Jump to content

Sg S3 Mini'de Google Play Store Durduruldu Hatası


mogokce
 Share

Recommended Posts

Merhaba arkadaşlar Android 4.1.2 sürümünü kullanan Samsung Galaxy S3 Mini'yi hafifletmek için root atıp bir çok sistem uygulamasını(kendiliğinden gelen uygulamalar) silmiştim. Kullanacaklarımı bile sildim zira istediğim zaman kaldırma iznim olsun diye kendim kurmak istedim. Buna gmail, google haritalar, google play store, google play hizmetleri, facebook ve samsun uygulamaları da dahil. Aslında telefonda doğru düzgün uygulama bırakmadım. Zaruri hizmet ve uygulamalar kaldı. Sonra telefona format atıp bunları tek tek elle kurdum.

 

Telefon sorunsuz çalışmakla beraber google play store'da hatayla karşılaşıyorum. Surf yapabildiğim halde ne zaman bir uygualama yükleme veya güncelleme emri versem, indiriliyor derken kilitleniyor ve google play store durduruldu diyip kapanıyor.

 

Google play hizmetlerinin ve google play store'un en güncel versiyonlarını yükledim. Bunun dışında uygulamaları silerken google hizmetlerinin çoğuna dokunmamıştım ama samsung uygulamaların çoğunu silmiştim. Acaba aşağıdaki samsung apk'lerinden hangisi google play store ile bağlantılı olabilir. Hangisini tekrar bulup yüklemeliyim? Yada bunlarla akalaı değilse problemin kaynağı ne olabilir? Veri temizleme silip tekrar kurma bir çok şeyi yaptım olmuyor.

 

kS3wICn.jpg

Edited by mogokce
Link to comment
Share on other sites

Sizin yaptığınıza benzer bir işlemi ben de LG G3 te yaptım. LG G3 4.4.2 yüklü sistemde root yetkilerini aldıktan sonra LG G3 de yüklü olan uygulamalardan gereksiz olanlarının hepsini app remover gibi programla sildim. Ve Ayarlar menüsüne girmek istediğimde "Ayarlar kapandı ne yazık ki" hatası verdi. Hard reset attım yine olmadı. Son çare olarak LG G3 nün elimdeki telefonuna uygun Kitkat stock romunu yükledim. Ve telefon eski haline geldi. Sanırım sizde de böyle bir şey yapmak gerekebilir.

Telefonunuzun model numarasına uygun orjinal stock romu bulup yüklemeniz gerekebilir. Saygılarımla

Link to comment
Share on other sites

Sizin yaptığınıza benzer bir işlemi ben de LG G3 te yaptım. LG G3 4.4.2 yüklü sistemde root yetkilerini aldıktan sonra LG G3 de yüklü olan uygulamalardan gereksiz olanlarının hepsini app remover gibi programla sildim. Ve Ayarlar menüsüne girmek istediğimde "Ayarlar kapandı ne yazık ki" hatası verdi. Hard reset attım yine olmadı. Son çare olarak LG G3 nün elimdeki telefonuna uygun Kitkat stock romunu yükledim. Ve telefon eski haline geldi. Sanırım sizde de böyle bir şey yapmak gerekebilir.

Telefonunuzun model numarasına uygun kdz veya tot uzantılı orjinal stock romu bulup yüklemeniz gerekebilir. Saygılarımla

 

kdz ve tot sadece lg cihazlara özeldir. Samsungların stock romları md5 uzantılıdır. 

Link to comment
Share on other sites

Ben daha önce bir kaç kere bu işlemi yaptığım için telefonu bloke edecek bir şeyi silmemeye özen gösterdim. Aslında dediğim gibi şüphelendiğim ve ne işe yaradıklarını bilmediğim uygulamalar bu samsung apk'leri sadece. Bunlarla alakalı olabilir mi acaba?

 

Play store dışında her şey çok güzel ve çok hızlı. Sadece play store için muhtemelen stock rom'a dönmem. Gerekirse PC'ye inidrip telefona atıp elle kurarım. Hatta play store'un alternatif programları oluyordu, Apk indirebilen, biri bu konuda da tavsiyede bulunursa sevinirim. Ancak önceliğim hastayı tedavi etmek olacak. Paket'i tam download ederken kilitleniyor play store? Sebebi ne ola ki?

Link to comment
Share on other sites

Google Play 8 adet hizmetten oluşuyor. Bunlardan birini silersen Google Play çalışmaz.

