Jump to content

klasörlere giremiyorum


steack

Recommended Posts

Değerli ustalar bu gün klasör simgelerini değiştirmeye çalışırken (yeni simgenin bulunduğu klasörün adresini kopyaladım ve bunu direk açar düşüncesiyle adres çubuğuna yazdım) yanlışlıkla bir dll uygulamasını aktif hale getirdim. Şu anda (örneğin;windows klasörüne) bir klasöre tıkladığım zaman karşıma direk dos ekranı çıkıyor. Yani cmd.exe otomatik olarak çalışıyor. Bu sorunu sistem geri yüklemeyi kullanmadan nasıl çözebilirim.

Link to comment
Share on other sites

kardeş geçmiş olsun artık bilgisayarın rahmetlik olmuştur.

O virüs benim bilgisayarıma da girmişti..

:D

C:\ ile D:\ format başka çıkış yolu yoq

Link to comment
Share on other sites

Sistem geri yükleme ile hallettim sorunu. Teşekkür ederim. Ama geri alıp eski halindeyken resim ekleyeyim. Sonra lazım olabilir.

peki klasörlerin özelliklerine bakabiliyormuydun ?yani mausla sağ klik yapıp özellikler sekmesini açabiliyormuydun ?

eğer özellikler sekmesine girebiliyosan yine özelleştir sekmesinden simge değiştir kısmına gelip oradan varsayılanı yükle seçeneğini seçersen düzelebilirdi diye düşünüyorum ama yine sorun çözülürmüydü bir denemek lazımdı.neyse sistem geri yüklemee ile sorunu halletmişsin zaten.kolay gelsin

Link to comment
Share on other sites

hmmm bak bunu ilk defa görüyorum arastırmak lazım şimdi sen sag tıklayıp ac dediğinde acılıyo ama çift tıkladıgında komut dosyası olarak acılıyo mesela seyi gormustum çif tıkla deyince arastır olarak acılıyodu onu hallettim ama buda ona benzer bi virüstür sanırım

Link to comment
Share on other sites

sorunu çözmüşsün, ama aklıma gelen bir yöntem; regediti açıp ( başlat-çalıştır-regedit ) oradan "komut penceresi ile aç" şekline arama yapacaksınız ve çıkan seçenekleri sileceksin.Düzeleceğini sanıyorum. ( bu sorunla karşılacak olan ve sistem geri yükleme yapamayan ve yapmak istemeyen arkadaşlar için alternatif bir çözüm )

Not : Virüs olduğunu sanmıyorum, küçük bir regedit kaydı sizin kayıt defterinize eklenmiştir. Bir programla da gelebilir bu veya başka bir dosya ile de.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...