Jump to content

4 yeni film gösterimde


mavikiz

Recommended Posts

Beyaz perdenin gişe rekorları kıran sevimli yeşil devinin yeni macerası “ŞREK 3 / SHREK THE THIRD” sinemalarda. Ünlü yönetmen Quentin Tarantino’nun kamera arkasına geçtiği “ÖLÜM GEÇİRMEZ / GRINDHOUSE: DEATH PROOF” seyirciyle buluştu. Komedi filmi “AVANAKLAR MANGASI / DELTA FARCE” vizyonda. Fransız yapımı “SUÇ İMPARATORLUĞU / TRUANDS” , haftanın dördüncü yeni filmi...

Link to comment
Share on other sites

Şrek 3 - Shrek the Third

Yönetmenliğini Raman Hui ve Chris Miller’ın üstlendiği animasyonun senaryosu Jeffrey Price ile Jon Zack’in imzasını taşıyor. Film, hasta olan kayınpederinin tahtına varis olmak zorunda kalan Shrek’in bataklığından ayrılmamak için kendi yerine başka bir aday bulma mücadelesinin neşeli öyküsü...

267884.jpg

Orijinal seslendirmesini Mike Myers, Eddie Murphy, Cameron Diaz, Antonio Banderas ve Justin Timberlake gibi ünlü isimlerin yaptığı filmin Türkçe dublajında ise Shrek, Okan Bayülgen’in; Eşek, Sezai Aydın’ın, Prenses Fiona Oya Prosçiler’in, Uyuyan Güzel ise Şebnem Dönmez’in sesiyle izleyici karşısına çıkıyor.

Animasyon filmin öyküsü şöyle:

Kayınpederi Kral Harold hastalanınca taht için uygun bir varis bulmak Shrek’e düşer. Aksi takdirde, tahta geçmek zorunda kalacağından çok sevdiği bataklıktan uzaklaşacaktır. Shrek, taht için en doğru varis olarak gördüğü kişiyi gözüne kestirir. Bu kişi, Fiona’nın asi ruhlu kuzeni Prens Artie’den başkası değildir.

Öte yandan, çok çok uzaklarda Fiona’yı bir zamanlar yüzüstü bırakıp terk eden eski nişanlısı Prens Charming, tahtı ele geçirmek için peri masallarından topladığı kötü adamlar ordusuyla kentte fırtınalar estirmektedir. Ancak, kenti savunmaya kararlı olan Fiona ile annesi Kraliçe Lillian’ın peri masallarındaki iyi insanları yanlarına topladığından haberi yoktur.

Shrek, Eşek ve Çizmeli Kedi’nin, geleceğin kralı olarak gördükleri Artie’yi tahta hazırlamak için kolları sıvar. Diğer taraftan, Fiona ve prensesler ordusu da Prince Charming’i durdurmak zorundadır. Bunu başaramazlarsa ortada Artie’nin hüküm süreceği bir krallık kalmayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Ölüm Geçirmez - Grindhouse: Death Proof

Kurt Russell, Rosario Dawson, Vanessa Ferlito, Jordan Ladd, Rose McGowan, Sydney Tamiia Poitier, Tracie Thoms ile Marie Elizabeth Winstead’in rol aldığı film, eğlenmeye giden bir DJ ile iki kızın peşlerine takılan eski bir dublör tarafından izlenmesiyle başlayan sürükleyici ve gerilimli macerayı konu alıyor.

267886.jpg

Dublör Mike (Kurt Russel), arabasının içine monte ettiği ve “ölüm geçirmez” ismini verdiği mekanizma ile her türlü trafik kazasından kurtulabilen bir kiralık katildir. Özellikle genç kızlara karşı yaptığı bu saldırılarda kullandığı bu mekanizmayla acımasız bir katil olarak nam salmıştır.

Austin’in en ünlü DJ’i olan, Julia (Sydney Tamiia Poitier) en yakın arkadaşları Shanna (Jordan Ladd) ve Arlene (Vanessa Ferlito) eğlenmektedir. Sabaha kadar eğlenen üçlü bir şeyin farkında değildir. Yaptıkları her şeyi izleyen biri vardır. Mike, gecenin bitiminde, sabaha karşı yola koyulan kızların peşinden gider. Ancak, bu kez kurbanlarının kimliklerinden habersizdir ve nasıl bir belaya bulaştığının da farkında değildir...

Link to comment
Share on other sites

Avanaklar Mangası - Delta Farce

Yönetmenliğini Callie Khouri’nin üstlendiği yapımın oyuncuları, Larry the Cable Guy, Michael Edward Rose, Glenn Morshower, Christina Moore ve Bill Engvall. Film, aynı gün sevgilisini ve işini kaybeden Larry ile arkadaşlarının katıldıkları tatil turunda başkalarıyla karıştırılarak yanlışlıkla kendilerini Irak’a savaşmaya giden orduyla aynı uçakta bulmalarını ve ardından gelişen komik olayları anlatıyor.

267891.jpg

Aynı gün sevgilisini ve işini kaybeden Larry (Larry the Cable Guy), komşularıyla hafta sonu rahatlamak için Everest’e gitmeye karar verir. Fakat, yolculuk yapmak için katılacakları turda başkalarıyla karıştırılan üçlü Irak’a savaşmaya giden orduyla beraber aynı uçağa bindirilir. Kendilerini Ortadoğu’da zanneden ve uçaktan indikten sonra çatışmaya girerek bölgede kahraman ilan edilen grup aslında Meksika’da olduğunu ve bir çete savaşına karıştığını sonradan anlayacaktır.

Link to comment
Share on other sites

Suç İmparatorluğu -Truands

Frederic Schoendoerrffer’in yönettiği filmde, Benoit Magimel, Philippe Caubere, Beatrice Dalle ve Olivier Marchal’ın rol alıyor. Film, bir suç imparatorluğunu yöneten Corti’nin hapse düşmesinin ardından yaşananları işliyor.

267889.jpg

Paris’in acımasız suç dünyasında artık yaşlanmakta olan mafya patronu Claude Corti (Philippe Caubere) güce susamış adamlarını kontrol altında tutabilmek için olabildiğince sert davranmak zorundadır. Hızlı arabalar, ağır uyuşturucular ve pahalı kadınlardan oluşan bu krallıkta asıl patron paradır ve Corti kendisine sadık olanları cömertçe ödüllendirmekten çekinmez. Ancak para ve gücün satın alamayacağı tek şey güvendir. Corti, adamlarından birinin kendisine ihanet ettiğini anlarsa, ölüm ona sunacağı en hafif cezadır.

Corti’ye en yakın olan adamlarından biri 30 yaşındaki Franck’tır (Benoit Magimel). Özgürlüğüne düşkün, zeki ve iş bitiricidir. Corti’nin en güvendiği adamıdır. Corti bir kaç aylığına hapse düşer. İşlerini Franck’a emanet eder. Birkaç ay tüm imparatorluğunun çökmesi için yeterli bir süredir.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...