadas varsa yardimci olabilir mi acaba yazan arkadaslara simdiden tesekkurler
Link to comment
Share on other sites

Arkadaslar bilgisayarimda 750gb hdd ve 32 gb msata ssd var ve bu ssd yi cache olarak kullanmak istiyorum yani onbellek olarak kukkanilacak.
Bunu yapinca iki harddisk birlesiyor ve tek bi hdd olarak gozukmesi lazim

iki farklı hdd yi sistem kurulumunda tek bir hdd yapamassın ayrı ayrı bölüm oluşturup kurman daha mantıklı 

Link to comment
Share on other sites

usta biraz araştırdım desteği var ise büyük ihtimal işini görebilir 

 

Intel® Rapid Storage Teknolojisinin (Intel® RST)1 bir özelliği olan Intel® Smart Response Teknolojisi2,3, en sık kullandığınız uygulamaları ve verileri tanımanın yanı sıra otomatik olarak yüksek performanslı bir solid state sürücüye (SSD) depolar; ayrıca sabit sürücünün (HDD) geniş depolama kapasitesine de erişim sağlar. Böylece, daha düşük maliyetli, düşük kapasiteli solid-state sürücüler (SSD) yüksek kapasiteli sabit sürücülerle bir arada kullanılabilir. Intel Smart Response Teknolojisi, sisteminizin yalnızca HDD'ye sahip bir sistemden daha hızlı çalışmasını sağlar.

  • En sevdiğiniz uygulamalarınıza ve verilerinize 3 kat daha hızlı erişim2,4
  • Windows 8* için %40 daha hızlı önyükleme süresi2,5

Dijital kütüphanenizin tamamını alacak daha geniş kapasiteli bir SSD'ye daha fazla para ödemenize gerek kalmadan çok daha hızlı içerik oluşturabilecek, çalışabilecek ve oyun oynayabileceksiniz.

Intel Smart Response Teknolojisi, artık solid state melez sürücüleri (SSHD) destekler.6 SSHD, entegre yüksek performanslı SSD'ye sahip yeni bir HDD türüdür. Intel Smart Response Teknolojisi, sürücüye en sık kullandığınız verileri bildirir, bu sayede SSHD bu verileri entegre SSD'ye depolar ve böylece daha yüksek SSHD performansı sağlanmış olur.

 

Nasıl çalışıyor?

Intel® Smart Response Teknolojisi, en sık kullandığınız ve hızlanmadan en çok faydalanacak olan uygulamalar, oyunlar ve işletim sistemi verileri gibi veri G/Ç bloklarını SSD'de saklar. Bu özellik, çoklu kullanım ya da uygulama, kullanıcı ve önyükleme verileri gibi yüksek değerli veriler ile arkaplan görevleri tarafından erişilen veriler gibi düşük değerli veriler arasında bir ayrıma gider. Düşük değerli veriler, genel olarak size hız bakımından fayda sağlamadığından önbelleğe alınmazlar. Bu seçicilik sayesinde mevcut önbellek kapasitesi daha verimli kullanılabilir, ayrıca sistem kapatma ve yeniden başlatma gibi işlemlerde en yüksek sabit durum performansı sağlanır.

 

Kurulumu kolay. Kullanımı kolay.

Bilgisayarınızda yalnızca Intel® Rapid Storage Teknolojisini kullanan bir HDD varsa, yapmanız gereken tek şey bir SSD takarak sürücüyü hızlandırmaktır.7Kullanımı kolay kullanıcı arayüzü kurulum ve yönetim işlemlerini kolaylaştırır. Ayrıca, Intel® Smart Response Teknolojisi en az 20 GB olduğu takdirde eski modeller dahil her SSD ile çalışır.

Edited by erisen35
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...