Jump to content

Anadolu medeniyetleri seramikte dirildi


mavikiz

Recommended Posts

“Anadolu’dan İzler / Seramikte Yansımalar” sergisi 16 – 30 Haziran 2007 tarihleri arasında İstanbul Bahariye Sanat Galerisinde İstanbullu sanatseverlerle buluşacak.

65916.jpg

Ayşegül Özen'in Urartu yorumu

Hitit, Urartu, Frig, Lidya, , Bizans, Selçuklu ve Osmanlı Kültürlerinin; Anadolu’nun batısından doğusuna, kuzeyinden güneyine dek bıraktıkları izleri bu sergide modern yorumlarla görmek mümkün

Tarih Öncesi Uygarlıklarını Canan Gürel Ak; Hitit Uygarlığını, Erkan Gürdal; Urartu Uygarlığını, Ayşegül Özen; Frig Uygarlığını, Hakan Pekyaman; Lidya Uygarlığını, Mine Ergun; Bizans Dönemini, Ömer Görkem; Selçuklu /Osmanlı Dönemini Hakan Ergun yorumluyor.

Erkan Gürdal'ın Hitit yorumu

65912.jpg

Anadolu’nun eşsiz güzellikteki kültürel değerlerinin, günümüz yorumlarıyla seramikle anlatıldığı Anadolu’dan İzler / Seramikte Yansımalar adını alan sergi, 23 Mart –14 Nisan 2007’de İzmir Adnan Franko Sanat Galerisinde ilk kez izleyicileriyle buluştu. Bu sergi ikinci kez 16 – 30 Haziran 2007 tarihleri arasında İstanbul Bahariye Sanat Galerisinde İstanbullu sanatseverlerle buluşacaktır.

Canan G. Ak'ın Tarih öncesi Uygarlıklar yorumu

65913.jpg

Afyon Kocatepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi'nin Sosyal Bilimler Enstitüsü Seramik Anasanat Dalı öğretim üyesi Prof. Ayşegül Özen, serginin oluşumunu kısaca şöyle dile getiriyor: “Anadolu sanat şaheserlerinden özellikle seramiklerle ilgili olanlarını bu dersler kapsamında ele aldık ve yorumladık. Serginin hazırlık aşamalarını bir yılı aşkın bir süre içinde tamamlandık. Seramik çalışmalarımızı Anadolu’dan İzler / Seramikte Yansımalar adını verdiğimiz sergi aracılığıyla paylaşmak istiyoruz. Amacımız; bu sergiyle her yaştaki sanatsevere ulaşmak ve okul yıllarımızı anımsatacak tarih şeridinde bir gezinti yaptırmaktır.

Hakan Pekyaman'ın Frig yorumu

65911.jpg

BAHARİYE SANAT GALERİSİ

Caferağa Mah. Kadife Sok. Kızıltunç Apt. No: 1/1

Kadıköy – İstanbul

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...