Jump to content

Bee Movie - Arı Filmi


BrightBlade

Recommended Posts

1533430466_231bbcc43d_b.jpg

Yapımcılığını Christina Steinberg, yönetimini Steve Hickner ve Simon J. Smith’in üstlendiği filmin senaryosunu Jerry Seinfeld ile Barry Marder, Spike Feresten ve Andy Robin gerçekleştirdi. Jerry Seinfeld, Renee Zellweger, Matthew Broderick ile John Goodman’ın seslendirdiği animasyon film “Arı Filmi” (Bee Movie), 14 Aralık’ta Türk seyircisiyle buluşacak. Filmin Türkiye’de yayınlanacak dublajlı versiyonunda arı Barry Benson’u ünlü komedyen Cem Yılmaz seslendirdi.

Üniversiteden yeni mezun genç arı “Barry Benson”un maceralarının ele alındığı “Bee Movie - Arı Filmi”nin yapımı 4 yıl sürdü. Animasyon ekipleri, film için 1 milyondan fazla arı yarattı.

İlk tasarım aşamasındaki kazaklı “Benson” beğenilmeyince, yuvarlak hatlarıyla tamamen farklı bir şekle sokuldu. “Benson”a son şeklinin bulunmasından önce 900’e yakın farklı tasarım yapıldı.

İnsanlar için New York’u ve arılar için de New Hive’ı inşa eden maket departmanı, “Benson”un yatak odası gibi küçük setlerden, Central Park’taki dev binalara kadar 49 farklı mekan üretti.

Kova Kenti Balmumu ve Baldan Yapıldı

Arı kovanı kenti, balmumu ve baldan yapıldı, başka hiçbir materyal veya element kullanılmadı. Filmde arılar, kızartmalarını balla yaptı, bal suyu içti, bal yedi, şekerlemelerin üstüne bal koydu, arabalarında yakıt olarak bal kullandı.

Prodüksiyon görevlileri, filmdeki fırtına sahnelerinin gerçekçi olması için yüzlerce gerçek fırtına fotoğrafından yararlandı.

Filmde 40 animasyon sanatçısı, yaklaşık 3 bin 350 kilometre uzunluğunda animasyon hazırladı.

Filmin Konusu

Barry B. Benson (Jerry Seinfeld - Cem Yılmaz), üniversite mezunu genç bir arıdır. Ancak yaşadığı arı kovanına dönünce onu bekleyen tek kariyer seçeneğinin bal yapmak olduğunu görünce hayal kırıklığına uğrar. Kovandan çıkıp New York’a yolculuk yaptığı bir günde ölümün eşiğine gelen Barry’nin hayatını Vanessa (Renee Zellweger) adlı bir çiçekçi kadın kurtarır.

İkisi arasında sağlam dostluğa dayalı bir ilişki gelişirken genç arı Barry, arıların ürettiği ballara insanların zorbalıkla el koyduğunu ve sonra da afiyetle yediğini keşfeder. Bunun üzerine insanlara karşı dava açmaya karar verir. Ancak Barry’nin bu girişimi sonucunda insanlarla arılar arasında şiddetli bir çatışma başlayacak, genç arımız bu meydan savaşının tam ortasında kalacaktır.

14 Aralıkta Sinemalarda..

Link to comment
Share on other sites

  • 4 ay sonra...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • Recently Browsing   0 members

    No registered users viewing this page.

×
×
  • Create New...