Jump to content

Google’ýn Kafadarlarý ‘yuva’ya Döndü


trendmark

Recommended Posts

Google’ýn kafadarlarý ‘yuva’ya döndü

248260.jpg

Ýnternetin en büyük arama motoru Google’ýn kurucularý Larry Page ve Sergey Brin, 8 yýl önce þirketi ilk baþlattýklarý evi satýn aldý.

SAN FRANCISCO - Doktora tezi olarak yazdýklarý internette bilgi arama motoruyla dünyanýn en önemli þirketlerinden birini kuran Larry Page ve Sergey Brin, garaja geri dönüyor! Page ve Brin, 8 yýl önce Menlo Park kasabasýnda bir evin garajýný þirket merkezi olarak kullanmak için aylýk 1.700 dolardan kiralamýþtý. Evin o zamanki sahibi Susan Wojcicki, daha sonra Google’da ürünlerden sorumlu Baþkan Yardýmcýsý oldu. Page ve Brin de bir zamanlar garajý için kira ödedikleri evi satýn aldý.

Google’ýn kuruluþunda 25 yaþýnda olan Page ve Brin, kimi geceler evin garajýnda yatýp kalkýyorlardý. Ýkili ayný zamanda Wojcicki ile arkadaþlýklarý sayesinde, evin buzdolabýný da kullanýyorlardý, zira Wojcicki’nin bir arkadaþý o zamanlar Brin’le çýkýyordu. Google, söz konusu ev için ne kadar ücret ödendiðini açýklamadý, ancak bölgedeki benzer evler 1.1 ila 1.3 milyon dolar mertebesinde satýlýyor. Google’ýn Mountain View’daki kampüsünün maliyeti ise 319 milyon dolar.

Bir evin garajýndan baþlayan doktora tezi, bugün piyasa deðeri 125 milyar dolar olan bir þirket doðurdu. Ýþ dünyasýnda ‘çalýþan-dostu’ bir atmosfer yaratmasýyla tanýnan Google’da öðle yemekleri ve dondurma ücretsiz. Google’ýn Mountain View’daki kampüsünde çalýþanlar için yüzme havuzlarý, masaj odalarý ve voleybol sahalarý da bulunuyor.

GARAJDAN DÜNYA DEVÝNE

Google’ýn baþarý öyküsü, Kuzey California’nýn ‘garaj þirketleri’ olarak tanýnan Silikon Vadisi efsanesinin son üyesi. Ýlk efsane garaj þirketi Palo Alto’da 1938’de kurulan Hewlett-Packard; bir diðer efsane de 1970’lerin sonunda Los Altos’ta yine bir garajýndan büyüyen Steve Jobs ve Steve Wozniak’ýn Apple’ý.

KADERÝN CÝLVESÝ

Google’ýn garajý henüz Hewlett Packard’ýn evi gibi resmi olarak ‘tarihi alan’ sayýlmýyor, ancak Brin ve Page’in garajý her yýl binlerce turistin akýnýna uðruyor. Page ve Brin haber ajanslarýndan bu evin adresinin yayýnlanmamasýný istiyor, ancak adres kendi icatlarý olan arama motorunda kolaylýkla bulunabiliyor.

ntvmsnbc

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...