Bu linkteki programı telefonuna kur, http://www.mediafire.com/download/yoxwc41kxdqp5tb/Google_Installer_1.4.4.zip

Programı çalıştır. Install yap. Bütün google hizmetlerini otomatik olarak kuracaktır. Hadi kolay gelsin. :)

Hocam bu virüslü müydü? Yükledim ve artık telefon açtıktan kısa bir süre sonra donuyor. Hiç bir şey yapılamıyor. Sonra telefon yeniden başlıyor ve tekrar donuyor...

Link to comment
Share on other sites

neyse telefonu donmaktan bir şekilde kurtardım. Açılıp donana kadar play store'u kaldırdım artık donmuyor. Yalnız Google Installer'daki apk'leri extract ettim ve onların hepsi şuan bende yüklü olduğunu anladım:

 

1) ChromeBookmarkSyncAdepter : Google Bookmarks Senkr.

2) com.android.vending : Google Play Store

3) GmsCore : Google Play Hizmetleri

4) GoogleCalendarSyncAdapter : Google Takvim Senkr.

5) GoogleContactsSyncAdapter : Google Kişiler Senkr.

6) GoogleFeedback : Market Geri Bildirim Aracı

7) GoogleLoginService : Google Hesap Yöneticisi

8) GoogleServicesFramework : Google Hizmetleri Çerçevesi

 

Bunların hepsi var. Çözemedim gitti bi şu meseleyi. Alternatif marketleri kullanacağız artık.

Link to comment
Share on other sites

sürüm memnuniyetsizliğim yok aslında. benim arzum stabil ve hızlı çalışan bir sistem olmasıydı. bu yüzden kullanmayacağım apk'leri system klasöründen kaldırmıştım. Her şey sorunsuz tek şu play store çalışmıyor anlamadığım bir şekilde.

Bir de başkalarının hazırladığı hazır romlar güvenilir gelmiyor bana. Bir şekilde arka planda ne yaptığını bilmediğin bir şeyler eklenebilir diye düşünüyorum. Tavsiyelerin için teşekkürler...

Link to comment
Share on other sites

Olduğu gibi alıntıdır...

Google Play - Hata 491

Problem

İndirme ya da güncelleme yapılamıyor.

Çözüm

Google hesabınızı cihazınızın ayarlarından ve Google üzerinden silin. Daha sonra cihazınızı yeniden başlatın ve yeni hesabınızı baştan ekleyin. Daha sonra uygulamalar bölmesine gidip Google hesabınızdaki verileri temizleyin ve durmaya zorlayın.

Google Play - Hata 498

Problem

Google Play Store üzerinden yapılan indirmelerin bölünmesi.

Çözüm

Problem cihazınızın önbelleğinin dolu olması. Gereksiz tüm uygulamaları ve dosyaları silin. Telefonu baştan güvenli modda başlatın. Samsung cihazlar için bu ses kısma, güç ve menü tuşlarına aynı anda basarak yapılabilir. Birçok cihazda da ses kısma ve güç tuşu. Telefonunuzu bu şekilde açmak size daha fazla seçenek sağlayacaktır. Ayarlara girip ön belleği bölmesini seçin. Onaylamak için yeniden güç tuşunu kullanın.

Google Play - Hata 919

Problem

Uygulama çalışıyor fakat açılmıyor.

Çözüm

Cihazınızda hiç yer olmadığı için böyle bir sorunla karşılaşırsınız. Hafızanızda yer açın.

Google Play - Hata 413

Problem

Uygulama indirilemiyor ya da güncellenemiyor. Unutmayın eğer Proxy ayarlarınızı değiştirmişseniz bu da Google Play Store’un işleyişi ile ilgili soruna yol açabilir.

Çözüm

Ayarlar üzerinden Uygulamalar’a girin. Google Hizmetleri’ni seçin ve verileri temizleyip, durdurmaya zorlayın. Aynısını Google Play Store uygulamanıza da uygulayın ve Internet sürücünüzün önbelleğini temizleyin.

Google Play - Hata 923

Problem

İndirme gerçekleşmiyor, Google hesabınızı senkronize ederken sorun çıkıyor ya da hafızanızda yeterli yer yok.

Çözüm

Google hesabınızı ve telefonda yer tutan gereksiz tüm uygulamaları silin. Daha sonra cihazınızı güvenli modda başlatın. Önbellek bölümlendirmeyi seçin ve cihazınızı normal şekilde başlatın. Ardından Google hesabınızı yeniden kurun.

