Jump to content

Desktop Factory ile 3 Boyutlu Yazıcı Devri Başlıyor


cuma_08

Recommended Posts

Herhangi bir resim formatında üç boyutlu bir çizim yapın. Çıktı olarak kağıt beklemeyin çünkü bu yazıcı 3 boyutlu nesneler üretiyor! Evet yanlış duymadınız. Desktop Factory 125ci yazıcı yaptığınız çizimi 3 boyutlu nesne haline getiriyor. Hayal etmek bir yana bu yazıcıyı temin etmek için sayılı günler kaldı.

df_printer_proto.jpg

3D yazdırma teknolojisi aslında birkaç seneden beridir var olan bir teknoloji. Ancak bu makineler ticari oarak 10,000 Dolar’ın üstündeki fiyatlardan alıcı bulabiliyorlardı. Desktop Factory, aynı teknolojiyi sıradan kullanıcılara sunacak olan ilk firmalardan biri.

desktop_3d_printer.jpg

Yazıcı bu iş için katman katman istenilen biçime getirebileceği bir plastik toz kullanıyor. Bu işi yapan cihazlara normalde beş yada altı haneli fiyatlara sahip olunurken, 5x5x5 inç boyutlarına kadar model yaratabilen bu yazıcının sarf malzemesinin her kübik inç (1x1x1Güncel Teknoloji Haberleri) boyutu için yaklaşık 50 Sent olması bekleniyor.

Bu yılın sonlarında satışa sunulması beklenen yazıcının çıkış tarihi, Desktop Factory tarafından 2008 yılına ertelenmiş durumda. Perakende satış fiyatı 4995 Dolar olacak. Önsipariş vermek isteyen müşteriler bu fiyatın üstüne 495 Dolar daha vermek zorundalar.

Kaynak : teknoportal.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...