Jump to content

Intel'de Fiyat İndirimleri: Adım Adım 22 Temmuz'a


alperen_69

Recommended Posts

intelnewvw0.jpg

İşlemci devi Intel için Temmuz ayı son derece hızlı geçecek gibi görünüyor. Bunun firma adına çeşitli sebepleri var gelin şimdi bunlara birlikte bakalım,

- 8 Temmuz: Dizüstü bilgisayarlar için hazırlanan ilk "Extreme" işlemci olan Core 2 Extreme 7800 piyasaya sürülecek. 2.6GHz'lik saat hızına sahip olması beklenen çift çekirdekli işlemci 800MHz fsb ve 4MB seviye 2 bellek ile gelecek.

- 9 Temmuz: Rakip AMD'nin yapması muhtemel olan ve %20-%30 gibi oranlara ulaşabileceği söylenen fiyat indirimleri - Bu konuya daha sonra detaylıca değineceğiz.

- 15 Temmuz: 45nm Penryn işlemcileri ile ilgili olarak NDA odaklı gelişmeler yaşanabilir. Bu konu hakkında detaylar netlik kazanmış değil. Fakat gelen bilgilere göre, ayın 15'inden sonra kullanıcı odaklı bazı Penryn testlerini görebilme ihtimalimiz olduğu söyleniyor.

- 22 Temmuz: 1333MHz fsb'ye sahip "Conroe Refresh" olarak ta bilinen Core 2 Duo E6x50 serisi işlemciler anons edilecek

a) 1333MHz fsb hızına sahip olacak yeni işlemcilerin en hızlı modeli olan ve 3GHz'de çalışan Core 2 Duo E6850 modeli 266$'lık fiyat ile pazara sunulacak.

:) Yine 1333MHz fsb hızına sahip işlemcilerden özellikle fiyat/performans oranı ile Core 2 Duo E6750 ciddi anlamda popüler olacak gibi duruyor. Zira 2.66GHz saat hızına ve 4MB seviye 2 belleğe sahip olan işlemci yurt dışında 183$'a satılacak

c) Intel ayrıca daha uygun fiyatlı E6450 ve E6550 modellerini de pazara sunacak.

- 22 Temmuz: Intel'de beklenen 4 çekirdekli işlemciere yönelik fiyat indirimi gerçekleşecek. Özellikle fiyatı 266$'a düşen Core 2 Quad 6600 işlemcisi ciddi rağbet göreceğe bnenziyor. Yapılan projeksiyonlara göre, Intel'in 4 çekirdekli işlemci fiyatını 266$'a kadar çekmesi özellikle "extreme" ve "overclok" odaklı soğutma çözümleri üreten firmaların satışlarını da olumlu yönde arttırabilieceği belirtiliyor.

.

.

.

- 2 Eylül: Eylül ayında Intel özellikle çift çekirdekli işlemcilerine yönelik yeni bir fiyat indirimine daha gidecek. Bu indirim firma adına yılın son indirim operasyonu da olabilir.

kaynak : donanımhaber

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...