Google Play - Hata 921

Problem

Uygulama indirilemiyor.

Çözüm

Google Play Store uygulamanızın önbelleğini temizleyin. Bu işe yaramazsa verileri de temizleyin fakat bunu yaparken kayıtlı olan Google bilgileriniz ve ayarlarının gideceğini unutmayın. Son çare olarak da Google hesabınızı silin ve cihazı yeniden başlatıp, yeniden girin.

Google Play - Hata 403

Problem

İndirme yapılamıyor. Bu daha çok iki farklı Google hesabı tek bir cihazda kullanıldığı zaman görülen bir sorun.

Çözüm

Google Play Store’a gidin ve hesabınızı doğrulayın. Sorunlu uygulamayı silin. Daha sonra uygulamayı yeniden Google Play Store’dan indirmeyi deneyin.

Google Play - Hata 927

Problem

Play Store güncellemesi yapıldığı için uygulama indirilememesi.

Çözüm

Google Play Store güncellemesi bitene kadar bekleyin. Eğer problem devam ediyorsa Uygulamalar üzerinden Google Hizmetler’e girin ve verileri temizleyip, durdurmaya zorlayın. Aynı işlemi Google Play Store uygulamanızda da yapın.

Gördüğünüz gibi aslında tüm problemler benzer sebeplerden ortaya çıkıyor ve çözüm yolları da birbirine benziyor. Eğer yukarı da bahsettiğimiz sorunlardan biri işe yaramaz ise bir diğer çözümü denemenizde sakınca yok. Tek yapmanız gereken verileri silerken ya da fabrika ayarlarına dönerken dikkatli olmak. Bu yüzden öncesinden medya dosyalarınızı, rehberinizi vb. şeyleri yedeklemenizde fayda var.

Link to comment
Share on other sites

Dün denedim bunları yine olmadı Yağmuradam. Aslında sadece indirme problemi yokmuş. Play store'u açınca bir müddet sonra da artık durduruluyor. Sanki servis hatası gibi.

 

Gerçi güvenli modda açamadım telefonu önbelleği silmek için. Nasıl açılıyor acaba SGSIII Mini'de? Account'u sildim sonra 12. mesajda paylaştığım tüm google hizmetlerinin ön belleğini sildim sonra yeniden başlatıp hesabı tekrar ekledim. Olmadı.

 

Tek cache datasına erişemediğim ve durmaya zorlayamadığım uygulama Google Play Hizmetleri. Ona müdahale edemiyorum. Güvenli modda açılırsa belki onu da temizleyebilirim. Keşke durdurulduktan sonra bir hata kodu paylaşsa da buradan baksak.

Edited by mogokce
Link to comment
Share on other sites

dostum bende samsung duos s7562 kullanıyorum sorunun cheat on yazılımın google play store yazılımın exesi ile ortak kullanması bende senin gibi root yaptım ve istediğim herşeyi sildim ve anladım ki cheat on yazılımını ne zaman silsem google play store hata vermeye başlıyor onun için onu bıraktım diğer geri kalan ne kadar samsung yazılımları ve gereksiz uygulama varsa sildim şimdi telefon gayet rahat hızlı çalışıyor zaten kasa olarak telefonlarımız aynı sadece model numarası ile sistem özellikleri farklı

 

http://www.xda-developers.comburadan telefon modelinin orjinal kendi dilinde fabrika yani stock romunu yükleyebilirsin tanımlar ingilizce ama resimli anlatımlarla desteklenmiş bu site hem adroid hemde ios telefonların ister stoc ister rootlu romları mevcut

Link to comment
Share on other sites

Hocam chaton bildiğin üzere Samsung'un bir uygulaması. Eğer play store'un çalışması için olmazsa olmaz bir parçası olsaydı sony vb diğer markalarda da play store'un kullanılmaması gerekmez miydi? Zira onlarda Chat On yüklü olmuyor.

 

Ama ben yine de her ihtimali değerlendirmek adına ChatOn'u da yükledim telefona ve ilginç bir şekilde o da durduruluyor hizmet koşul ve şartları ekranından sonra. Buna ne dersiniz?

Link to comment
Share on other sites

neyse telefonu donmaktan bir şekilde kurtardım. Açılıp donana kadar play store'u kaldırdım artık donmuyor. Yalnız Google Installer'daki apk'leri extract ettim ve onların hepsi şuan bende yüklü olduğunu anladım:

 

1) ChromeBookmarkSyncAdepter : Google Bookmarks Senkr.

