Jump to content

Pimapen 7500 fantasia mı Egepen zendow mu


alperen_69

Recommended Posts

Kardeş ben makine mühendisiyim ve teknik bilgiler sana yardımcı olur sanırım. Gereksinimlerine göre seçmen en mantıklısı! Kat yüksekliği ve çevre ses durumu çok önemli. Seçim yaparken dikkat et derim.

--------------------------------------------------------------------------------------

PİMAPEN S-7500 FANTASIA

75 mm. genişliğinde ve 6 odacıklı tüm ana profilleri ile Türkiye'de ilk ve tek olmanın ayrıcalığını taşımaktadır.

PİMAPEN S-7500 FANTASIA 3'lü (iç-orta-dış) contalama sistemi ile gelen mükemmel, ses, toz, hava ve su yalıtımı sayesinde kullanıcılarına konforu ve tasarrufu beraberinde getirir.

PİMAPEN S-7500 FANTASIA � nın üstün yalıtım özellikleri, her türlü iklim koşulunda sorunsuz kullanımını sağlar. Kasa-kanat yüksekliğinin 110 mm olması, tüm pencere boyutlarında profil yüzeyinin daha az görünerek daha geniş görüş açısı ve daha aydınlık mekanlar yaratılmasına olanak verir.

Sistemin Başlıca Özellikleri

1.

Tüm ana profilleri (kilitli kapı profilleri dahil) 75 mm genişliğinde ve 6 odacıklı olup üstün ısı ve ses yalıtımına sahip bir sistemdir.

2.

Kanat profili kendinden damlalıklıdır.

3.

Kasa-kanat yüksekliği teknik ölçülerin izin verdiği derecede azaltılarak (110 mm) cam alanı arttırılmış, böylece büyük açıklıklarda geniş görüş olanağı sağlanmıştır.

4.

Yuvarlak hatlı profil köşeleri ve cam çıtaları ile estetik bir görünüme sahiptir.

5.

Destek sacı odası geniş açıklıkları geçebilecek şekilde büyük bırakıldığından gerekli atalet momentine (statik mukavemete) sahip destek sacı kullanımına imkan verir.

6.

İç-orta-dış conta ile gelen üçlü conta sistemine sahip olmasından dolayı üstün ısı, ses, su, hava yalıtım değerlerine sahiptir.

7.

Orta conta sayesinde ispanyolet sistemi nemden etkilenmez ve uzun ömürlü olur.

8.

Kasa, kanat ve ortakayıt destek sacları ortaktır.

• Kanat ve kilitli kapı profilleri 16 mm lama genişliğinde ispanyolet yatağına sahiptir; dolayısıyla her türlü ispanyolet sistemi rahatlıkla uygulanabilir.

• İspanyolet sistem üreticileri tarafından çok yaygın olarak kullanılan ve rahat kilitleme imkanı sağlayan 13 mm kilitleme ölçüsüne göre tasarlanan kanat ve kilitli kapı profillerine sahiptir.

• Diğer serilerde kullanılan yardımcı profillere uyumludur.

• S-7500 FANTASIA ısı iletkenlik katsayısı:

Uprofil = 1,2 W/m²K

Upencere = 1,65 W/m²K'dir (1,1 W/m²K değerinde ısı iletkenlik katsayısına sahip cam ile beraber kullanıldığında).

---------------------------------------------------------------------------------------------------------

EGEPEN ZENDOW:

Sistemi oluşturan profiller, TS 5358 EN 12608 standardına uygundur,

PVC –U’nun fiziksel özellikleri pencereye yüksek ısı yalıtım performansı kazandırdığı gibi, Zendow ‘un sahip olduğu 5 odacık, 70 mm profil genişliği ve TPE conta donanımı da yalıtım açısından üstün bir performans sunmaktadır.

Isı geçirgenlik hesaplamaları, sistemin termal performansını açıkça ortaya koymaktadır.

Genel olarak, yapı içerisindeki ısı kaybı veya kazancı “U değeri” ile ifade edilmektedir. Daha küçük bir U değeri, daha fazla yalıtım anlamına gelmektedir. Bu da, daha iyi ısısal algılama, daha çok konfor demektir.

IFT-Rosenheim tarafından gerçekleştirilen, Zendow ısı yalıtım test sonucu, Uf = 1.4 W/m2K olarak belgelendirilmiştir.

Ayrıca, Zendow sistemi içerisinde kullanılmakta olan, kapı lambri 150 mm profilinin tasarımındaki özel bal peteği yapısı da, yalıtım açısından doğramaya, mükemmel izolasyon kazandırmaktadır.

Ses izolasyonu, ses kaynağından çıkan sesin ortamda dağılmasıdır. Rw, ses indirgeme indeksi (sound reduction index) dB birimi ile ifade edilir.

Zendow sistemi, 20 mm, 24 mm, 28 mm ve 33 mm cam kalınlığı alternatifleri ile ses yalıtımında da etkili çözümler sunmaktadır.

EN ISO 717-1 standardları çercevesinde, Zendow sistemi için ses yalıtım testleri yaptırılmıştır.

Ses indirgeme katsayısı Rw (C, Ctr) = 38.7 (-2.0; -5.0) dB olarak belgelendirilmiştir.

SİSTEMDE BÜTÜNLÜK

Özellikle yardımcı ürünlerde sunduğu profil çeşitliliği ile Zendow sistemi içerisinde, çok özel detaylarda bile mükemmel çözümler oluşturulabilmektedir.

Sistem içerisinde yer alan,

* Yükseltme profilleri,

* farklı köşe dönüş profilleri,

* greyaj ve çeşitli bağlantı profilleri,

* pervaz profilleri,

* denizlik uygulamaları,

* aluminyum eşik ve benzeri bir çok yardımcı ürün ile zendow uygulamalarında, sistem bütünlüğü kazandırılmıştır.

Profilin geometrik tasarımı, suyu daha iyi tahliye ederek, mükemmel ve güvenilir bir drenaj sistemi sağlar. Bu sistem sayesinde oluşan kuru alan, profilin metal aksamını paslanmaya karşı koruyarak pencerenizin ömrünü uzatmaktadır.

HAYIRLI OLSUN!..

Link to comment
Share on other sites

teşekkür ederim demekki meslektaşız :angry: ,bende makine mühendisiyim u faktörüne bakarsak eğer 7500 de u: 1,2 w/m2K zendowda ise u: 1,4 W/m2K bu değerlere göre pimapenin yalıtımı çok az da olsa daha iyi ama ben yinede tecrübe edenler varsa onlardan bilgi almak istedim yorum ve yardımın için tşekkür ederim :angry:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...