Jump to content

2015 Aralık Ayı İnternet Browser Kullanım Oranları


Bay_RC
 Share

  

34 members have voted

  1. 1. Sizin tarayıcınız hangisi

    • Chrome
      17
    • Firefox
      14
    • Opera
      3
    • Internet Explorer
      0


Recommended Posts

Aralık Ayının İnternet Tarayıcısı Kullanım Oranları Açıklandı

. 

aralik-ayinin-internet-tarayicisi-kullan

2015 senesinin son ayında internet tarayıcılarının ne kadar kullanıldığı açıklandı.

Bilgisayarlarımızdan ve çeşitli mobil cihazlarımızdan internete bağlanmak amacıyla internet tarayıcıları kullanıyoruz. İnternete bağlanmak isteyen kişilerin zorunlu olarak kullanması gereken bu tarayıcıların sektörü, diğer tüm sektörlerde olduğu gibi büyük bir rekabet ortamı içeriyor. Safari, ChromeFirefox gibi çeşitli internet tarayıcılarının yer aldığı bu sektörde en çok kullanılan internet tarayıcısı, tahmin edebileceğiniz gibi Chrome. Ancak bu tarayıcıların kullanım oranları her ay değişime uğruyor ve bu değişimler o kadar yüksek oranlarda ki, en çok kullanılan tarayıcı bile sadece birkaç yıl içerisinde en az kullanılan tarayıcı haline gelebiliyor.

browser-logos1.jpg

İnternet tarayıcılarının kullanım oranlarını detaylı bir şekilde ölçen ve bunları listeleyen bir site, bu tarayıcıların kullanım oranlarını şı şekilde sıraladı:

Chrome %67.4, Internet Explorer %6.8, Firefox %19.2, Safari %3.9 ve Opera %1.5

Bu oranlar geçen seneninverileriyle karşılaştırıldığı zaman Chrome kullanımında yaklaşık %6, Safari kullanımında %0.2 Opera kullanımında ise %0.1 oranında artış olduğu görülüyor. Öte yandan Internet Explorer %1.2, Firefox kullanımında ise %4.4 oranında azalma var.
 

 

Edited by Bay_RC
Link to comment
Share on other sites

Bunlar 3. partijon izinsiz program yüklemeleri ile değişiyor.Google chrome çıkması normal Artı en çok kullanan motor ona ait artık opera yandex vesera hepsi Chrome motoru.

 

Katılıyorum chromenin yaptığını firefox yapsa şuan chrome çoooook gerilerden takip ediyordu firefox'u ;) chrome izinsiz uygulama rahatlıkla yüklenebilirken firefoxta 3-4 defa soruyor mesela adware toolbar chromeye anında yerleşirken firefox ilk açılışta bu eklenti yüklensinmi diye seni bilgilendiriyor hayır dediğin anda etkisiz kalıyor bu girişim :) mesela 1 gb ramli notebooklarda chromede videoyu dona dona izlerken firefoxta sorunsuz olarak izleyebiliyorsunuz vb beni test sonuçları kullanım oranları değil gözümle gördüklerim tecrübe ettiklerim alakadar ediyor sırf bu yüzden firefox'u tercih ediyorum 1.0 sürümünden beri ;)

Link to comment
Share on other sites

@RaZoRWounD;

 

hımm evet eski tip sistemlerde (özellikle pinli işlemcilerde) chrome da youtube çok takılıyor. Firefox kullanırız bundan sonra :good:

 

Onun sebebi yüklendiği her sisteme ekran kartı desteği yani donanım hızlandırmasını otomatik olarak aktif etmesi ve rami çok fazla sömürmesinden kaynaklı firefoxta öyle birşey yok kendini sisteme göre optimize ediyor bu sebepten daha düzgün oynatıyor videoları heleki html5 performansı muazzam chromeden daha iyi ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...