2) com.android.vending : Google Play Store

3) GmsCore : Google Play Hizmetleri

4) GoogleCalendarSyncAdapter : Google Takvim Senkr.

5) GoogleContactsSyncAdapter : Google Kişiler Senkr.

6) GoogleFeedback : Market Geri Bildirim Aracı

7) GoogleLoginService : Google Hesap Yöneticisi

8) GoogleServicesFramework : Google Hizmetleri Çerçevesi

 

Bunların hepsi var. Çözemedim gitti bi şu meseleyi. Alternatif marketleri kullanacağız artık.

mogokce merhaba,

 

Google Play hizmetleri telefonu en çok şişiren ve donduran hizmetlerle doludur. 2 GB altı ram'e sahip cihazlar bu nedenle sürekli donma yapar. Eski versiyon google play hizmetleri cihazlar da donma yapmıyor. Eski versiyona sahip cihazlar da gmail hesabını girdikten sonra kendini güncelliyor ve donmaya başlıyor. Yani eski versiyon kursanda o kendini güncelleyecektir. En iyisi alternatif marketleri kullanmandır.

Link to comment
Share on other sites

Evet farkındayım Telfonda 100MB'a yakın yer kaplıyor Google Play Hizmetleri ancak bazı uygualmalar da google play hizmetleri olmadan telefonda çalışmıyor. Hatta güncel değilse güncellemeni istiyor, bir nevi Java güncellemesi gibi bir şey. Uygulamalar bazıları altyapı olarak bunu kullanıyor. O yüzden google play hizmetlerini kaldırma imkanı yok.

 

Ama play store'daki problemi çözemezsem alternatif market kullanmayı düşünüyorum.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Content

    • By artae
      Languages: English File Size: 96.02 MB 110.8 MB

      DameWare Mini Remote Control (MRC) is one of the best values in remote control software available today. MRC is licensed by the number of help desk technicians your organization has and not by agent or end-point. It has been used for more than 10 years by thousands of IT admins to seamlessly connect to remote servers, desktops, and notebooks.

      Remotely control Windows, Mac OS X, and Linux computers
      Remote control software for Windows, Mac OS X and Linux computers. Share screens, chat, transfer files and initiate MRC, RDP or VNC sessions.
      Connect to out-of-band computers with Intel AMT using KVM
      Remotely connect to systems that are powered-off or in a crashed state.
      Chat with end-users during remote support sessions
      Chat with end-users to pinpoint and resolve issues, transfer files, and capture screenshots.
      Manage remote access privileges
      Create flexibile access permissions to remote computers based on roles in your organization.
      Customize and automatically deploy remote control agents
      Easily create and deploy custom MSI packages for the installation of the MRC Client Agent Service.
      Securely connect with remote Smart Card authentication
      Enforce two-factor authentication in security sensitive environments and government agencies.
      Release NotesNew features and improvements in Dameware
      Dameware 12.2 offers new features and improvements compared to previous releases of Dameware.
      - Dameware 12.2 provides enhanced security over Dameware 12.1.2.
      - The HTTPS Strict Transport Security header is now included in the Dameware proxy server.
      - Starting with Dameware 12.2, TLS 1.1 is deprecated, so only TLS 1.2 or later versions are supported.
      - Dameware now supports Microsoft Windows Server 2019.
      - Removed dependency on MS XML 6.0 SP1.
      System Requirements
      - OS: Windows 7, 8, 8.1, 10, 11
      - Server: Windows Server 2008 R2*, 2012 R2, 2016, 2019
      - Hard drive space: 150 MB
      - CPU: 1 GHz
      - RAM: 4 GB

      HomePage:

      DameWare Mini Remote Control 12.2.2.12 (x86)
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/538AD42994509A1/cf43m.DMRC122.rar
      https://nitroflare.com/view/0F2501ADA8FBE2A/cf43m.M122.rar



      https://rapidgator.net/file/b5981fa9e5eb4705bf565b3d824d1f40/cf43m.DMRC122.rar
      https://rapidgator.net/file/39db844074407dc32ca12b5b892895d4/cf43m.M122.rar


    • By artae
      File Size : 39 Mb

      Samsung Smart Switch is a powerful application that can help you migrate to a Samsung smartphone from other mobile devices, through an easy and complication free process.

