Jump to content

Intel Skylake Masaüstü Modelleri Sızdırıldı


iRealisT
 Share

Recommended Posts

dxiutrt.jpg

 

Intel’in yeni Skylake mimarisiyle üretilecek olan iki yeni masaüstü işlemcinin özellikleri basına sızdı

 

Intel geçtiğimiz günlerde Broadwell mimarisine sahip yeni işlemcilerini resmen tanıtmıştı. Broadwell serisi işlemcilerin tanıtımında dikkati çeken bir unsur da, Intel’in ağırlığı mobil platformlara vermesiydi. Nitekim tanıtım esnasında masaüstü işlemcilerden neredeyse hiç bahsedilmedi. 

 

Broadwell ailesinden masaüstü için sadece iki işlemcinin çıkacağına dair haberlere de daha önce yer vermiştik.

 

Intel’in Broadwell sonrasında gelecek olan yeni Skylake mimarisi işlemcilerine ilişkin söylentiler ise gelmeye devam ediyor. Şirketin Skylake ailesinden çıkaracağı söylenen iki yeni işlemcinin teknik özellikleri de basına sızmış bulunuyor. Tabii bu konu şimdilik sadece söylenti seviyesinde kaldığından, konuya dikkatle yaklaşmak gerekiyor. Intel bu konuda herhangi bir açıklama yapmış değil.

Bu yeni söylentiye göre Intel’in masaüstü için çıkaracağı iki yeni Skylake işlemcinin kod adları ve teknik özellikleri şu şekilde listeleniyor:

h88I77o.png

 

Her iki işlemcinin de adında K ekinin bulunması, bu modellerin çarpan kilitlerinin açık olarak satılacağı anlamına geliyor. Bu da her iki işlemcinin de hız aşırtmaya müsait olacağı demektir. Ancak 95 Watt güç tüketimi, en azından bu saat hızları dikkate alındığında, biraz iyimser bir tahmin olarak görünüyor. Tabii bu özellikler Intel tarafından onaylanmış değil, o yüzden şimdilik sadece söylenti olduklarını hatırlamak gerekiyor. Intel yeni Skylake serisini 2015’in son aylarında tanıtmayı planlıyor. Yine mobil platformlara ağırlık verirlerse, masaüstü modellerin ortaya çıkması 2016’nın ilk aylarını bulabilir. 14 nm teknoloji olucak. 

 

Kaynak : https://www.technopat.net/2015/04/20/intel-skylake-masaustu-modelleri-sizdirildi/

Edited by iRealisT
Link to comment
Share on other sites

İbo; 

 

lga 1155 soketli işlemcilere 4.nesil işlemciler takılmıyor değil mi?

 

LGA 1155 Soketli anakart diyecektin heralde ? :) LGA 1155 Soketli işlemcilere 4. nesil işlemci takmak ne oluyor tam anlamış değilim :D

 

1150 ile 1155 soket yapısı farklıdır . Ve bu anakart üreticisine kalmış birşeydir.. Ona göre bir anakart üretip destekleyip desteklemedigini markanın web sitesinden kontrol edilebilir.. zaten 1155 Soket çag dışında kaldı.. 1155 3. Nesil işlemcileri desteklemekte daha doğrusu.. O yüzden daha sağlıklı olasbilmesi için 1155 soket işlemcin varsa 1155 anakart alabilirsin 1150 varsa gidip 1150 alabilirsin. Z97 overclock/Oyun için tavsiye edilebilir tabiki böyle bir anakartada i5 takmak biraz dengesiz olur. İntel i7 k serisi takılabilir :) .. Buda paraya bakar. Anakart BIOS modelini güncelleyip desteklenen işlemciyi takabilme şansın var. Geçen Vatan bilgisayarda Görmüştüm. Web sitelerinde bir anakartın modelinde öyle yazıyordu. 

 

yanlız bu skylake için geçerli olmayabilir çünkü 14nm kullanılıcak dahada küçülcek. 1151 soket için anakart çıkıcak zaten . Ama şey saçma olmuş 2011 soket için DDR4 çıkmış iken intel 1151 çıkartıyor burası biraz degişik durmuş. Ayrıca her anakarta her işlemci uyucak diye malesef bir şart yok çünkü pin sayısı uymaz. Bu yüzden o anakartın o işlemciyi desteklemesi gerekiyor. 

 

Teyyare iyi bilir :) .. 

Edited by iRealisT
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...