Jump to content

'Spam Kralı' Yakalandı!


chAsEEr

Recommended Posts

'Spam Kralı' Yakalandı!

11235spam.jpg

Dünyanın en seri spam'cilerinden biri olan Robert Alan Soloway,

Seattle'da tutuklandı. Görevliler internet kullanıcılarının spam

e-posta sayısında ciddi azalma gözleyeceğini belirtiyor.

27 yaşındaki Soloway, 2003'ten beri 'zombi bilgisayar'lar kullanarak milyonlarca kişiye spam e-posta göndermekle suçlanıyor.

Microsoft'un avukatı Tim Cranton'un "Dünyanın ilk 10 spam'cisinden biri" dediği Soloway, posta, telgraf ve e-posta sahteciliği, ağır kimlik hırsızlığı ve para aklama suçlarından federal mahkemede yargılanacak. Soloway'in spam'cilik yapmaktaki amacının sahip olduğu Newport adlı şirketin sattığı ürün ve servislerin bulunduğu web sitelerinin tanıtımını yapmak olduğu öğrenildi. Soloway suçlamaları reddediyor.

Soloway'in dört banka hesabına da devlet tarafından el konulduğu halde kendisine özel avukat tutabilecek kadar iyi durumda olması dikkat çekti. Sitesini sürekli farklı internet adreslerine taşıyarak tespit edilmesini engelleyen 'Spam kralı' Soloway, 2006 itibarıyla bu adresleri Çin'deki servis sağlayıcıları üstünden kaydettirmeye başlamıştı.

'Zombi bilgisayar' kullanıyor

Soloway'in spam e-posta yaymak için kullandığı bilgisayarlara 'zombi bilgisayar' deniliyor. Bunun nedeni, 'kötü kod' bulaştırılmış bu bilgisayarların sahiplerinin, cihazlarının bu iş için kullanıldığından habersiz olması. Soloway, 65 yıla kadar hapis ve 250 bin dolar para cezasıyla yargılanacak. Spam'le bağlantılı diğer eylemlerinin tam olarak açığa kavuşturulmasıyla para cezasının 773 bin doları bulacağı tahmin ediliyor.

milliyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...