      It is doable for users who have an old phone produced by Apple, LG, Nokia and Blackberry and want to move data to one of the following Samsung Models: Galaxy S II, SIII, Note or Note II.

      The migration is performed using a step-by-step wizard that guides you through the whole process, therefore the application is aimed at a wide audience regardless of the level of know-how.

      First off, you should perform a backup of the data located on your old phone (manufacturers usually provide such a utility for each of their models) then connect the new device and launch the application.

      From here on out, things are simple: everything that remains to be done is select the model of your old phone and the folder that contains the backup, then to select the content to be migrated.

      Items such as contacts, messages, photos, music, wallpapers, calendar, memos, videos, call logs and bookmarks can be transferred in a one click operation.

      The procedure might take a while, depending on the amount of information that is being sent to the new Samsung device. The completion of the operation is displayed accordingly.

      Keep in mind that there might be some compatibility issues in what the migrated applications are concerned. Some of them might now work on the new device and if this is the case, you can always use the mobile version of the program in order to find alternatives that match your old apps.

      All in all, Samsung Smart Switch seems like a reliable alternative that simplifies the migration from an older phone to a Samsung device, making it all about a few clicks.

      Whats New:
      Updates: official site does not provide any info about changes in this version

      HomePage:
      www.samsung.com
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/9577763E88C895D/fuuf5.Samsung.Smart.Switch.4.2.21093.6.rar



      https://rapidgator.net/file/b88d0cba3151728fd8bfeebad0fee30c/fuuf5.Samsung.Smart.Switch.4.2.21093.6.rar


    • By artae
      File Size : 6.7 Mb

      Samsung Portable SSD - getting you straight to the information you need on Samsung SSDs and technologies.

      Updates: official site does not provide any info about changes in this version
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/748F81A2E7F04D9/hu6xa.Samsung.Portable.SSD.Software.1.6.9.1.Multilingual.zip



      https://rapidgator.net/file/22d4b60851e7d6af5da7173920f07d92/hu6xa.Samsung.Portable.SSD.Software.1.6.9.1.Multilingual.zip


    • By artae
      File Size : 6.7 MB Multilingual

      Samsung Portable SSD - getting you straight to the information you need on Samsung SSDs and technologies.

      Whats New:
      Updates: official site does not provide any info about changes in this version

      HomePage:
      https://www.samsung.com/
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/AF5836143BE183C/30aug.Samsung.Portable.SSD.Software.1.6.9.1.rar



      https://rapidgator.net/file/6e9a388a69a3995d3db7d497a0dd8840/30aug.Samsung.Portable.SSD.Software.1.6.9.1.rar


    • By artae
      Samsung Smart Switch 4.2.21075.3
      File size: 39 MB

      Samsung Smart Switch is a powerful application that can help you migrate to a Samsung smartphone from other mobile devices, through an easy and complication free process.

      It is doable for users who have an old phone produced by Apple, LG, Nokia and Blackberry and want to move data to one of the following Samsung Models: Galaxy S II, SIII, Note or Note II.

      The migration is performed using a step-by-step wizard that guides you through the whole process, therefore the application is aimed at a wide audience regardless of the level of know-how.

      First off, you should perform a backup of the data located on your old phone (manufacturers usually provide such a utility for each of their models) then connect the new device and launch the application.

      From here on out, things are simple: everything that remains to be done is select the model of your old phone and the folder that contains the backup, then to select the content to be migrated.

      Items such as contacts, messages, photos, music, wallpapers, calendar, memos, videos, call logs and bookmarks can be transferred in a one click operation.

      The procedure might take a while, depending on the amount of information that is being sent to the new Samsung device. The completion of the operation is displayed accordingly.

      Keep in mind that there might be some compatibility issues in what the migrated applications are concerned. Some of them might now work on the new device and if this is the case, you can always use the mobile version of the program in order to find alternatives that match your old apps.

      All in all, Samsung Smart Switch seems like a reliable alternative that simplifies the migration from an older phone to a Samsung device, making it all about a few clicks.

      Whats New:
      Updates: official site does not provide any info about changes in this version.
      DOWNLOAD
      (Buy premium account for maximum speed and resuming ability)


      https://nitroflare.com/view/EAFE2102B2E4E50/a2i3f.Samsung.Smart.Switch.4.2.21075.3.rar



      https://rapidgator.net/file/6815613bb3619d34bd977b420597095f/a2i3f.Samsung.Smart.Switch.4.2.21075.3.rar


  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...