Jump to content

AMD Açıkladı: Barcelona Eylül'de - Fusion 2009'da


alperen_69

Recommended Posts

ceafxbnhagz6vt2.jpg

Devam etmekte olan Digital Comsumer Channel'da AMD'nin pazarlamadan sorumlu üst yöneticisi Ed Fisher firmanın gelecek planları hakkında bazı açıklamalarda bulundu. Bilindiği geçitğimiz yıl Temmuz ayında AMD sürpriz bir karar ile yaklaşık 5.5 milyar Amerikan Doları karşılığında grafik dünyasının iki devinden biri olan ATI'yi bünyesine katmıştı. AMD'nin ATi'yi almasının çeşitli sebepleri bulunuyor. Bunlar arasında kendi işlemcilerine özel kendi yonga setlerini üretebilmek, dizüstü pazarında Intel ile platform anlamında mücadele edebilmek (AMD dizüstü pazarında Intel'in çok gerisinde) ve özel çözümler hazırlayabilmek olduğu biliniyor.

AMD, ATi'yi satın aldıktan sonra en önemli projemiz dediği Fusion teknolojisini duyurdu. Bu teknoloji ile firma kabaca grafik işlem ünitesini merkezi işlem birimi yani CPU üzerine almayı hedefliyordu. Firma ilk zamanlarda yeni teknolojisinin 2008 yılında hazırl olabileceğinin altını çizerken pazarlamadan sorumlu Ed Fisher DCC'de yaptığı açıklama ile Fusion teknolojisinin 2009 yılına kaldığını bildirdi. Ayrıca yapılan açıklamalara göre, 2009 yılının ATi'nin AMD'ye geri dönüşüm yılı olacağı da belirtilmekte. Yani gelen bilgilere göre, AMD ATi operasyonun gerçek anlamda kaymağını 2009 yılı ile birlikte yemeğe başlıyacağı belirtiliyor. Bu arada yapılan açıklamalarda ATi ile geliştirilen 690G yonga setinin satışlarından da son derece memnun olunduğu bildiliyor.

AMD'nin yöneticilerinden Ed Fisher'ın yaptığı açıklamalar bunlar ile de sınırlı değil. Bay Fisher Barcelona işlemcileri hakkında da bazı bilgiler vererek adeta yaptığımız haberleri de doğruladı. Zira yapılan açıklamada Barcelona işlemcisinin yılın 3. çeyreğinin sonunda veya son çeyreğinin başında pazara sunulacağı da vurgulandı. Temmuz ayında çıkması beklenen Barcelona işlemcilerinin Eylül ayına sarkması ile ilgiliyse herhangi bir açıklama yapılmadı.

kaynak : donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...