Jump to content

Turkcell, Vestel ve HP’den SIM kartlı notebook


[!]KaJMeRaN[!]

Recommended Posts

Yeni piyasaya sürülecek olan bu dizüstü bilgisayarlar ile, içinde bulunan Turkcell SIM kart sayesinde ayrı bir cihaza ihtiyaç duyulmadan internete bağlanabilmek mümkün oluyor.

3G teknolojisi hayata geçene kadar EDGE hızında internet erişimini destekleyecek bu bilgisayarlar, 3G teknolojisi geldiğinde 20 kat daha hızlı veri alış verişi olanağı da sunulacak.

Bilgisayarların üretimi ve satış kurgularının netleşmesinin ardından SIM kartlı bilgisayarlar, bu yıl içinde satışa hazır hale gelecek. SIM kartlı Notebook’larda “Powered by Turkcell” logosu yer alacak.

Vestel’in “13.3” ve “15.4” olmak üzere 2, HP’nin ise “14.1” olmak üzere 1 ürünü fuarda sergileniyor.

CeBIT Bilişim Eurasia’daki Turkcell standında düzenlenen basın toplantısında konuşan Turkcell Terminal Yönetim Bölüm Başkanı Berna Akyüz Öğüt, projeyi 1 yıldır planladıklarını, 6 aylık bir sürede de Vestel ve HP ile bunu projelendirdiklerini söyledi.

SIM kartı bilgisayarlarda, başka aracı cihaza ihtiyaç duymadan internet erişimi sağlayacağını ifade eden Öğüt, müşterilerin mevcut hatlarını da kullanıyor olabileceklerini belirtti.

İşbirliğinden doğan sinerjiden tüketicilere katma değer sağlanacağını söyleyen Öğüt, sorular üzerine, zaman içinde diğer üreticilerle de görüşme imkanı olabileceğini kaydetti.

Öğüt, “Bizim iş modelimizde farklı çalışma modellerimiz olacak. Müşteriye cihaz edinme maliyeti anlamında bir fayda sunarken operatör tarafından bağlılık anlaşması alınıyor. Çalıştığımız modelde diğer operatörlerin SIM kartı mevzubahis değil” dedi.

‘HEDEF KİTLE TÜM MOBİL ÇALIŞANLAR’Öğüt, farklı müşteri ihtiyaçlarına cevap verecek SIM Kartlı notebookların Kasım sonu Aralık başında piyasaya sunulacağını bildirdi.

Hedef kitlenin tüm mobil çalışanlar olduğunu söyleyen Öğüt, ileriye dönük olarak her segmentin ihtiyacını karşılayan modelleri piyasaya sunacakların vurguladı.

Ana konseptinin data olduğunu, ses kullanımı olmadığını ifade eden Öğüt, “Müşterinin ihtiyaçlarına göre değişik büyüklükte kontrat karşılığında aylık sabit fiyatlar olacak” dedi.

Vestel Genel Müdür Yardımcısı Zafer Küçükateş de, 2010 yılından sonra bu tür özellikleri olmayan hiç bir notebookların piyasada satılamayacağını söyledi.

Soruları da yanıtlayan Küçükateş, “Turkcell dışında SIM kartlı notebookları satmayı düşünüyor musunuz?” şeklindeki bir soru üzerine, “İhracat yapıyoruz, pazar bunu talep edecektir, satmayı düşünüyoruz” dedi. Küçükateş, başka bir operatörle anlaşmayı ise olası görmediğini kaydetti.

HP Kategori ve Pazarlama Yöneticisi Ertuğ Ayık ise uzun süredir Turkcell ile bu ve benzeri projeleri görüştüklerini belirterek, ‘Ülkemizin teknoloji anlamında muazzam potansiyeli var. Bu tür ortaklıklar tüketicilerin teknolojiyi daha çok kullanma imkanı sağlayacak” dedi.

Sorular üzerine de Ayık, HP’nin Türkiye dışında SIM kartlı bilgisayarları bulunduğunu ancak bir operatörle işbirliğini ilk kez Türkiye’de gerçekleştirdiklerini ifade eden Ayık, “Türkiye HP için dünyada en önemli gelişmekte olan pazarların başında geliyor. Biz bu projeyi HP’ye sunduğumuzda Türkiye’ye öncelik verildi” dedi.

/ntvmsnbc\

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...