Jump to content

Nerede Ne Var?


BrightBlade

Recommended Posts

555yildonum-tn.jpg

"İstanbul'un Fethinin 555. Yılı Kutlanıyor"

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından organizasyonu yapılan etkinliklerle İstanbul’un Fethi’nin 555. Yılı büyük bir coşku ile kutlanıyor.

Türk tarihi, sayılamayacak kadar çok kahraman, cihangir ve kahramanlıklarla doludur. Fatih Sultan Mehmed de bunların başında gelenlerdendir. Çünkü o kılıçla keşfi yan yana yürütmüş, çağ açıp çağ kapatmıştır. İstanbul’u bütün ganimetleri içinde fîrûze bir yüzük taşı gibi parmağında taşımış, bu güzel şehri torunlarının torunlarına bırakmıştır.

İstanbul’un Fethi’nin 555. yılı münasebetiyle 29 Mayıs 2008 tarihinde Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda düzenlenen etkinlik kapsamında saat 19.30’da Fetih Resepsiyonu, saat 20.00'de Mehter Konseri, saat 20.30’da Ahmet Özhan Konseri gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda, 29 Mayıs 2008 tarihinde Cemal Reşit Rey Fuayelerinde “Tablolarla İstanbul” adlı

Fetih Sergisi düzenlenecektir.

Düzenlenen sergide, Fatih Sultan Mehmed’in ve İstanbul’un Fethi’nin konu edildiği Ali Erkmen’e ait İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin koleksiyonunda bulunan yağlı boya tablolar sergilenecektir.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültürel ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Kültür Müdürlüğü tarafından düzenlenen, Kültür A.Ş. tarafından da organize edilen Fetih Programının tüm etkinliklerine halkımız ücretsiz olarak katılabilir.

555yildonum-1.jpg

Link to comment
Share on other sites

  • Replies 100
  • Created
  • Last Reply

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.


×
×
  • Create New...