Jump to content

Hp Ve Sony: “piller Güvenli”


trendmark

Recommended Posts

HP ve Sony: “Piller güvenli”

2276348.jpg

HP dizüstü bilgisayarlarında kullanılan Sony bataryaların incelenmesi için ortak bir çalışma yürüten HP ve Sony, pillerin güvenli olduğunu açıkladı. Araştırma sonucunda şirketler, HP dizüstü bilgisayarlarda kullanılan pillerde aşırı ısınmadan kaynaklanan bir güvenlik sorunu olmadığını açıkladı.

HP, dizüstü bilgisayarlarında kullanılan Sony bataryaların incelenmesi konusunda, Sony ile ortak bir çalışma yürüttü. Araştırma sonucunda şirketler, HP dizüstü bilgisayarlarda kullanılan pillerde aşırı ısınmadan kaynaklanan bir güvenlik sorunu olmadığını açıkladı. İki şirket tarafından yapılan inceleme sonucunda, HP tarafından üretilen dizüstü bilgisayarlardaki sistem konfigürasyonunun Sony üretimi olan pillerin aşırı ısınmasına neden olmayacağı saptandı.

Yapılan çalışma sonucunda HP ve Sony, şu anda 2.4Ah veya 2.6Ah Sony batarya ile çalışan dizüstü bilgisayarların güvenlikle ilgili problem yaratmayacağı konusunda fikir birliğine vardılar. Bunun sonucunda HP, Sony’nin başlattığı global batarya değiştirme programına katılmasının gerekli olmadığını duyurdu.

HP bugüne kadar, Sony’nin 28 Eylül 2006’da başlattığı global batarya değiştirme programına dahil ettiği Sony bataryaları ile çalışan HP dizüstü bilgisayar kullanıcılarından, aşırı ısınma üzerine bir şikayet almadı.

HP Türkiye Kişisel Sistemler Grubu Ülke Direktörü Serdar Urçar, HP tarafından kullanılan bataryaların, riski en aza indirmek ve uzun dönem batarya performansını yükseltmek için, uzmanlar tarafından özenle seçildiğini ve zorlu testlere tabi tutulduğunu ifade ediyor ve ekliyor: “HP bataryalarının içinde birden fazla güvenlik devresi bulunuyor. Hepsi, müşterilere ulaşmadan önce hem cihazlar üzerinde, hem de bağımsız olarak farklı güç testlerinden geçiyor.”

hürriyet

Link to comment
Share on other sites

klasik laflar... testlerden geçermiş... 10.000 lik partiden alınan 1 numune geçerdir. Geçmezse 1 daha numune alınır... Hepis mi atılacak yani çöpe, yada gri dönüşüm sepetine..

Bozuklartın bir kısmı zaten geri dönmez.

Bir kısmı servislerde halledilir.

Bu işler böyle yürür

Görende hp'yi % 100 kaliteli mal yapıyo zanneder, şirket yerine koyar..

Siza gazetenin tüketici köşesinde okuduğum bir olayı nakledeyim.

Cihat bey 1 şirket sahibidir. Şirketinde çalışan 10larca eleman vardır. Ve birgün elemanlar derler ki -patron, yazıcı lazım. Patron gider hp nin bilmem ne modelinden 3 tane alır. Kullanılmaya başlanır. kartuşu biter alırlar, kağıdı biter temin ederler ve bir gün üçü birden susur yazıcıların..

Patron Cihat derhal emir verir, doğru servise diye. Ama servisteki eleman 50 ytl x 3 .: 150 ytl gibi bir rakam çıkarır. Patron buna sinirlenir. Garantiyi sorar. Cevap ilginçtir: Geçen hafta garantiniz bitti.

Patron cihat iyice öfkelenir. kendi kendine biraz da söylenir.. Ve düşünür : Aynı gün alınan bu 3 cihaz, nasıl olur da garanti bittikten sonraki hafta arıza yapar.

Araştırır, arar sorar ve çalmadık kapı bırakmaz. Derken Hp, müşteri istediği için değil, yada bu garip duruma çözüm bulmak için değil,, bir gazetenin tüketici köşesine konu olduğu için ve durumu düzeltmek için o 3 cihazı garantiye sokmuş ve ücret talep etmemiştir.

peh, ne olay ama

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...