Jump to content

Cacheman XP 1.1 TR Yama


muselmansuffe

Recommended Posts

Cacheman XP 1.1

189 KB

Windows VCache isminde bir disk önbellegi (cache) kullanir. VCache, RAM'a göre çok daha yavas olan sabit diskinizden yüklediginiz dosya ve programlarin bir kisminin kopyalarini RAM'de saklayarak onlara bir daha ihtiyaç duydugunuzda çok daha hizli yüklenmelerini saglar. Örnegin web tarayicinizi yükleyin ve kapatin. Ikinci defa web tarayicinizi yüklemeye kalktiginizda çok daha hizli yüklendigini hemen farkedeceksiniz. Teoride disk önbellegi çok güzel bir özellik olsa da Windows ne yazik ki önbellegin boyutuna herhangi bir sinirlama getirmediginden belleginiz çok çabuk bitebilir ve sisteminiz sik sik çökebilir.

Simdiye kadar ne yazik ki normal yollardan disk önbelleginin boyutlarini ayarlamanin herhangi bir yolu yoktu. Her ne kadar etrafta bu sorunu çözmek için, RamBooster gibi programlar bulunsa da CachemanXP 1.1 sundugu özelliklerin çokluguyla bir adim öne çikiyor. Cacheman sürekli arkaplanda çalisan bir program degil. Bir defa ayarlamalarinizi yapiyorsunuz ve Windows'u yeniden baslatiyorsunuz hepsi o kadar. Programi çalistirdiginizda gelen bir sürü ayarla dolu pencere sizi korkutmasin. Settings menüsünden bilgisayari ne amaçla kullandiginiza göre otomatik olarak belirlenmis ayarlamalari tek tiklamayla etkinlestirebilirsiniz. Hem Windows 95 hem de Windows 98 için 6 standart ayar seti bulunuyor. Bunlar sirasiyla standart sistem, CD-Yazici (CD-Writer), güç kullanicisi (power user), düsük bellekli sistem (low memory system), multimedya ve Quake 2, Unreal.

CD-Yazici seçenegi ile CD-R yazimi sirasinda olusan hatalari minumuma indirebilirsiniz. Program minumum ve maksimum önbellek boyutlarini ayni yaptigi için Windows sürekli önbellek boyutunu hesaplamak için islemciyi mesgul etmiyor ve böylece CD yazim islemi sirasinda islemci hemen tüm gücünü CD yazimina yöneltiyor. Güç kullanicisi seçenegi ayni anda birden çok büyük program (örnegin Photoshop, Premiere gibi yazilimlar) çalistiran kullanicilar için uygun seçenek

http://www.tes46.com/indir/CachemanXP_1.1.exe[/CODE]

[/b]

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...