Jump to content

Intel Hasta Bakımını Kolaylaştırıyor


trendmark

Recommended Posts

Intel hasta bakımını kolaylaştırıyor

2249123.jpg

Intel, IDF’te (Intel Geliştiriciler Forumu) tanıttığı sağlık sektörü için tasarlanan tablet bilgisayar tabanlı mobil klinik platformu ile bu alanda yapacağı teknolojik atılımların sinyalini verdi. Mobil klinik platformu, hastanın daha güvenli bir şekilde bakımını sağlarken tıbbi hataların minimuma indirilmesinde önemli bir rol üstleniyor. Platform, özellikle doğrudan hasta bakımından sorumlu hemşire ve doktorların iş yükünün azaltılmasına yardımcı oluyor.

Mobil platform, Mountain View-California’da bulunan El Camino Hastanesi’ndeki hastane iş akışı çalışmaları, hemşire ve doktorlarla yapılan görüşmeler ve etnografik araştırmaların sonuçları değerlendirilerek tasarlandı. Sürekli devam eden bu araştırmalara ek olarak Intel, mobil klinik kullanım ürünleri geliştirmek amacıyla sistem OEM’leri ve bu ürünlerde kullanılması için yazılım geliştiricilerle işbirliği yapacak.

Intel Başkan Yardımcısı ve Dijital Sağlık Grubu Genel Müdürü Louis Burns, IDF’te yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hasta bakım kalitesi ve çalışanların iş verimini artırmak için, doktorlara hasta başından en doğru bilgiyi sağlamak gerekir. Bu platform, hastanın güncel bilgilerine erişebilmesi ve hastanın durumunu gerçek zamanlı olarak takip etmesi gereken doktor ve hemşirelerin işbirliğiyle tasarlanmıştır.”

Mobil klinik platformunun çeşitli özellikleri ve teknolojileri şöyle:

- Dezenfektanla temizlenebilen dayanıklı dış yüzey

- Düşürme darbe ve sıvı dökülmelerine dayanıklı dış kasa

- Entegre bir kulp ve hafif tasarım gibi ergonomik özellikler

- Kullanıcı ve hastanın kimliğini hızla tespit etmek için RFID teknolojisi

- İlaç dağıtım hatalarının azaltılmasına yardımcı olan barkod taraması

- Hastanın durumunu daha iyi takip edebilmek için dijital bir kamera

- Hastadaki hayati belirtileri kaydetmek için Bluetooth teknolojisi

- Güç kaynağına bağlıyken kolayca pilleri değiştirilebilme özelliği ve vardiya süresince dayanan uzun pil ömrü

-Elektronik sağlık kayıt veri tabanı sistemlerine kablosuz bağlantı teknolojisi

Continua Sağlık Birliği

Intel Başkan Yardımcısı ve Dijital Sağlık Grubu Genel Müdürü Louis Burns; Intel’in kurucu üyesi olduğu Continua Sağlık Birliği’ne ilişkin bir ilerleme raporu da sundu. Terazi, yürüme bandı, tansiyon ve şeker ölçerler gibi kişisel sağlık cihazlarının birlikte-çalışabilirlik esasına göre standartlara oturtulmasını hedefleyen birlik Haziran ayında kurulduğundan bu yana üye sayısını, 22 şirketten 55’e çıkardı. Burns, birliğin 2007 sonuna kadar sağlık cihazlarının birlikte-çalışabilirliği üzerine teknik bir kılavuz yayınlayacağını bildirdi. Continua logosunu taşıyan tüketici ürünlerinin 2008 başında pazara sunulması planlanıyor.

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...