Jump to content

Neta Troya 2 Kanal Listesi?


abdulhey_
 Share

Recommended Posts

neta troya 2 marka digital uydu alıcım var. daha kalitesiz rizıvırlar fox tv8 gini kanalları gösterirken o ne yaptımsa göstermiyor. değişik televizyonlarda v.s her çeşit denedim tarama yaptım. hatta rs232 kablosu ile 2014 eylül kanal listesi bulup yükledim yüne göstermedi bu kanalları. oysa mevcut aktardığım listede.

 

sizin verebileceğiniz nt2 kanal yükleme dosyası varmı 2015 ve sonrası düzenlenmiş? veya ne şekillerde bu kanalları göstertebilirim?

 

bazı forumlar var oralarda ancak var yeni listeler ama oralara aktif üye olmak için tv tamircisi olmak gerekiyormuş :)

 

bu arada diğer rizıvırların listelerini indirdim dosya türü farklı nt2 yaptım yine farklı dosya hatası verdi.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

yeni kanal listsimi lazım...

evet abi. yalnız bu troya2 edit programı ile yüklüyüyorum. kanallar yükleniyor transponder a geliyor error veriyor.

 

sadece rizıvırı com lara bağlıyoruz değilmi? rs 232 kablosu ile iki uç da dişi cihazlardakilerde haliyle erkek zaten   stand by konumuna alıp dosyayı gösterip bilgileri gönder butonunna basıyorum. öyle anlatılmış rızıvırın  önünde hızla yüze kadar sayacak done diyecek diyor ama öyle bir şey olmuyor. çok yavaş biçimde ilerliyor.

 

ama tv ye bağlayınca rizıvırı hepsi yüklenmiş oluyor ama yine göstermiyor fox tv 8 ?

 

yüklemeden önce tvde bir şey yapmamız gerekiyormu?  birde uydudan yükleme şeklinde güncelleme yazılımınıda yükledim arayüz ona göre oldu. iyi gerçi. ama yazılım yükle  geldi kanal listesi yükle uydudan geldi ama ikiside sinyal yok data yok diyor..?


çok saol kardeş bunu bir deneyelim bakalım. turkey forumdaki 2014 eylül tarihli dosyamı bu ordanmı verdin. ordan ise aynı zaten benim yüklediğimle boyut falanda aynı.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Lnb cihaz uyumsuzluğu. Lnb değiştirirsen sorun düzelir. Yoksa o kanalları seyretmen çok zor. Zamanında en çok sattığım marka Neta idi...

Eğer merkezi sistemde kullanıyorsan yapacak bir şey yok...

sabah az önce baktım troya 2 edit programı ile yüklediğim kanallar çoktu akşam gösteriyordu sabah kalktım hiç biri göstermiyordu bu seferde.?

 

bende herşeyi silip direkt otomatik tarama yaptım. planet kanalları tv8 fox yine yok tabi ama diğerleri gösteriyor.

 

lnb cihaz uyumsuzluğu olabilir. yalnız annemin odadaki tv nin lnb si ayrı. benim oda da bilgisayar olduğundan cihazı benim oda da deniyorum. benim lnb ye takıyorum. aslına nt2 uzantılı son güncel bir liste olsa..çünkü daha dün fox un frekanslarının değiştiğini okumuştum. yani sürekli değişiyoır zaten. bulabildiğim en güncel listede 25.9.2014 tarihine ait.

 

bu arada bendeki cx mini scart uydu alıcısı . hepsini seyredebiliyorum.

 

ama cx te zaten uydudan güncellemede var. gerçi bu neta yada dün akşam uydudan güncelleme yazılımı yükledim. ama bu sabah ordan denediğimde sinyal yok demedi. data yok kanal yok dedi. saygılar.


deneme ek: belki 15 yıl önce aldığım yumatu vardı kristallenme var bozuk diye kullanmıyordum. aynı lnb ile hepsini buldu ve cam gibide gösteriyor. :)

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Bir lnb bütün cihazlarda sorun çıkaracak diye bir şey yok. Benim kastettiğim kullandığınız lnb elinizdeki neta ile uyum sağlamıyor. Mesela evimdeki cihaz Neta'nın ilk cihazlarından 1000S modeli ve HaberTürk maalesef izlenmiyor. Korax mini cihazı taktığımda Bütün kanallar sorunsuz...

Link to comment
Share on other sites

Bir lnb bütün cihazlarda sorun çıkaracak diye bir şey yok. Benim kastettiğim kullandığınız lnb elinizdeki neta ile uyum sağlamıyor. Mesela evimdeki cihaz Neta'nın ilk cihazlarından 1000S modeli ve HaberTürk maalesef izlenmiyor. Korax mini cihazı taktığımda Bütün kanallar sorunsuz...

haklısınız aynı görevi gören kablolar bile aynı işlevde farklı cihazlarda çalışmayabiliyor. mesela başka bir rizıvırı aynı şakilde televizyona bağlıyorum o bile çalışmayabiliyor. neyse saolun. birde her rizıvırda ses ve renkler bile farkediyor. mesela söz konusu annemin rizıvırı epey cızırtı yapıyordu annemin tv de. benim mini cx taktım hiç cızırtı yok. bende tv den kaynaklanıyor diye düşünüyordum.

Link to comment
Share on other sites

lbn zayıflamışsa akşam gösterir sabahleyin göstermez lbn yenile...


rs 232 kabloyu cihaza bagla cihaz stby konumda olsun... hazır kanal listesini öyle at istiyorsan sana güncel liste vereyim...

..

valla bilmiyorum bozuldu diye 15 senelik vardır yumatu ricever bir kenarda duruyordu. bu sorunları yaşayınca ona zorlada olsa tarama yaptırdım tüm kanalları sorunsuz buldu ve gösteriyor. daha önce kristallenme mi ne deniyor öyle bir sorunu vardı şimdi yok ilginç.

 

ama siz yinede güncel neta troya 2 listesi varsa verirseniz sevinirim. yine  bir denerim o rizıvırda. yalnız troya 2 edit programıyla yükleniyor sanırım sadece ve dosya formatıda nt2 olması gerekiyor. diğer eski netaların veya başka tip dosya formatlarını tanımıyor troya 2 edit programı. bu arada güncel liste derken yukarıdaki arkadaş gibi 2014 eylül vermeyin. onu yüklemiştim zaten son günlerin listesi olsun lütfen.

 

not: yukarıda bahsettiğim yüklemede bir sorun vardı error veriyordu kanal listesinden sonra transponder bekleyiniz diyor orda. birde akşam yükledim gösteriyordu sabah açtım hiç bir kanal göstermez oldu. lnb den kaynaklandığını düşünmüyorum. çünkü bir çok değişik rizıvırların hiç birinde böyle olmamıştı. yinede bakarım. geçende annemin tv de oldu aynı şey belli süre hiç bir kanal göstermedi. sonra kendiliğinden geldi nasıl oluyorsa artık.

Edited by abdulhey_
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...