Jump to content

sata2 windows kurma sorunu


_memati_

Recommended Posts

kuramıyorum derken aldığınız hata nedir acaba? kurulum hatası mı alıyorsunuz yoksa hdd yi görmüyor biraz daha detaylı bilgi verebilir misiniz?

hdd görmüyor.hdd yok diyor tncxp yi kurarken

Link to comment
Share on other sites

harddisk sata dan olduğu için en başta(xp kurulumunun başında yani sürücüler yüklenmeye başlar başlamaz zaten altta yazar f6 ya basın falan die) f6 ya bas anakartın cdsini tak ve sata driverini kur olur inş kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

windows kurulumuna başlamadan önce sata diski tanıtman gerekiyor. bunu zaten " hayal@_kny " belirtmiş. sata diski tanıtmak için; eğer laptopunla gelen kurulum disklerinin içinde sata driverı yoksa; sabitdisk üreticisinin web sayfasına ulaşarak oradan sata driver ı indirebilirsin. genellikle bir disket boyutunu geçmeyecek büyüklüktedirler.

yeni nesil pc ve laptoplarda çoğunlukla FDD olmadığı için; indirdiğin sürücüyü cdye yazman gerekecektir.

kolay gelsin...

Link to comment
Share on other sites

Kullandıgın Hdd Sata2 Değil Arkadasım Kullandıgın Hdd Sata1 bundan dolai İşletim Sistemi Kurarken Sata Driver'ini Tanıtmak Gerekio.Bunun İicn Anakart Cd'sinden sata Driver'ini Bi Diskete Yükleyerek Kurum Esnasında "F6" basin secenegini gördügün zaman F6 basip ilerde disketle yükleme yapman gerekiyo. basarilar.

Link to comment
Share on other sites

Hoca ben serviste o tür durumlarda biosa girip AHCI (ben aşçı diyorum :) ) disable yapıyorum ve normal kuruyorum. Markaya göre değişebilir belki ama, Sizde biosta bu seçenek varsa bi denyin. Olur mu olur....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 hafta sonra ...

Hoca ben serviste o tür durumlarda biosa girip AHCI (ben aşçı diyorum :blink: ) disable yapıyorum ve normal kuruyorum. Markaya göre değişebilir belki ama, Sizde biosta bu seçenek varsa bi denyin. Olur mu olur....

Aynen arkadaşın dediği olabilir bu durumda XP cd si zaten hdd yi görecektir doğrudan kuruluma geçebilirsiniz.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 ay sonra...

arkadaşlar bu sata olayını bilmediğim için başka bilgisayarlara kurabilmeme rağmen kendi bilgisayarıma bi türlü kuramamıştım TNCXP yi.

sata hardisk kullanıyorum normal ya da katılımsız xp kurduğum da sorun olmuyor fakat tncxp yi kurmak istediğim de hep mavi ekran da kalıyo bilgisayar.

en sonun da sistemden kaynaklanan bi sorun mu var diye bakmak için ide hardiskle denedim sorunsuz kuruldu tncxp.

sorunun nedeni ne olabilir acaba ?

yardımcı olursanız sevinirim.

Link to comment
Share on other sites

sata olayını bilmediğim için önceki denemelerim de hep cd yazımında sorun var sanıyodum.

rahat 3,4 cd kırdım öyle..

bende anlamadım neden öyle oldu ama ide 8gb lık bi hardisk vardı ona kuruldu.80 gb seagte sata hardisk var ona kuramıyorum bi türlü.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...